HWSW: Jön az iPhone 5

  • Írta: fojesz
  • 2012. szeptember 13.
  • Hardver
Link másolása
Az előzetesen kiszivárgott információknak mindenben megfelelt az új, végül iPhone 5 névre hallgató Apple-telefon. Új, hosszabb kijelző, világszerte használható LTE, vékonyabb, könnyebb ipari formaterv. A meglepetést a processzor adja, az Apple valószínűleg a világon elsőként szállít Cortex-A15 alapú telefont.

Az új iPhone legszembetűnőbb változása az új kijelző, amely az előző generáció 4:3-as képarányát majdnem pont 16:9-esre cserélte azonos szélesség mellett. Ezzel az új felbontás 1136x640 pixel, a kijelző mérete pedig 3,5 hüvelykről négyre nőtt, az effektív felbontás maradt 326 pixel hüvelykenként. Az Apple saját szoftverei már ki tudják használni a rendelkezésre álló területet és várhatóan az App Store-ban található programok is gyorsan alkalmazkodnak a nagyobb helyhez. Addig azonban középre igazítva, alul-felül fekete csíkkal jeleníti meg ezeket a telefon.

A készülékház teljesen megújult, az üveg hátlapot műanyag és alumínium keveréke váltja, a vastag hátsó üveglap eltűnésével pedig a telefon jóval könnyebb és vékonyabb lehet. A vastagság 7,6 milliméter (HTC One X 8,9 mm, Samsung Galaxy S III 8,6 mm), a telefon tömege pedig mindössze 112 gramm, ami érezhetően könnyebb a versenytársakénál. A vastagság csökkenését többek között a kijelző áttervezése tette lehetővé, az iPhone 5 közvetlenül a megjelenítőpanelen tartalmazza az érintésérzékeny réteget, így a kijelző vékonyabb - ugyanilyen megoldást választott a Nokia is a Lumia 920-nál.

Még több részlet az iPhone 5-ről, és bemutatkoztak az új iPodok is - olvassátok el a teljes cikket a HWSW-n!

28.
28.
Xion
#26: tudod az a gond ezzel hogy elég naív hozzáállás. míg egymást ötleteit átveszik aztán egy válveregetéssel el van intézve a dolog addig semmi probléma nem lenne az üzletben. De míg az egyik fél valóban képes ennyivel elintézni a dolgot, addig a másik (khm...) dollár milliárdokra képes perelni az ötletet megihlető felet.
27.
27.
PolluxHUN
Teljesen felesleges bármiféle technikai és/vagy erkölcsi példát állítanom, úgy is ez lesz: http://provocativepenguin.com/wp-content/uploads/2011/08/apple_zombies.jpg
26.
26.
alexcargooo
#14: idézném a HWSW cikkének egyik mondatrészletét: "az Android, a Samsung Galaxy S III és a HTC One X multimédiás képességeit is igyekezett beépíteni az új iPhone-ba"
1. ahogy te fogalmazol az iPhone lopja az ötleteket.
2. szerintem ez az egész "lopkodás" egy gyökérség...az miért baj ha mondjuk van az iPhone-ban valami ami tetszik de mondjuk nincs rá pénzed és veszel egy olcsóbbat amiben ugyanez benne van.de mondjuk ez a pénzes példa nem a legjobb erre...
amugy meg nem értem hogy miért baj ha átvesznek egymástól jó ötleteket.így fejlődik minden.valaki feltalál vlmi hasznosat,azt más is felhasználja valamihez ami hasznos lesz és így tovább.
25.
25.
Solano
#14: Ha egyáltalán nem értesz a telefonokhoz, minek hordasz össze ennyi baromságot?? Viszont ha egysíkú fanboy vagy, akkor tekintsd semmisnek a kérdést. Ez az szifon minden, csak nem innovatív, ráadásul a többi csúcskészülék mögött kullog. Ami ha azt nézzük, h mennyi idő telt el a bemutatások között eléggé nagy cink. Ja és arra h nem lesz vetélytársa, ajánlom nézz utána annak a telefonnak h... LG Optimus G.
24.
24.
greenmelon
#23: Így van, indítsd be a flamewart a két tábor között azzal a tömény hülyeséggel amit megfogalmaztál nekünk. Egyes, leülhetsz!
23.
23.
dcba
gyerekek hagyjatok a francba az iphonet.A 3G meg a 4 egy kurvajo telo volt imadtam de ma mar nem ernek sztem semmit sem az iphonok max statusz szimbolum.Ha jatek akkor xperia play vagy allitolag a HTC nemsokara jon a sajat ps telojaval.Amugy meg ott vannak a samsung galaxzik amik sztem lazan odaverik az iphonet de meg a htck is sokkal jobbak.En szerettem regen az iphonet de amikor elkezdik a szoftverrel megolni a regebbi modelleket h vegyel ujjat akkor gondolkozni kezdesz.Pl amikor az en iphone 4emen a gyonyoru reitna displayen elkezdett lagolni a menu csak azert mert jottek az ujjab szoftverek amik mar a 4shez valok voltak akkor nagyon merges voltam plusz egy szerencsetlen mozgo hatteret nem tudsz berakni mert attol is szaggat a menuje widgeteket nem lehet kirakni kb jailbreakkel lehet belole kihozni egy jo telot de anelkul nagyon kuka egy telo.Egy jo androidos telot minden root minden hulyeseg nelkul is szepen szemelyre lehet szabni total at lehet alakitani teljesen egyenire.
22.
22.
nagyhasÚúúú
És mi van az akksival? Az nem volt fontos?
A 4S-em egy napot nem bír ki, és nem nyúzom ezerrel...
20.
20.
mysterion
Ezt a vékonyítási mániát sosem értettem. Oké, hogy fejlődés, meg minden kutyafüle, de nekem ez a mostani HTC 7 Mozart is már-már vékonynak érződik kézbe véve, pedig ez még vagy centi "vastag"... (egész pontosan 11.9mm)
18.
18.
GGP85
#14: Leszámítva, hogy az Apple az összes "innovatív újítását" és dizájnját más gyártóktól lopta.
16.
16.
Donpedro
Csípem az olyan konzol fanboyokat akik oltják a PC-seket hogy gyakran cserélik a hardvert, de ők azért évente vesznek új iPhonet csak azért, mert gyorsabb és vékonyabb :)
15.
15.
p3ti
Ha nem lenne ez a komcsi iTunes rendszer , még nekem is tetszene . Addig is ,várom a galaxy S4et .
14.
14.
Gabesz202
Nos pár évig megint nem lesz versenytársa neki...kapaszkodhat fel a többi gyártó....indulhat a másolás, koppintás ezerrel.....
12.
12.
11.
11.
Gurren
#10: olyan vélemény, ami kurvára nem érdekel senkit.
10.
10.
markoci555
miért az nem vélemény hogy nem érdekel? érdekes...
9.
9.
Scoo
#8: Na mondjuk se winmo-t, se nokiát nem vennék, de hátha átveszik majd a technológiát a többiek is. 5 év múlva nem szeretnék már kábelekkel vacakolni.
8.
8.
InGen
#6: Az új Windows Phone 8-as Nokia Lumia 920 és 820-ban lesz, elvileg okóber-november környékén jönnek.
7.
7.
l4cyk4
Nagyon praktikus és innovatív változások. Zseniális kütyünek ígérkezik, de kíváncsi leszek az árára...! (Nem hiszem, hogy 2 kiló alatt lesz.)
6.
6.
Scoo
Hát igen. Mindenki várt valami előremutató, a jövőt bemutató dolgot, de csak felhozták a mai szintre az iPhone-t (kivéve, hogy még mindig rühellik a micorusb-t és kicsesztek sok sok iPhone kiegészítővel).
Kinél is szellőztették meg, hogy lesz vezeték nélküli töltés? Bárcsak igaz lenne!
5.
5.
dcba
nekem anno volt egy i4em az amikor megjelent akkor iszonyat komoly telefon volt meg nem nagyon vette fel vele semmi a versenyt.Aztan meglattam tesom samsung s2et es egybol lecsereltem egy androidos xpreia playre az i4emet.ez mar egy eve tortent es azota elkepzelni sem tudom h vegyek iphonet annyira semmilyen lett a 4es utan.Bar ami igaz h zenelejatszast iszonyat jol birja de azon kivul sztem mar semmivel sem jobb mint egy atlag telefon.
4.
4.
Lacek896
Samsung vs Apple folytatódik.
http://itcafe.hu/hir/apple_samsung_lte_szabadalom_per.html

3.
3.
galmat
Akit nem érdekel, minek ír kommentet?
2.
2.
markoci555
nem nagyon érdekel mert tudom hogy soha nem fogok ilyet venni, árát nem is nézem biztos csillagászati
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...