Novemberben jön a Piston Console

  • Írta: fojesz
  • 2013. október 1.
  • Hardver
Link másolása
Megjelenési dátumot kapott a Xi3 moduláris játékkonzolja, a Piston. Ha emlékeztek, ez volt az egyik első olyan gép, amit Steam Boxként harangoztak be, igaz, a gyártó szerint ez neki sosem volt célja.

November 29-től vásárolható meg a Xi3 játékgépe, a Piston Console. A gyártó potom ezer dollárt kér az általa moduláris konzolként emlegetett eszközért, ami attól moduláris, hogy az alkatrészek cserélhetők benne.

Ezen és apró méretén kívül viszont a Piston nem ígér semmi extrát: a hivatalos honlapja szerint a rendszer 3,2 GHz-es AMD Trinity CPU-val és Radeon 7000-es szériájú GPU-val érkezik, ezt 8 GB RAM és egy 128 GB-os SSD egészíti ki - a gépbe legfeljebb két 512 GB-os kerülhet. A Piston támogatja a billentyűzeteket, egereket, kontrollereket, sőt még a VR-headseteket, természetesen tévével és monitorral is használható, rögtön hárommal is.

Akkor ez most Steam Box?

Röviden: fogalmunk sincs. A Piston még januárban mutatkozott be, el is terjedt róla, hogy ez lesz az első Steam Box (avagy Steam Machine), később viszont kiderült, hogy nem egészen erről van szó, ez inkább afféle prototípus - egy a sok közül.

Ha így is van, mindenképpen kérdéseket vet fel, hogy miként lesz ez Steam Box, ha a Valve 2014-re ígéri az első ilyen gépeket és magát a SteamOS operációs rendszert is? Az Xi3 nem akart válaszolni az ezt firtató kérdésekre, annyit közölt, hogy a rendszer természetesen támogatja majd a Steamet, azonban szerinte még "korai" arról beszélni, hogy előtelepített SteamOS-szel érkezik-e a gép.

Az Xi3 azt is leszögezte: sosem volt célja úgy beállítani a Pistont, mint egy Steam Boxot, de technikailag akár annak is tekinthető, hiszen simán elfut rajta a Valve operációs rendszere és a nappaliban is kiválóan használható a gép.

5.
5.
LtGlove
Ebből a pénzből veszek egy XBOX ONE-t és egy PS4-et.
4.
4.

1000 dollarbol olyan gepet lehet osszerakni, hogy kirepul a hazbol nem ezt az amd-s szutykot.
Az a 7000 sorozatu radeon meg lehet 7350 is. :D
128 gb ssd igy magaban meg lofasz.
Fospiszton akarom mondani fospisztoly...
1.
1.
randall13
dikk, ennyi pénzért jobb notebookot kapok.....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...