Black Ops 3 - élesedtek a mikrotranzakciók

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 15.
  • Hír
Link másolása
Most már úgynevezett Call of Duty-pontokat is vásárolhatunk valódi pénzért a Black Ops 3 ingame boltjában. Ezekből aztán különféle tárgyakat és kozmetikai elemeket vehetünk a multiban és a zombimódban.

Az Activision a Destiny után már a Call of Duty: Black Ops 3-ban is elérhetővé tette a mikrotranzakciókat. Fegyvereket, ruhákat, kozmetikai elemeket és camókat vásárolhatunk Call of Duty-pontokból, amikhez valódi pénzért juthatunk hozzá.

A shooter Black Market nevű ingame boltja ma frissült, ám a monetizáció a PS3-as és Xbox 360-as változatot nem érinti. A kiadó megnyugtatott mindenkit, a valódi pénzért megszerezhető cuccokhoz szimpla játék során is hozzájuthatunk. Ráadásul ha belépünk a boltba, 200 Call of Duty Point üti a markunkat.

Lássuk, mennyi pénzt kell fizetnünk a pontokért!

  • 200 Call of Duty pont - 2 dollár
  • 1100 Call of Duty pont - 10 dollár
  • 2400 Call of Duty pont - 20 dollár
  • 4100 Call of Duty pont - 40 dollár


Ezeket aztán a kompetitív multihoz és a zombimódhoz tartozó boltban költhetjük el.

25.
25.
delphijos
Kicsit más , -bár én is rühellem a mikrotranzakciókat ( főleg egy teljesárú játékban ) - de ez tényleg nem elírás?:
2400 Call of Duty pont - 20 dollár
4100 Call of Duty pont - 40 dollár

Mert az alsó vagy 5100, vagy nem tudom ki lenne az a marha aki nem 2 x 20-at költene a negyven helyett : )
24.
24.
Caleon
#23: +1

Éppen tegnap este néztem hüledezve, mennyi mindent fejlesztettek most rajta. Nagyon tetszik az is, hogy a specialistáknak van egy unlockolható háttértörténete. Így ők is sokkal személyesebbek lehetnek.

Ez egy nagyon jól sikerült CoD, eszement sok minőségi tartalommal.
23.
23.
ribizly
#21: Azt persze senki sem emlegeti, hogy mindeközben egy valagnyi újítás ment bele a játékba:
- osztott képernyős játék PC-n (uram atyám mikor láttam ilyet utoljára)
- Performance javítások
- Fegyverek és pályák finomhangolása
Bezzeg ennyire nem forrongtak a játékosok, amikor a Black Ops 2/Ghosts/Advanced Warfare-ben fizetni kellett (lehetett) a skin-ekért. Itt viszont minden ilyen dolog gyakorlatilag free, csak játszani kell.
22.
22.
Neurotic
Nem értem itt az emberek sírását, hogy "hű, meg ha". Az előző codok-ban lévő mikrotranzakció ami dlc áradat formájában volt és csak pénzért lehetett megvenni engem jobban idegesített. Így legalább minden tartalmat meg lehet szerezni a játékban, amik egyébként csak kozmetikai cuccok és semmilyen előnyt nem adnak. Ha valaki pénzt dobál bele, mert nem tudja mire költeni hát tegye, engem nem nagyon érdekel. Én elvagyok azzal ha szépen, lassan nyitogatom a ládákat ahogy a játékban a kapott pontokból be tudom húzni őket.
21.
21.
Caleon
Még egyszer: a játékban nyerhető pontokért ládákat nyithatunk, amiből dekor cuccok potyognak. 4-5 meccsből kijön egy láda.

Ezentúl pénzért is lehet ládákat nyitogatni. Ennyi.

Mivel a láda zsákbamacska, nekem elsőre is hullhat valami, ami neki huszadjára. Nem szerez előnyt, csak többet szerencsejátszik a kamókért, calling cardokért és gesture-kért, amikből egyszerre csak egyet használ. Kár ezen sírni.

Mellesleg a Warframe és hasonló játékok épp a mikrotranzakciós fizetősök miatt lehet ingyenes, ezt csak zárójelben teszem hozzá...
20.
20.
Stranger
#17: Jó, de a Warframe egy ingyenes játék. Ha nem tetszik a hátrány, kifizeted egy rendes játék árát és megvan minden. Cserébe évekig megkapod az ingyenes frissítéseket, javításokat. Még mindig jobb mint egy 15ezres játék további 5-10 fizetős DLC-vel.
19.
19.
xSHx
"or 1=1: Szóval mindenki hülye aki ezzel játszik.De azert te is megvetted és raktál bele 5000 órát mert PRO vagy. Hmmm.. érdekés.... Xdd
18.
18.
kopic
Fck yeah ! Megyek, veszem is megfele.
17.
17.
Raam989
#11 Hogy egy konkret peldaval eljek az elozore: Nem tudom a warframe jatekkal mennyire vagy kepben, van benne egy Mesa nevu karakter, akit nagyon nagyon hosszu es korulmenyes szopas aran lehet megnyitni, tehat nyilvanvalo, hogy tobb szintet fog lepni az illeto, mire onerobol megszerzi. Nekem 200+ oraval a hatam mogott meg nem sikerult megszereznem, de rendszeresen talalkozom irrealisan alacsony szintu jatekosokkal, akik ezzel a karakterrel toljak. Tehat egyertelmuen inkabb megvettek a karaktert, mintsem tisztesseges uton szereztek volna meg. Arrol nem beszelve, hogy egy viszonylag OP karakterrol van szo, ebbol kifolyolag ezek a jatekosok sokszor nagykepuek is, holott valos munka es skill nincs mogottuk.
Az ilyen es ehhez hasonlo esetek miatt utalom mar magat a mikrotranzakcio szot is...
16.
16.
Caleon
#15: Igen, én nyugodtan és komfortosan érzem magam ezzel, mert a sok gyakorlás után a day0-s burzsujgyereket úgy durrantom szét, hogy öröm lesz nézni.

Gyémánt kamót akkor se tud a fegyverre rakni, az meg tudjuk, mit jelent. Egy dolog a presztizskamó é egy másik a dekor. Engem nem zavar, ha pénzért unlockolja a dekort, presztizst meg úgyse tud venni. Viszont a fizetős gyerekek miatt ömlik az új tartalom a játékba és ennek az előnyeit én is élvezem.
15.
15.
Raam989
#11 Te more... Nem pont erre gondoltam, hanem ugy az egesz jatekiparra.
De, ha csak ennel a cikknel/jateknal maradunk: te nyugodtan, komfortosan erezned magad annak tudataban, hogy mig te orakat szopsz egy neked tetszo fegyverskin-ert, addig egy masik burzsuj gyerek day0, erofeszites nelkul megveszi azt maganak? Engem, mint a tisztesseges jatek hivet ez nagyon bosszant...
Elsosorban erre gondoltam.
14.
14.
reddevil1015
Nevetséges. Bár én vagyok a kretén mert minden évben veszek 18ért egy demot.
11.
11.
Caleon
#1: "Ezt meg is fejelik ilyen mikrobuzulasokkal, hogy veletlenul se erezze magat komfortosan a paraszt vasarlo, aki csak az alapjatekert fizetett..."

Ezt te írtad.

"A kiadó megnyugtatott mindenkit, a valódi pénzért megszerezhető cuccokhoz szimpla játék során is hozzájuthatunk."

Ez meg a cikkben volt.

IGEN? SZAR VILÁGBAN ÉLÜNK, mert csak ugattok, de nem tudtok szöveget értelmezni!!!
10.
10.
Aanash
Amikor elindítom a játékot (digitális) meghülyül teljesen a playstationom, de a haveroknál is ugyanez a helyzet.
Nem engedi a party chatet használni, aztán a lemezes játékot sem indítja el.
Állandóan újra kell indítani.
Ez tudja valaki miért van?
7.
7.
TheBate
Kiábrándító. 60$ a játék, ami a mai árfolyamon nagyon sok nekünk itthon (kösszorbán), arra jön a dlc, mert ma már ugye elengedhetetlen, aztán még ezt is pusholni kell. A VILÁG PÉNZE SEM ELÉG BOBBY?! Mondjuk a játékosok a hülyék, aki költenek erre. Lósz** és veréb...
4.
4.
gomba56
Szomorú, hogy teljes értékű játékoknál megjelent eme pénzlehúzás! Először Dl-ért kellett fizetnünk, majd ezt vegyítették a Season passal, most ez, meg az early acces! Elkorcsosulunk teljesen!
2.
2.
mestermagyar
#1: Tudod mi az ami sokunknak rettenetesen hat úgy általában és főleg mikrotranzakciós AAA-kban? Hogy ezzel véglegesen kiölik az önfeledt moddolás esélyét is. Nem mintha most lenne, meg terveznek valamit jövőre, de mégis milyen kis fosásnyi mozgásteret hagynak majd? Itt is max pár mapet és skint tudnak majd gyártani, de már ez is sérti a cég költségvetését.
1.
1.
Raam989
Call of duty point... Ekkora balfasz egy brigadot, hogy arra sem meltattak, hogy valami hangzatos fantazianevet kitalaljanak az ingame valutanak.
Annyira undorito vilagot elunk. Minden jatek rohadt draga es igy is csak season passokkal lesz teljes erteku. Ezt meg is fejelik ilyen mikrobuzulasokkal, hogy veletlenul se erezze magat komfortosan a paraszt vasarlo, aki csak az alapjatekert fizetett...
Neha komolyan elszomorodom azon, hogy nekem a videojatek a hobbim...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...