Alien: Isolation - jöhet a VR-változat?

  • Írta: Shifty
  • 2016. szeptember 20.
  • Hír
Link másolása
Jurgen Post, a Sega európai részlegének vezetője egy MCV-nek adott interjúban elhintette, hogy "a jövő platformjának is tekinthető" VR-szemüvegekre a Sega is elkészíti majd saját játékait, köztük az Alien: Isolation VR-változatát.

Jurgen Post, a Sega európai részlegének nemrég interjút adott az MCV-nek, amelyben meglehetősen komoly témákról mesélt, így például a Brexit játékiparra gyakorolt hatásáról is szót ejtett. Természetesen a beszélgetés során a VR is téma volt, ami kapcsán viszont meglepő érdekességeket is elárult.

Először is azzal kezdte, hogy a Segának komoly tervei vannak a VR-ral, a kiadó ugyanis biztos benne, hogy ez lesz a jövő új platformja, így értelemszerűen az ő figyelmüket is felkeltette a HTC Vive vagy éppen az Oculus Rift. Az európai részleg vezére elárulta, irodáikban rengeteg fejlesztői változat van, amelyeken a kollégák folyamatosan játszanak, ezzel is kutatva, hogyan tudnának saját maguk is játékot készíteni a VR-ra. Ugyan egyelőre nincs komoly bejelentenivalójuk, de mint elmondta, nagyon közel vannak valami meglepetés leleplezéséhez.

Végül meglepő módon az Alien: Isolationt hozta fel példaként, amihez már három évvel ezelőtt is készítettek egy Oculus Rift-demót, ami szerinte elképesztően véres és ijesztő volt. Hozzátette, azt visszahozni egy álom lenne, az álmok pedig sokszor valóra válnak. Azzal zárta mondandóját, hogy szerinte még kell egy kis idő a VR-hoz, de hamarosan elkezdik piacra dobni első játékaikat, hogy folyamatosan tanulhassanak.

Az Alien: Isolation még 2014-ben jelent meg, tesztünket itt olvashatjátok el.

12.
12.
hedzsooo
Meg NVidia 3D-szemcsivel is elég jó (moddal működik szépen). Meg hozzá tök sötét szobában. Fülessel játszva, + hangerő jól feltekerve. :)
11.
11.
gorbesz
LV-426-ot akarok, ezzel az enginnel...minden scifi csemegevel ami a filmben volt. Terraformalo allomasok, villamsulytott kommunikacios tornyok.
10.
10.
shatterhand
#8: vr addig nem is érdekel míg nem jön battlefield,cod,stb fps vagy más rendes autós játék vr támogatással. Nem külön spin off, hanem a rendes játék. Plusz a vr 20-30ezres árcímkével max. Amíg ez nincs az egész messze túl van árazva. Nem is értem miért csodálkoznak,hogy leül az egész vr piac. Elején lehetett látni,hogy még messze nem tartunk ott hogy azt kapjuk elérhető áron amit vár az ember. Nem a látványra gondolok, hanem a tartalomra.
9.
9.
#8: Egyetértek, plusz szerintem a jelenleg létező vr irányítással (teleportolgatás) elég béna lenne a játék, ha meg kontrollerrel menne akkor meg ugyanaz csak "szétnézhetsz".
8.
8.
Extol
Én is bírtam Az Alien:I-t de nem hinném hogy a VR az kimerülne a horror műfajában, mert az internet ezzel van tele, hogy mindenki maximum rettegést akar. Sztem meg bármilyen FPS játék, pl Bioshock, The Elder Scrolls játékokat sokkal közelebb lehetne vinni az emberekhez a VR-el, ha történet mesélésről van szó akkor is. Sok pluszt adna ha úgy érezné az ember hogy még jobban része a történetnek, és nem csak a behugyáltatásig húzott rettegésnek.
7.
7.
Szabby999
Sajnos az interjúban más irányokról, lehetőségekről esett szó és nem kifejezetten az Alien Isolation VR-támogatásáról.

A VR-közösség csaknem egyöntetű véleménye ugyanakkor, hogy az Alien Isolation a valaha volt legnagyobb VR-élmény. Tényleg elképesztő. Sajnos azonban a SEGA valamilyen oknál fogva végül hivatalos VR-támogatás nélkül adta ki a játékot. Ennek ellenére DK2-n futtatható, ám CV1-en már nem.

Pár héttel ezelőtt indítottuk egy petíciót, annak érdekében, hogy a SEGA fejezze be a - 90%-ban egyébként már annak idején elkészült - VR-támogatást a játékhoz és tervezzük megkeresni a Creative Assembly egyik magyar programozóját is az ügyben.

Ha van rá lehetőségetek, kérlek, támogassátok a petíciót a következő helyen: https://www.change.org/p/sega-alien-isolation-vr-support-for-oculus-cv1-and-htc-vive
6.
6.
Gykrizsi
Inkább egy folytatás jöhetne.
4.
4.
Cooper Channel
#1: Ez a játék még VR nélkül is parás. VRel nagyon durva lehet.
3.
3.
zozo76hun
en nem birtam nyugodtan jatszani, mindig bennem volt hogy epp hol jarkalhat az alien
1.
1.
shatterhand
Be kene szerezni... Tenyleg olyan paras?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...