Áll a bál az új Pinball FX üzleti modellje körül

  • Írta: fojesz
  • 2022. április 1.
  • Hír
Link másolása
Tegnap óta érhető el korai hozzáférésben a hazai fejlesztésű Pinball FX legújabb része, a visszajelzések alapján azonban a játékosok nem igazán elégedettek a játék üzleti modelljével.

A Zen Studios a virtuális flipperek királya, és jókora rajongótábort tudhat magáénak, azonban az új generációs epizóddal, amely tegnap óta érhető el korai hozzáférésben, kihúzta a gyufát a játékosoknál.

Az egyszerűen csak Pinball FX-nek hívott, egyelőre csak PC-n játszható epizód üzleti modellje ugyanis nem éppen barátságos. Habár a Zen Studios számos flipperasztalt készített az elmúlt években, a korábbi gyakorlattal ellentétben az új részbe nem importálhatjuk a korábbi vásárlásainkat, így visszatérő rajongóként újra meg kell vennünk azokat.

Az asztalok ára attól függ, hogy a Zen saját munkáiról vagy licencelt példányokról van-e szó, illetve számít az is, hogy remasterelt formában kérjük őket, vagy nem. A többségükre egyébként "jegyekben" a játék saját valutájában fizethetünk be, ezeket pedig mindenféle csomagban vásárolhatjuk meg: a legolcsóbb száz jegyet ad tíz dollárért, a legdrágább pedig ezerkétszázat száz dollárért. A megújult Indiana Jones-asztal valamiért kivétel, erre csak valódi pénzért fizethetünk be, és 15 dollárt kérnek tőlünk érte.

A Redditen megjelent számítások szerint egyébként az összes asztal megvásárlása 1685 jegybe fájna, ami durván 150 dollárt jelent - ez még úgy is húzós, hogy az első héten 33 százalékos kedvezményt kapunk az eredeti asztalokra. Habár a Zen egy Pinball Pass nevű előfizetést is kínál a játékosoknak, amely korlátlan hozzáférést ad a "legtöbb" asztalhoz, az árazása ennek sem barátságos, annyiba kerül, mint egy havi Xbox Game Pass Ultimate-tagság - és az Indiana Jones-asztalhoz ezzel sem férhetünk hozzá.

A helyzeten javít valamit, hogy az alapjátékot ingyenesen letölthetjük, és minden nap kapunk két-két asztalt, amit kipróbálhatunk, azonban fizetés nélkül több játékmód is elérhetetlen.

11.
11.
gegory
Akkor nincs új a nap alatt, Freeniumot üzleti modellt tolják PC-n is. Ingyen letölthetted és ki próbálhatod aztán kemény valutáért meg verheted. Kb a Killer Instinct PC-s freenium verzió üzleti modelljéhez hasonló ott is mindent megvettél 250 dollárba fájt volna.
10.
10.
Cole
#5: Sokan vagyunk ugyan ebben a cipőben. Sajnos már túl sok pénzt termel, már csak üzlet, az alkotás része háttérbe szorult szinte teljesen. De hát változik a világ, mit lehet tenni ugye. Persze én is sajnálom, hogy ide jutott ez az ipar is.
9.
9.
IAppearMissing
"az új részbe nem importálhatjuk a korábbi vásárlásainkat" - Eddig lehetett? :-o Sose játszottam egyik résszel sem, csak annak tükrében tűnik ez luxusnak, hogy pl. ott a fifa-sorozat, ami kb. kaszinóvá alakult és xaros kártyákat kell gyűjteni évről évre minden új résszel a nulláról.
7.
7.
carbon based
#5: +1
Abszolút egyetértek. Pedig én is húztam a szám anno, hogy mi a faxé
kell egy játékhoz külön telepíteni egy azt telepítő, online elérést kérő programot...
Volt is hiszti rendesen a Steam miatt akkor, majdnem leégett a világ.
A DLC-k első lépései körüli balhé tökre jogos volt, ott éghetett volna :)
6.
6.
carbon based
#3: Igen, kb. És ez egy nemes cél. :P
Bár én a helyükben inkább a kipattintott Jason Momoa popóját használnám Szalmácska harangjai helyett. muhaha...
3.
3.
Gerzson95
Kicseszett flipperasztalokat fejlesztenek. Minek kell nekik pénz helyett is pénz? Ibizára akarnak költözni Salma Hayek melleiről szívni a kokaint?
2.
2.
Ooorky
Kell a pénz lóvéra.
Ha bundle-nak hívnák a csomagjukat crytek venne párat "ingyen".
1.
1.
godach
Én támogattam őket pár asztallal (amit egyébként nem tettem volna meg, ha nem magyar fejlesztők).
Ami viszont sok, az sok. A pofátlanságnak is van határa szerintem és bár én is tudom, hogy ingyen a szánk sem ér össze, van különbség a lehúzás és aközött, hogy valaki mégegyszer pénzt akar kérni valamiért.
Bármennyire is egyik szemem sír, azt mondom, hogy az ilyenek az activisionnal és blizzardal együtt mehetnek akkor amerre látnak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...