Kipróbáltuk: Lawn Mowing Simulator VR

  • Írta: sirdani
  • 2024. március 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Közel 3 évvel a PC-re és konzolokre optimalizált Lawn Mowing Simulator megjelenése után megérkezett a VR-os verzió, kizárólag Meta Quest-re. Ezúttal egy, az alapoktól újraépített címet kapunk, a régi szerethetőséggel, de új hibákkal.

A 2021-es Lawn Mowing Simulatorban a központi hangsúlyt a saját cégünk menedzselése, na meg persze a fűnyírás kapta, mely most, a VR-os verzióban teljesen megváltozott. Na jó, nem teljesen, hiszen még mindig a fűnyírás a lényeg, ám a saját cég menedzselését lényegében a csuklónkra felpattintott okosóra nyomkodásával ki is merítettük, helyette viszont sokkal nagyobb hangsúlyt kap a járgányunk és felszereléseink karbantartása és szerelése.

Amint ugyanis belépünk a virtuális garázsunkba, az első dolgunk lesz rendbe rakni a fűnyíró trakinkat. És meg kell hagyni, a játéknak ez a része számomra váratlanul szórakoztató lett. Gyakorlatilag mindennek megkapjuk a leegyszerűsített verzióját, ami csak a valóságban szóba jöhet: az emelővel a magasba liftezhetjük a járgányt, az alvázról lepattinthatjuk a fűnyíró-pengéket, a csiszolókövön megélezhetjük őket, a lemerült aksikat töltöttre cserélhetjük, és aztán pakolhatunk is mindent a furgonunk platójára.

Ahogyan megérkezünk a különböző kastélyok, parkok, vidéki házak udvarába, rögtön fel fog tűnni, hogy a némileg stilizált grafika egyszerűen remekül fest. A távoli hátterek igencsak elnagyoltak, de a pálya aktív része bőven túllicitálja azt a szintet, amit egy ilyen meditatív játék megkíván. Csak aztán beindítjuk a fűnyírót, és szembesülünk vele, hogy ez minden, csak nem meditatív…

Nem tudom, hogy az ingadozó fps-től, vagy csak attól, hogy folyamatosan a földet kell bámulni miközben körbe-körbe furikázunk, de alig 1-2 perc fűnyírás után is már nagyon brutális hányinger foghatja el az embert. Ráadásul az sem igazán segít, hogy a mellékes tennivalók közt (mint például a szemetek összegyűjtése) is csupa olyan feladatot kapunk, amik valahogy fokozottan generálják a rosszullétet.

Pedig amikor hosszabb távon egyenes vonalban vágjuk a füvet VR-ban, annak tényleg van valamilyen megmagyarázhatatlan zen feelingje, a grafika is remek, és a gépeink karbantartása is szórakoztató tud lenni, melyek mellett simán rásütnénk a játékra egy 7-7.5 pontot. Ám ilyen formában csak annak tudjuk ajánlani, aki már születése óta hullámvasutakon és körhintákon nevelkedett.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...