Eredetileg képregénynek szánták a The Last of Us-t

  • Írta: zoenn
  • 2024. június 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Neil Druckmann, a Naughty Dog vezetője nemrégiben a Los Angeles Timesnak adott egy hosszú interjút a stúdió múltjáról és jövőjéről, és kiderült az is hogy eredetileg képregényként indult volna a The Last of Us pályafutása.

A kérdéses LA Times-interjúban Nelil Druckmann elhintette, hogy a The Last of Us alapötletét elsőnek képregényként álmodta meg. A koncepciót már főiskolás korában megálmonta: egy férfi és egy fiatal lány érzelmes, intenzív történetéről volt szó, akik egy megrázó, posztapokaliptikus tájon haladnak át.

Druckmann már jóval azelőtt papírra szerette volna vetni és képregénnyé alakítani a sztorit, mielőtt eszébe jutott, hogy videojátékot csináljon belőle. A riportban elhangzik az is, hogy még akkor sem állt elő The Last of Us ötletével, amikor már a játékiparban dolgozott, évek teltek el, mire készen állt rá.

A többi már történelem: 2013-ban a Naughty Dog előrukkolt a játékkal, ami mindent megváltoztatott, hét évvel később érkezett a Part II, majd az HBO díjnyertes sorozata 2023-ban.

Ugyanakkor a siker ellenére Druckmann leszögezte, hogy nem csak a The Last of Us lesz a Naughty Dog egyetlen fókusza.

"Megígérem, hogy nem leszünk örökké The Last of Us-stúdió."

A stúdió fejese elárulta, hogy számos játék készül náluk, "több egyjátékos projekt", amivel céljuk hasonló lesz a The Last of Us-hoz, azaz olyan "történetekkel és karakterekkel átitatott élményeket szeretnének teremteni, amihez kapcsolódhatunk", mindegyiknek lesz valamiféle "filozófiai magja", ami köré az egész játék épül.

Reméljük, a bejelentések sem váratnak sokat magukra. Talán még idén hallunk a Naughty Dog felől.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...