A Remedy összeáll az Annapurnával

  • Írta: JesusHun
  • 2024. augusztus 29.
  • Hír
Link másolása
A két cég kooperációjának köszönhetően a Control 2-t a Remedy saját maga adhatja majd ki, valamint filmes és TV-s irányokba is terjeszkedhetnek meglévő IP-ikkel, nevezetesen a Controllal és az Alan Wake-kel.

A Remedy Entertainment olyan neves játékokkal írta be magát a videójáték történelembe, mint a Max Payne, Alan Wake, Quantum Break és a Control, jelenleg pedig az utóbbi folytatásán serényen munkálkodnak. Az Annapurna Interactive neve sem lehet ismeretlen, a cég olyan játékok kiadásáért felelt, mint a Donut County, Kentucky Route Zero, Outer Wilds, Sayonara Wild Hearts, Wattam, What Remains of Edith Finch, Telling Lies, Neon White és a Stray. Sokaknak valószínűleg a felsorolás végén szereplő kóbor cicás kalandjáték miatt került fel a radarra a kiadó, de a többi cím is mind-mind minőségi alkotás.

A Remedy Entertainment közösségi oldalán jelentette be a nagy hírt, összeállnak az Annapurna Interactive-val, az együttműködés keretein belül a Control 2 fejlesztésének költségeibe is beszáll az Annapurna, miközben a Remedy függetlenségének nagy része megmaradhat. Ezen felül a kooperációnak köszönhetően a Control és az Alan Wake franchise a filmek és sorozatok irányába is terjeszkedni fog, de erről egyelőre több információ még nincs.

A közös munkának mindkét fél örül, úgy vélik egymásról, hogy hasonló kreatív értékrenddel rendelkeznek, a Remedy az üzleti kapcsolatnak köszönhetően olyan formában készítheti el a Control 2-t, ahogyan eredetileg tervezték, az Annapurna pedig biztos benne, hogy mindketten jól járnak majd a döntéssel.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...