Ideiglenesen sem lesz PlayStation-exkluzív a Crimson Desert

Link másolása
Bőven akad rá példa, hogy egy-egy játék limitált ideig csak az egyik konzolgyártó platformján lesz elérhető, így törve borsot a konkurencia orra alá. A Pearl Abyss fejlesztése nem ilyen lesz.

Az Eurogamer értesülései szerint, a Sony pénzt ajánlott a Pearl Abyss fejlesztőcsapatnak, hogy a készülő Crimson Desert játékuk legyen egy ideig PlayStation-exkluzív, más platformra csak hónapokkal (vagy évvel) később jelenhessen csak meg. Hasonlóra volt már példa a szintén koreai stúdió, a Shift Up által készített Stellar Blade esetén is, ők elfogadták a Sony pénzét és segítségét, de ahogy az oldal is írja, nekik nincs kiadói csapatuk, így maguk nem tudták volna megoldani a terjesztést.

A Pearl Abyss úgy vélte, hogy mivel meg tudják oldani a világszintű játékkiadást, így nincs szükségük egyéb asszisztálásra, és pénzügyi megfontolások miatt sem. Mint érveltek, az eladásból származó jövedelem 30%-a a célplatformhoz kerül, a maradék 70%-on osztozik a fejlesztő és a kiadó, nem mindegy tehát, hogy azt a 35%-ot megtartják maguknak vagy átadják a Sony számára.

Egyelőre homályosak az információk a játék megjelenésével kapcsolatban, a legtöbb forrás 2025 második negyedévére teszi, de hivatalos megerősítés nem érkezett a pontos dátumról, az alkotás PC-re, PlayStation 5-re és Xbox Series X/S-re várható.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...