Hírarchívum - 2011. május

A hét végéig áll helyre teljesen a PSN

Ma van május 31-e, a Sony korábbi nyilatkozata alapján ma kellett volna a PlayStation Network összes funkciójának helyreállnia - köztük a régóta várt Store-nak is, ám minden meglepetés nélkül ez a dátum sem jött össze a japánoknak. De már látjuk a fényt az alagút végén.

The Secret World fejlesztői napló érkezett

A Funcom igyekszik megkülönböztetett figyelemmel kísérni legújabb és legambiciózusabb MMO projektjét, és hasonló törekvéseket vár el a játékosoktól is. A frissen befutott fejlesztői naplójukban mindjárt a történetről és a játékmenetről libben le a fátyol, tényleg a mai trendekkel áll szemben a The Secret World.

Június végén indul az Uncharted 3 béta

A Naughty Dog - az ígéreteknek megfelelően - június végén indítja el az Uncharted 3 multiplayer bétatesztjét, elsőként a PS Plus felhasználóinak, ám július 4-től mindenki más is belevetheti magát a többjátékos küzdelmekbe. A sima DM-eken felül akár három csapat is hajthat a győzelemért.

Mozgásban a CryEngine 3-as katonai szimulátor

Az amerikai hadsereg potom 57 millió dollárt öl legújabb projektjébe, mely a CryEngine 3-ra épül, és amit a RealTime Immersive fejleszt. A Dismounted Soldier Training System segítségével a valós környezeti körülmények lemodellezése segíti a katonák kiképzési programját. Videón még durvább!

Friss képeken a Pro Evolution Soccer 2012 is

Mintegy válaszként a délután napvilágot látott FIFA 12 képekre, a Konami sem akart lemaradni a hisztériában, újabb csokor screenshotot tett közzé az idei PES-ből. A kiadó szerint a nemrég bejelentett új mozdulatokat és animációkat prezentálják a pillanatképek, tény, hogy nagyon életszerű mindez.

Újabb tudnivalók az Operation Raccoon Cityről

A bejelentés és az első előzetesek óta nem sok minden került napvilágra a készülő Resident Evil-mellékágról, szerencsére a júliusi hivatalos PlayStation Magazine újabb részleteket tárt fel az Operation Raccoon Cityről. A Slant Six csapatalapú zombimészárszéke az év végi szezonban jelenik meg.

Az ingyenes Brink DLC részletei

A Bethesda végre feltárta, mivel is kedveskednek a rajongóknak a Brink közelgő - nem mellékesen teljesen ingyenes - letölthető tartalmában. Az ajándék tényleg felér egy fizetős tartalommal, ezzel kívánja a játékosokat kiengesztelni a kiadó, miután a megjelenéskor számos kényelmetlenségeket éltek át.

Egy tucat FIFA 12 pillanatkép érkezett

A FIFA 12 alatt a nagy dérrel-durral beharangozott Impact Engine dübörög majd, ennek látványos mivoltát prezentálja az alábbi 12, friss és ropogós screenshot a Juventus, Milan, Bayern, Borussia Dortmund, Barca, Real Madrid, Arsenal és Chelsea játékosainak főszereplésével. Csekkoljátok!

E3 2011: Révbe ér a kinectes Star Wars játék?

A Microsoft végre hivatalosan is felfedheti azt a Star Wars Kinect címét, melyet már mindenki nagy izgalommal várt a tavalyi expón bemutatott nyúlfarknyi videó után. A mozgásérzékelős technológia segítségével egy jedit irányíthatunk benne, lekövetett mozdulatainkkal suhinthatunk a fénykarddal.

HWSW: A munka is lehetne olyan mint a játék

A játék ellentéte nem a munka, hanem az unalom és a depresszió. Sőt, a játék hasonló folyamat, mint a munka, csak nem kötelező. Hogyan lehetne mégis ez utóbbit kellemesebbé és hatékonyabbá tenni. A nagyvállalatok örök problémájára, a dolgozók motiválására a játékipar adja meg a megoldást, írja a HWSW.