One Life - ha meghalsz, örökre vége a játéknak

  • Írta: zoenn
  • 2015. október 21.
  • Hír
Link másolása
A The Flockhoz hasonlóan a One Life fejlesztői is radikális döntésre szánták el magukat: egyetlen életed van ebben a posztapokaliptikus multis FPS-ben, ha egyszer golyót kapsz, nem játszhatsz vele többet.

A fejlesztők egyre őrültebb koncepciókkal állnak elő mostanság. Gondoljunk csak az aszimmetrikus multira épülő The Flockra, amelyben ha a népesség nullára apad, lelövik a szervereket. A One Life fejlesztői ennél is tovább mentek: ha katonádat lelövik, örökre vége a játéknak. Fűbe harapsz, nincs respawn, törölheted le az egészet.


Egyébként egy szimpla multiplayer shooterről van szó, amely egy posztapokaliptikus világban játszódik. Az alkotás nemrégiben tűnt fel a Steam Greenlighton. Oké, némi könnyítés akad benne: ha lelövöd az ellenséget, dönthetsz a sorsáról; megölheted (lásd a fenti helyzetet), vagy fogságba ejtheted, ekkor ők mindent megtesznek majd azért, hogy újra szabadok legyenek. Még azt is eltűrik, ha levizeled őket.

A játékban találunk biztonságos, és harcra kihegyezett zónákat is zombikkal és fontos ellátmányokkal, lesz szöveges és voice chat is.

Az instant halál kényes téma, főleg mert a játék használhatatlan lesz. Egy free-to-play címnek ez megbocsátható, de a One Life nem ilyen: jelenleg 10 dollárért rendelhető elő a hivatalos honlapon. Ha balszerencsés vagy, még az is előfordulhat, hogy két perc alatt dobhatod ki az egészet. Ilyenkor jön jól a Steam pénzvisszafizetési szolgáltatása...

43.
43.
pszihoapu
remek otlet. nyilvan azonnal humoromnal lennek amikor egy hekker, vagy a lagos szar net miatt buknam a 10 dodos jatekomat. penzbedobalos arcade gamenak meg kicsit eros az egy coin erteke.
42.
42.
mestermagyar
#33: Gondolkodtam és megnéztem az adatokat. Az a sok millió játékos 1 évvel a megjelenés után steamen kemény 1500 aktív játszópajtit jelent. Mondj egy hasonló ringben játszó fps-t, többen fogják játszani. Bf 4 30000.
41.
41.
Extol
#34: Nem tudod beledobálni a pénzt, mivel halál után zárolják a fiókod, nincs újra befizetés.
40.
40.
Spectrum
Ez az ötlet amúgy egy médiaheck, így kell bekerülni a hírek közé. A következő játékuknál már azt írja a cikk, hogy az "One Life fejlesztői" és mindenki tudja majd, miről van szó. Így kell ingyenreklámot csinálni.
39.
39.
Hunork
Orosz fejlesztő, egy hülye ötlet= LOL
Ha ingyen lenne, akkor korrekt, de így, főleg hackerekkel...
Sajnálom a hülyéket, akik ezért fizetnek -_-
38.
38.
zozo76hun
eleg jo otleteket soroltatok fel itt. en meg megspekelnem annyival hogy ne lehessen bujkalni, betennem az alien isolation-bol a kinyirhatattlan idegent. na az meghajtana az embereket a palyan... :)
36.
36.
vmiki88
#34: Hülyékből simán meg lehet élni. :D
35.
35.
vmiki88
#27: Ameddig az orosz hacker meg nem ölne.
34.
34.
#32: Mire belejonnel mar meghaltal. Vagy komolyan olyan bolond lennel, hogy dobalnad ra a 10 dolcsikat, hatha legkozelebb jobban sikerul?? Pff...
33.
33.
#26 valoszinu akkor azert a legjobban vart jatek, es megveszi egy csomo ember minden evben. En mar elozot is kihagytam, de sok millioan nem, szoval azert lehet gondolkodni neha.
30.
30.
Chrysh
10 dollárt adni egy játékbeli életért elképesztő pofátlanság!

0,10 az már okésabb.

De a The Flock is ezzel szopja be majd, ha tényleg elfogy a létszám, és akkor hajíthatod ki a játékot a francba.
29.
29.
B.V.Ampire
Őőő...jobb lenne egy játék, ami olyan szempontból reális, hogy ha kilövik a szemed, vak leszel :D vagyis nincs egy hatalmas vérpacni a szemed környékén, aztán szépen lassan helyrejössz... ha meghalsz, visszatérhetsz (csak legyen valami átvezető animáció (mondjuk egy olyan cégnél vagy leszerződtetve, ahol klónoztak és a tudatod mindig át tudják ültetni az új testbe) és ha meglőnek, folyamatosan vérzel, ameddig el nem látnak
28.
28.
Neo1989
Hát akkor ez már most megbukott :D Mondjuk a Red Orchestra 2-ben is 1 életed van, de pályánként. És az is kapott kritikákat pont ezért. Hála az égnek h azért az ipar nem erre felé megy. Mondjuk az AW féle okos gránátok már a túl könnyítés esete, de ez már viszont kínzás.
26.
26.
mestermagyar
#24: A COD-ot kb egy lélek nem játssza, így az Activision egy nagyon rossz példa.
25.
25.
mestermagyar
A cikk alatt 1 kommenter sem gondolkodott el azon, hogy steam family sharinggel akármennyi életet szerezhet új profillal?
24.
24.
Kíváncsi vagyok mikor lesz előrendelői csomag amiben akciósan 10 élet = 80 dolcsi :) Mindig is utáltam ezeket az újítgató hülyeségeket, ilyenekkel foglalkoznak, mert nem tudnak egy rendes fps-t összerakni értelmes sztorival meg multival. Aztán csodálkozunk, hogy olyan cégek járnak élen mint az Activision és az EA? Az övéikkel legalább lehet játszani...
23.
23.
DON GONDOCS
Biztos hatalmas siker lesz.
22.
22.
TheNick
#21: Nem. Egyébként ahogy egy kolléga ajánlotta:

Step 1: Buy the game.
Step 2: Die in <2 hours.
Step 3: Refund.
21.
21.
NECROSMOKE
Es szerintetek, ennek lesz jovoje?
20.
20.
Extol
Orosz játék, akkor már nem vagyok annyira meglepve, valsz megakarták mutatni hogy ilyet is lehet csinálni és ennyi.
19.
19.
Extol
Legvalószínűbb az mint ami TESO-val történt, azt is havidíj mentessé tették mikor rájöttek hogy a kutya nem játszik vele. Itt is vagy ingyenes lesz, vagy új normális multiplayer mód kerül bevezetésre, ahol nincs egyhalálos baromság. Ki mire tippel? Idővel kiderül! Én teszek 10 eurót a másodikra.
16.
16.
piskóta
arpika 85 víziójáért fizetnék 10 dolcsit, de ezért így nem. (már abból kiindulva, hogy a BF meccseket is rendszerint egy tarkó lövéssel kezdem)
15.
15.
YuriLexandro
Gondolom a vérpistikék megoldják ezt azzal, hogy csinálnak egy új accountot, bár nem tudom mivel akadályozzák ezt meg a készítők. Szerintem ez azért elég morbid, hogy veszel egy játékot, hibázol benne, és aztán buktad, mondjuk valami hülyeség miatt fekszel meg a játékban.
14.
14.
Extol
Ez nonszensz a javából! Túlélés csapatban lehetséges, senki sem olyan hülye hogy egymaga fizessen be. Én inkább nem próbálom ki. Ez amúgy is a napi WTF kategória
13.
13.
Tr4nCe
#5: Szerintem nincs azzal semmi baj, ha valaki stealth módban tolja, hisz ha már egy életed van, had döntsön mindenki mi módon akar túlélni. Mellesleg a bujkáláshoz is kell egyfajta skill. A megbújok egy konténer mögött egész végig nem fog működni. Egy jó craft rendszerrel vagy blueprintekkel, nem arcade feelingel akár jó is lehetne. Bár csapat nélkül teljesen felesleges elindulni. Viszont ha vagytok 3-4en, az már döfi. Egyébként akkor már Ark: Survival Evolved - Survival of the Fittest mod. Ezerszer szórakoztatóbb mint ez, és nem csak egyszer játszol vele. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...