Miért is bojkottálják a Left 4 Dead kettőt

  • Írta: billadama
  • 2009. július 8.
  • Érdekesség
Link másolása
Már korábban beszámoltunk a Valve erőfeszítéseiről a L4D2 Körüli botrány enyhítésére. De, vajon hogyan és mi módon kezdődött az egész herce-hurca?
Már korábban beszámoltunk a Valve erőfeszítéseiről a L4D2 Körüli botrány enyhítésére. De, vajon hogyan és mi módon kezdődött az egész hercehurca?
 
 Réges-rég, egy messzi, messzi galaxisban...Na jó, ennyire ne menjünk vissza, elég csak 2008 novemberére. Akkor jelent meg ugyanis a Left 4 Dead első része. Itt még minden szép, és jó volt. Teltek a hónapok, a hófoltocskák lassan felszáradtak, s a nap első sugarai meghozták a tavaszt. Majd a fecskék is megjelentek, természetesen többen, hiszen mint tudjuk, egy fecske nem csinál nyarat. Aztán sötét árnyak gyűltek nyugaton, valami mozgolódott a homályban. Hirtelen egy pletyka kelt szárnyra, miszerint a Valve már a folytatáson munkálkodik. Aztán ezt a hírt az idei E3-on szépen be is jelentették.


Mindenkinek leesett az álla, és elkezdtek számolgatni. Ha 2008 novemberben jött ki az első rész, és idén novemberre ígérik a következőt, akkor nem is lesz kifutási ideje a játéknak. Egyszerűen félresöprik mint egy kísérleti példányt. Na ez annyira nem tetszett néhány embernek a Steam rendszerében, hogy gyorsan meg is alapították a L4D2 Boycott ( NO L4D2) nevezetű szövetséget. Aggályaikat 9 pontba szedték, és szent célul tűzték ki, hogy ellehetetlenítik a második rész megjelenését. Aggodalmaik között szerepel többek között, hogy soha nem kapták meg az első részhez ígért DLC-ket, és így már nem is fogják.



Na már most, nem nagyon vették őket komolyan. A Valve a kizárásukkal fenyegetőzött. Viszont idő közben húszezer ember csatlakozott hozzájuk, és tett szent esküt, hogy nem fog játszani a L4D2-vel. Ekkora tömeg láttán a fejlesztők is nyeltek egy nagyot, és azóta ígérnek fűt fát, hogy csillapítsák a nép haragját. Ennyi az előzmény, hogy mi lesz a folytatás? Talán a vízen járás, mert azon kívül már mindent ígértek.
25.
25.
kapika11
Azt hallotam, hogy lehet lőszertadni másnak! igaz ez? Meg lehet a földön mozogni mikor lemegy az összes életünk? lécci
25.
25.
kapika11
a sima left 4 dead-re gondoltam mikor ezt írtam!
24.
24.
xboxer
Szerintem egy ilyen játékon nem nagyon kéne veszekedni!

Single Player-ben ez a játék 0 egy semmi.

Viszont a Multiplayer---na az már valami.
23.
23.
Gula
Humoros megfogalmazasok :D.....grat
22.
22.
Lorenzo9
üdv.én a legnagyobb problémának a lehúzósdit,az árat tartom...a megjelenés napja óta tolom a l4d-t,igenis elég hamar rá lehetett unni a sima játékra,mert a 4 epizód kevés nagyon,a versushoz meg nagyon nehéz találni 4 normális zombitársat...ráadásul a játék nem igazán támogat "házi"mapokat,csak bemásolós-tökölős formában,a szerver bérlése arányaiban nem valami olcsó,mert ugye steam,ráadásul a mai napig 12 ezer a játék.Persze a Steamen,ha van hozzá kértya,csak 23 ,de hát ez Magyarország,Lehúzország.Hiába jó,egy régi motor,semmi(vagyis nagyon nehézkes) bővithetőség,modlehetőség.Vagyis ALAP lenne legalább 2 DLC ennyi pénzért,egy olyan játéknál,amivel arányaiban alig kellett dolgozni.És még képileg hol is van a Half Life 2 epizódoktól...Ráadásul ide a rozsdás bökőt,hogy TELJES ÁRON adnák a 2-t is,ami még az elsőnél sem lett volna szabad,de hát újdonság varázsa-téma.Egyébként halkan megsúgom,hogy van egy Killing Floor nevezetű cucc is,ami hasonló műfaj,és elég jól el lehet vele lenni,én mostanában már azt játszom inkább.A L4D pályáit nem versusban 10x lenyomva már nem nyújt semmi újat...az meg,hogy más a zombik ruhája/máshogy jönnek?Igen,nagyon frankó,amikor az egyik menet sétagalopp,a következőben,ami meg ugyanolyan,már az első sarkon zúdul a jónép az ember nyakára.Ez nem A.I. Director,hanem max egy véletlenszámgenerátor...
21.
21.
Mathia$
Én ma kezdtem el az 1-t xDD
20.
20.
AlexanderHUN
azt meg nem veszik észre hogy a 1$ 1 groopban is több mint 20000-en vanak D:
19.
19.
Raam989
24:

Serious Samban is ugyan azt kell csinálni, mint a L4D-ben. Kismilió ellenfél támad rád egyszerre, mész, lősz. Ennyi.
18.
18.
pjoco
Igazuk van támogatom őket!
17.
17.
Kocsis92
hogy lehet hasonlítani egy Serious Samet és egy L4D-t hasonlítani?? FPS az oké, csak ha valaki már komolyba akar L4D-zni az bizony nem puff puff..

szerintem az lenne a legjobb a lefi 2-vel kapcsolatba, ha ez egy kieg lenne, mondjuk fele annyiért mint a sima, kicserélné a Directort a 2.0-ra, betenne néhány új mapot, a közelharcot, és kidobná az új szereplőket meg a nappali játékot... elképesztően unszimpatikus az új 4-es.. meg amit láttam, meglövi a zombit egy tüzes golyóval és elkezd égni az egész ááá hülyeség... ilyenekt vessenek el és ássák mélyre... maradjon L4D 1 legalább egy motorcseréig vagy ha már tényleg ennyire ráérnek fejlesszék a HL EP3-mat
16.
16.
Kyuubi
Ez is olyan lesz mint az EA-s sportjátékok...
15.
15.
Raam989
19:

Akkor inkább Serious Sam. Az legalább vicces.
14.
14.
coderman
Az a probléma, hogy 10 rugót ez azért nem fog megérni nekem, mert már unom az egész játékmenetet. Nem lesz meg az újdonság varázsa mint az első rész esetén. Az elsőt rengeteget toltam, és bőven megérte az árát, de a kettő nem újít eleget ahhoz, hogy annyira lekössön.
13.
13.
t.roli
Már 40 000 fő :)



Ezer okot tudnék mondani, miért utáltam meg emiatt a Valvét...
12.
12.
Gamu92
A vicc az lenne, ha végül se DLC, se L4D2 nem jönne... :D

Én a fejlesztők helyében ezt csinálnám, ha nem veszi meg az a 20.000 ember, majd megveszi a többi 1.000.000...
11.
11.
Raam989
Szerintem ennyire nem jó játék, hogy ekkora botrány legyen belőle. Sőt, egyenesen egy nagy kula az egész játék. Egyszer végig lehet tolni haverokkal, de én semmi tartós szórakozást nem leltem benne. Amúgy meg miért ekkora baj ez az új rész? Lehet, hogy DLC-nek szánták, csak olyan mértékű kiegészülés lett volna, hogy inkább következő részként adják ki. Lehet, hogy ugyan annyiba fog kerülni a játék, mint a beígért DLC-k összesen...
10.
10.
billadama
giga0509 Igen szerkesztő lettem. ( még zöldfülű) Köszönöm a gratulációt.

lemon75 Harag nincs, javítás van. Ezennel hivatalos lektorom lettél.:) ( ha hibát találsz és szólsz jutalmat kapsz, ha nem szólsz akkor még nagyobb jutalmat kapsz:))) Azért ezt is köszi.
9.
9.
Takuma Sato
Nagy girnyoság, meg médai hajhász csöcselék!!

No mindegy ugysem szeretem az esztelen zombi puff-puff ujra tölt, oszt döglik ezerrel mindenki körülöttem gémeket.

8.
8.
Giga0509
billadama: hírszerkesztő lettél? grat!
6.
6.
MadDragon
Azon is sokan felháborodtak, hogy már nagyon rég szeretnének akár egy picike kis infót a HL2 EP3-ról, erre inkább egy olyan játéknak csinálnak folytatást, ami még kint sincs egy éve.
6.
6.
billadama
Köszönöm az észrevételt, a megjelenés dátumát korrigáltam. További jó csemegézést a híreink közt.
5.
5.
damien!!!
5: Épp ezaz. Mert ez a játék nem nagyon számít új játéknak...
3.
3.
Gael
Az en velemenyem az,hogy ez hatalmas presztizsveszteseg egy olyan cegnek,amelyik imad fejleszteni,meg sincs egy komolyabb motorja,valamint nehany jatekanak a fantaborabol el.Ha nincs eleg beveteluk,akkor esetleg kellene jatekokat kiadniuk.Olyanokat amiket a rajongoik szeretnenek,nem pedig amit nem.Remelem tanulnak belole,hogy csak egy EA fer el a piacon
3.
3.
klemid
2: Épp ezaz... A grafikán és a fizikán nem javítottak. Ha DLC-ben adnák ki akkor nemkérhetnek annyit mint egy teljesen új játékért...
2.
2.
megalonagyix
1# igen akkor jelent meg.

Egyébként nem tudom mit aggódnak az emberek. Nem lesz motorcsere, se se különösebb újítás, kivéve egys más (láncfűrész, lángszóró, új pályák, szereplők). Doom 3 és a Doom 3 Ressurection of Evil között háromnegyed én telt össz-vissz mégis mennyi újítás volt benne!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...