Tomb Raider - első részletek a többjátékos módról

  • Írta: zoenn
  • 2013. január 3.
  • Hír
Link másolása
Megjelent az Official Xbox Magazine legfrissebb száma, melyben delejes előzetest olvashatunk a Tomb Raider multiplayeréről. Az első konkrétumok tehát napvilágot láttak - ebből szemezgetünk most.

A frencsájz történetében először kapunk multiplayer részt, a márciusban érkező Tomb Raiderben legalább két játékmód áll rendelkezésünkre. Mindkettőben két rivális csapat esik egymásnak: lehetünk a hajótörés túlélői (Survivors), vagy a sziget ellenséges bennszülöttei, az úgynevezett dögevők (Scavengers).

Az előzetesben fény derül arra is, hogy a térképek nem túl nyitottak, de találunk rajtuk számos csapdát, amiket egy kar segítségével aktiválhatunk - ha az ellenség éppen a közelben van, testüket éles karókkal lyuggathatjuk ki. Falakat mászhatunk és különböző környezeti elemeket (pl. hidakat) le is rombolhatunk. Az első mód a hamisítatlan Team Deathmatch lesz.

A második mód a Rescue névre hallgat. A játékosoknak arra kell törekedniük, hogy megszerezzék és elszállítsák az elsősegélycsomagokat a térkép egyik meghatározott pontjára. Közben a dögevők minden erejükkel azon lesznek, hogy megállítsák a túlélőket. A játékosok megsérülhetnek, vérezhetnek, ám ilyenkor gyorsan pontot tehetünk az ellenség életének végére, ha egy látványos ütésvágással kivégezzük őket.

Karl Stewart márkamenedzser elhintette, hogy kapunk egy harmadik játékmódot is, a Cry for Helpet, de erről pontos részletek még nem ismertek, csupán annyi, hogy a felfedezésnek és a gyűjtögetésnek nagy szerepe lesz, a harcnak már nem annyira. 

Minden játékmódban alaposan testre szabhatjuk karakterünket. Larát nem irányíthatjuk a multiban, de a történetben látott társainkat, azaz a többi túlélőt igen. Minden résztvevő eltérő statisztikával és felszereléssel rendelkezik: lesz egy elsődleges lőfegyverünk vagy egy íjunk, használhatunk gránátszerű lövedékeket és a közelharcoknál a hegymászó baltánkat is. A jó teljesítmény fejében XP üti a markunkat, amivel új karaktereket nyithatunk meg, vagy a már meglévőket fejleszthetjük.

A Tomb Raider multiját a Deus Ex: Human Revolutionről elhíresült Eidos Montreal fejleszti - a végleges játék márciusban jelenik meg PC-n, Xbox 360-on és PS3-on.

15.
15.
FrankStark
"...larát nem irányíthatjuk a multiban, de..." de niiiincs ok az aggodalomra, drága emberek!
egy DLC-vel gyorsan megoldódik ez is!
14.
14.
DzsungelCsirke
#11: Nesze neked Cry for Help játékmód
13.
13.
csoki0619
#9: "Gyorsan kell nyomogatni a gombot, a karakter többet sír s akkor nagyobb adag cukorkát kapunk a lompos szigeten."
Ez igaz az egesz multiplayer eroltetesre. Ha teszunk multit a jatekba es a sok fanatikus sokat jatszik vele, akk kiadunk melle meg 4-5 DLC-t h noveljuk a profitot, mert a nagy rajongok ugyis kifizetik erte a penzt, es akk ezt megcsinaljuk jovore is meg azutan is mert ugyis megveszik.
A lenyeg amit ezzel mondani akarok, h nem a kiado a hibas, hanem a hulye jatekos aki kepes kiadni ennyit 2-3 palyaert vagy jatekmodert. Szegyen.
10.
10.
DzsungelCsirke
#9: Én speciel az ellentmondás szagát érzem. A folytatásos multijátékoknál azért van sírás mert folytatás, ha meg egy új játéknak van multiplayer módja azért van hiszti mert multi is van az egyjátékos kampány mellett.

Legalább egy videót megvárhatnátok srácok :D
9.
9.
Mortis
Cry for Help : Gyorsan kell nyomogatni a gombot, a karakter többet sír s akkor nagyobb adag cukorkát kapunk a lompos szigeten.

Senki sem érzi a jellegtelenség speciális szagát?
8.
8.
KőbányaKispest
Én ide látom, gémkapocson 9.9-et fog kapni.
7.
7.
csoki0619
#4: Tudom, es mar nem lepodok meg semmin, csak h egy ilyet szeriat igy elrontsanak. Egyre kevesbe tetszik nekem a jatek, persze kivancsi vagyok ra, es erdekel mit hoz a single resz, de felek h ez is egy klisekkel teli, scriptelt valami lesz.Majd meglatjuk.
6.
6.
shatterhand
Szokás szerint majd az élet eldönti,hogy mire van igény. Kitaláltal már tök jó új fajta multi módokat is, azt a kutya se játsza.
5.
5.
4.
4.
goblinfing
#2: Nem tudom min csodálkozol ez évek óta megy már..
3.
3.
Dark_Temptation
így elsőre nem hangzik olyan rosszul
2.
2.
csoki0619
"...valószínűleg kapunk egy harmadik játékmódot... "
3 jatekmod?! Mostmar ertem miert tettek bele multit. Lesz miert DLC-t kiadni, es igy megtobb penzt facsarnak ki a jatekosokbol. Gratulalok.
1.
1.
ricsi217
remélem a harmadik játékmód olyan éhezők viadala stílusú lesz mert az nagyon nagy lenne :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...