Film készül az új Tomb Raider-játék alapján

  • Írta: zoenn
  • 2013. március 6.
  • Cooltúra
Link másolása
A Crystal Dynamics fejese, Darrell Gallagher megerősítette, hogy mozifilm készül a tegnap megjelent Tomb Raider-reboot alapján. A GK Filmsszel közösen dolgoznak az adaptáción, és nem lesz köze a korábbi próbálkozásokhoz.

Az új Tomb Raider-játék filmváltozatot kap a GK Films jóvoltából. Nem, semmi közünk nincs a gyártóhoz, bármennyire is jól hangzik. A Crystal Dynamics vezetője, Darrell Gallagher a Variety magazinnak megerősítette, hogy a mozifilm már úton van.

A GK Films és a játék fejlesztői szorosan együttműködnek, s Gallagher elmondta, egy tökéletes partnerség vette kezdetét. A gyártócég már kész alapanyagból építkezhet, s mindkettejük számára fontos, hogy a film és a játék szorosan összetartozzon. Az úriember leszögezte, hogy szóba sem jöhet az, hogy a korábbi Tomb Raider-filmeket folytassák. Egy reboothoz teljesen új mozi dukál.

Már csak az a kérdés, hogy ki játssza majd a fiatal Lara Croftot? Angelina Jolie-t elfelejthetjük, szerintünk a legjobb döntés az lenne, ha az a Camilla Luddington kapná a főszerepet, aki a játékhoz is az arcát és a hangját adta.

25.
25.
balint23h
#20: Nekem is ő jutott eszembe egyből. Még hasonlít is a Lara karaktere ahhoz akit az Éhezők viadalában játszott.
24.
24.
Giggsy
Nekem eddig bejön a játék, bár kicsit sokallom benne az akciót a fejtörők kárára. Az arány tolódhatott volna jobban a kaland-felfedezés irányba, de ennek ellenére nagyon jól eltalált játék, remekül vezetett érdekes sztorival.

Ami a filmet illeti, az én abszolút no.1 jelöltem Odette Annable lenne (ha névről nem ismerős, játszott a House utolsó évadában, a nálunk most Simlisek néven futó Breaking In-ben, és a Túlvilág szülöttében - ott még Odette Yustman néven). Az isten is Lara Croftnak teremtette azt a csajt. Magas, barna hajú, kedves kerek arcú, mégis van benne valami huncutság.
http://www.tofuhaus.com/images/2013/01/women-odette-annable-hi-resolution-stock-photo-desktop.jpg
23.
23.
Jared
22# pacsi igazad van :)
22.
22.
#21: Imádom hogy ebben a kis koszfészekben az emberek az orrukig sem látnak...

Na, tudod van valami amit marketing gépezetnek neveznek... Ez úgy működik, hogy felfuttatnak egy címet, sikeressé teszik ügyes reklámokkal, jó időzítéssel. Olykor nagy szerencse is kell ehhez, de ha valami, mondjuk a Tomb Raider vagy Lara Croft neve egyszer sikeressé válik, akkor rendszerint addig nyúzzák míg meg nem döglik az adott franchise. Kezdetben aztán hiába rendelkezett még ez a termék még valódi értékekkel, előbb vagy utóbb a tömeggyártás áldozata lesz. Na, ugye a TR ezen már túl van, sőt a következő fázison is... A következő fázis pedig a film!

Legyen az rajzfilm, képregény, könyv vagy újabban videojáték, ha egyszer az emberek szeretik, akkor nem kerülheti el a sorsát: film készül belőle. (Vagy ha eleve filmről beszélünk, akkor képregény, játék stb. A varáiációk végtelen tárházát rejti a kapzsiság.)

Könyveknél és képregényeknél még van hogy bejön a recept, és az alapanyagot tisztelő alkotókkal, értő művészekkel sikerül is új lelket lehelni egy sorozatban. Rajzfilmeknél az egész estés változat már ritkán arat osztatlan sikert, videojátékoknál pedig az eredmény mindeddig vagy középszerű, tehát felesleges volt (hiszen eleve remek játékokból készülnek legtöbbször ezek a filmek) , vagy egyenesen katasztrofális, mert a készítőknek fogalma sem volt arról hogy mit csinálnak.

Nos, miután brandekről, franchiseokról beszélünk,így a cím marha fontos. Emlékezzünk például hogy a Tomb Raider 6. része, a The Angel of Darkness megörökölte a mozifilm logóját, sőt, Lara külseje is erősen hajazott a mozifilmbeli sötétebb hősnőére. Miután a film is besült, a játék is hasonlóan járt. Bár itt nem feltétlenül volt kapcsolat a kettő között, az tény hogy az eset csak tovább rontotta Lara hitelességét és az emberek kedvét hogy TR játékokkal játsszanak.

Vannak sorozatok, mint a Resident Evil, melyeket a belőlük készült mozifilmek rettenetes minőségű hulláma hasonlóan felháborító játékáradattá változtat, és a folytatások csak jönnek és jönnek, a minőségre pedig már mindenki magasról tesz...

Rögtön egy reboot, egy újrakezdés után (én a franchise újrakezdéseként értettem, mint a cím új hitelesítője) máris beleugrani a mozifilmes csapdába hatalmas hülyeség! A legrosszabb amit tehetnek, pláne hogy egyetlen videojáték filmes rendező sem állt még elő egy igazán jó filmmel, aki aztán indokolná ezt a nagy filmadaptáció mániát!

Nem látom be miért rohan minden hülye játékokból filmet készíteni, ha nem azért hogy xarrá keresse magát! Sajnos ez egy gusztustalan praktika...

Miért zavar? Te nyilván nem kedveled annyira a TR-t mint én, engem érdekel azoknak a játékoknak a sorsa amelyeken felnőttem, és nagyon zavar hogy sorra teszik tönkre őket a saját alkotóik!


(Bocs hogy ilyen kioktató hangnemben írtam, most bunkómódba kapcsoltam, sorry!)
21.
21.
JcGross
#2: És akkor mi van ha filmet akarnak belőle csinálni? Akkor nem nézed meg. Mit nyavajogsz enniyt? Amúgy meg nem nevezhető rebootnak mert ezt folytatni nem igazán lehet, ez csak egy standalone origin sztori ami egyébként még nem is volt, szóval technikailag nem nevezhető rebootnak.
20.
20.
danvrecs
Én Jennifer Lawrence-t szeretném :D
19.
19.
#16: Úristen! Kösz ember, ezen most behaltam a röhögéstől! Ez durva jó volt xD
18.
18.
bodortamas1
Szerintem jó ötlet filmet csinálni belőle, szívesen megnéznék egy túlélő-akció filmet Lara Crofttal :D Ejj ezt a játékot meg még mindig nem kezdtem el, csak tudnám, hogy miért :/
17.
17.
Jared
Az a Camilla picsa igen ronda xd a játékban lévő csajhoz képest xd
16.
16.
Zeroni
#15: Tudom, hogy én nem értek hozzá és nem akarok megbántani senkit de miért tehetségtelen az a nő?
15.
15.
Macifasz
#11: Miben? Annyira semmilyen és tehetségtelen az a nő, hogy az leírhatatlan. Ráadásul a szétműtött arcával még a bája is oda. Nagyon remélem, hogy még csak fel sem merül a neve ezzel a projecttel kapcsolatban.
14.
14.
Macifasz
Mellesleg nem igazán illene a szerephez, de nem lenne rossz. :-) Egy biztos, nehogy Megan Fox kapja...asszem az ő neve felmerült egy esetleges új LC film esetén még pár éve.
13.
13.
giga321
Èn egy Magdi anyusnak örülnék.
11.
11.
csonti02
Szegény Angelina Jolie, pedig rá tökéletesen illett a szerep, anno amikor még jól nézett ki. Megan Fox tényleg jó lenne a szerepre.
10.
10.
xely
Tök felesleges ebből filmet, pl ha azt a bizonyos öngyújtós, helikopteres jelenetet csak negyed olyan jól megcsinálják, mint a játékban, esküszöm utánuk csinálom a való életben :D
Amúgy ha a kövi game hozza ezt a színvonalat, felőlem akár operát is csinálhatnak :)
9.
9.
Pharaoh
Az a gondom, hogy ez tipikusan az a játék, aminek a forgatókönyve és a játékmenete is filmszerű! Gondoljatok bele, hogy hogyan játszottátok végig és nekem legalábbis az jutott eszembe, hogy ez filmvásznon is ugyanígy nézne ki, a platform-ugrálós részek megnyírbálásával természetesen a filmes élmény időtartamának megőrzése érdekében! Márpedig én nem akarom ugyanazt megnézni filmen, amit egyszer már beleéléssel "főszereplőként" végigjátszottam! (SAJÁT vélemény!)
8.
8.
InGen
A GameKapocs Films csinálja :O :D
7.
7.
Jared
Azér ám a Lara jól nézzen ki :)
4.
4.
ZephyrDavid
Inkább csak a hangját adta a jatekhoz, azért az arca nem annyira hasonlít a jatekbeli Lara Croft-ra. A szeme legalábbis nem ugyanaz.
3.
3.
DollSyndrome
Egy 30 dekás nő ismét rommá aláz egy hadsereget. Igen, tök hihető.
2.
2.
Ennyit a sikeres rebootról meg az új irányokról...

Ugyanazt a pénzéhes taktikát kívánják folytatni Lara-val ami miatt már kétszer rebootolni kellett a sorozatot? És én egy órája még dicsértem ezeket!...

Mondjuk nekem kapásból ez az első Tomb Raider a CS-től ami igazán, keserű szájíz nélkül tetszett, mert azt hittem tudják mit csinálnak, és ezúttal egy komoly sorozattá kívánják formálni a Tomb Raidert.

Erre most ez a hülye film... De most komolyan!? Hány fail kell még hogy megértsék: ebből a dologból sosem sül ki semmi jó!
1.
1.
mdr88
Vagy Ő vagy Megan Fox. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...