Peter Molyneux: a Kickstarter pusztító hatású

  • Írta: fojesz
  • 2014. december 3.
  • Hír
Link másolása
Peter Molyneux egy spanyol rendezvényen jelentette be a legújabb játékát, emellett pedig egy interjúban arról beszélt, hogy a közösségi finanszírozás kártékony lehet az érintett játékokra nézve.

Érdekes interjút adott Peter Molyneux a Digital Spynak, amiben arról beszélt, hogy a crowdfunding kártékony lehet az érintett játék végleges minőségére nézve, ugyanis a gyűjtés kampányában olyan ígéreteket tehetnek a fejlesztők, amiket képtelenek teljesíteni.

Értitek, mondja ezt Peter Molyneux.

Habár a Godus című játékához ő maga is a Kickstarteren gyűjtött össze 820 ezer dollárt, azt mondta, ha ma kellene belevágnia ebbe, biztosan máshogy csinálná. A fentiek miatt tegyük hozzá: a Godust Molyneux a karrierje egyik legfontosabb címeként emlegette, és a tőle megszokott módon kaptunk bőven ígéreteket a projekt kapcsán, a Steam Early Access-változat viszont nem kapott túl jó fogadtatást eddig.

Molyneux szerint a Godus legtöbb problémája abból fakadt, hogy a fejlesztés nem azt az utat követte, mint amire a támogatók számítottak, ezért legközelebb úgy csavarná meg a crowdfunding-kampányt, hogy a munkálatok végén kezdene el pénzt kérni a projektért, nem pedig az elején - így a játékosok látják, mire számíthatnak, sőt adott esetben ki is próbálhatják a fejlesztést, mielőtt pénzt adnak rá. Hozzátette: azért is ígérgetnek a fejlesztők fűt-fát a Kickstarter-kampányokban, mert a gyűjtésért csak akkor jár pénz, ha az eredetileg kitűzött célokat sikerült elérni.

Ez Molyneux következő játéka

Eközben bemutatkozott a mester és független csapata, a 22 Cans új játéka, aminek The Trail a címe. Vagy The Trial, attól függően, hogy a bejelentést megszellőztető tweetnek vagy egy másik Molyneux-interjúnak hiszünk...

A játékról annyit lehet tudni egyelőre, hogy mobilokra készül, és Molyneux a közösségi médiában történő kommunikáció nehézségeire, illetve a játékokban szereplő ranglisták nyújtotta élményre építkeznek vele.

Köszi, Kupai97!

12.
12.
DON GONDOCS
Hé nem ennek volt az a kockás játéka aminek a rétegeinek a lebontásáért kellet fizetni hogy megtudd mi van benne? Na az ilyen "játék" pusztító hatású.
11.
11.
thernielle
Én kezdek meggyőződni róla, hogy ennél a fickónál valamikor az elmúlt másfél évtizedben totálisan elszakadt az a vékony cérnaszál, ami a realitáshoz kötötte. Szerintem szimplán megőrült. Minden zsenialitása valami katatón skizofrén, hagymázas baromságba ment át. Egyrészt már azt sem hiszem el neki, amit kérdez, másrészt meg igen kínosnak tartom a vergődését meg a "megmondóemberkedését" a játékiparra nézve. Botrány a fazon. És nagyon sajnálom.
10.
10.
Dio papa
#8: Azt írja, új fajta crowfunding. Abban mi a közösségi finanszírozás, hogy elkészíti a játékot majd értékesíti? Ennyi erővel a pék is közösségi finanszírozásban készíti a kenyeret.
9.
9.
ViktorK
Ki nem állhatom a közösségi finanszírozást.Akarom mondani nem csak ezt a fajtáját hanem mindent ahol a közösség beleszólhat a fejlesztésbe.
8.
8.
l4cyk4
#7: Az előrendelésnek nem lehet hasonló hatása a hagyományos értékesítésre?
7.
7.
Dio papa
"ezért legközelebb úgy csavarná meg a crowdfunding-kampányt, hogy a munkálatok végén kezdene el pénzt kérni a projektért, nem pedig az elején "

Jah, ezt hívjuk hagyományos értékesítésnek.. Ezt a bullshitet... Amúgy az is milyen kiválóan működik, pl FarCry 4, vagy AC:Unity...
6.
6.
Thor Odinson
Molyneux ne dumáljon, hanem készítse a játékokat az ígéretei szerint. Majd ha betartja amit felbüfög, hogy hypeot generáljon, utána kezdhet mások módszereiben hibát keresni.
4.
4.
BrockSamson
Kickstarter: Peter Molyneux pusztító hatású
3.
3.
mestermagyar
Valami szargrafós f2p lesz a kövi mobiljátéka. Már az árulkodik, hogy az általam lenézett ranglistákon alapul.

A godus kijött mobilra. Oda inkább való...
1.
1.
névtelenség
"kampányában olyan ígéreteket tehetnek a fejlesztők"

Ugye ennél a 90 óta játszok elröhögték magukat.
Pont Molyneux mond ilyeneket. lol
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...