Szinkronszínészek AI hangklónozásával vádolják a Smite fejlesztőit

  • Írta: pandaril
  • 2023. augusztus 18.
  • Pletyka
Link másolása
A Hi-Rez Studios állítólag a szinkronszínészeik belegyezése nélkül "lopja el" azok hangjait, hogy később a mesterséges intelligencia segítségével ingyen reprodukálni tudják azokat.

A Paladinst és a Smite-ot készítő Hi-Rez Studiost azzal vádolták meg, hogy az általuk foglalkoztatott szinkronszínészek hangját a gépi tanuláshoz használják fel, hogy később akár mesterséges intelligenciával klónozzák le őket. A gyanút csak mélyíti, hogy a tényleges szerződés aláírása előtt titoktartási nyilatkozatot írattak alá a szinkronszínészekkel. Ha ez valóban igaz, akkor jogi értelemben a probléma az, hogy a színészek beleegyezése nélkül történik hangjuk ellopása.

A stúdió vezérigazgatója reagált is a vádakra, amelyek elmondása szerint nem igazak. Ugyanakkor nem tagadja, hogy az A.I. milyen mértékben fejlődik és alakítja át a játékipart, és nem szeretne találgatásokba bocsátkozni, hogy mi lesz a jövőben, azonban nem látja értelmét annak, hogy hús-vér színeszeket cseréljenek le gépekre.

2.
2.
Heldengeist
"azonban nem látja értelmét annak, hogy hús-vér színeszeket cseréljenek le gépekre"

Én viszont ebben látom az egyedüli értelmét. Iszonyatos mértékben növelhetné az interakció (ami szerintem a játék lényege egyéb vizuális médiumokkal szemben) mélységét játékvilág és játékos között. El tudnék képzelni egy szociális AI-t mondjuk úgy a következő 10 évben, amikor odamész az NPC-hez és dialógusban nem előre megírt sorok közül választasz, amire előre felvett válaszokat ad, hanem ténylegesen szóba tudsz állni vele.
1.
1.
Grabowsky30+
Ez egy érdekes kérdés! Ha A.I. generálta a hangot akkor maximum hasonlít valakinek a hangjára, és valószínű elég nehéz megmondani, hogy hány %-ban. Lesznek ebből még problémák.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...