PC Gaming Show Most Wanted - ezek voltak az est indie címei

  • Írta: pandaril
  • 2023. december 1.
  • Rendezvény
Link másolása
A maratoni műsorban rengeteg cím adott életjelet magáról, mi ebben a cikkben a "kisebb" játékokkal foglalkozunk. Ezek voltak a PC Gaming Show Most Wanted indie címei!

A másfél órás műsor során rengeteg kisebb és nagyobb címet is bemutatottak nekünk, ebben az összeállításban most az előbbi kategória játékaira fókuszálunk. Nézzük, melyek azok az indie alkotások, amelyekre a közeljövőben érdemes lesz odafigyelni!

Sword of the Sea

Az Abzu és a Journey alkotóinak új játéka valahol ötvözi a kettőt, ugyanis rendkívül látványos, változatos, már-már nem e világi tájakon és végeláthatatlan homokdűnéken szörfözhetünk mágikus kardunk segítségével. Ha egy meditatív élményre várunk, a Sword of the Sea az lesz, már csak a megjelenés dátuma és a célplatformok hiányoznak a teljes boldogsághoz.

Dwarf Fortress Adventure Mode

A 2006-os sandbox játék tavaly költözött Steamre, ez pedig új lendületet adott nem csak a közösségnek, de a fejlesztőknek is. Jövő áprilisban érkezik a játék rougelike frissítése, az Adventure Mode, amelyben saját karaktert, sőt egy teljes partyt is kreálhatunk, hogy bejárjuk a hatalmas térképet.

Holstin

Egy lengyel csemege is felkerült a PC Gaming Show Most Wanted listájára, a Sonka csapatának első játéka, a Holstin. A 90-es években játszódó játékban egy rejtélyes és felkavaró, idegen entitás által megszállt lengyel kisváros izolált őrületében kell helyt állnunk. A pixel art grafika és a retró játékmeneti elemek mellett a Holstin érdekessége lesz az izometrikus és a váll feletti kameranézet közötti sima váltás. A játék PC-re, Xbox Series X/S-re, PlayStation 5-re és Nintendo Switch-re is megjelenik majd, egyelőre nem tudni, hogy mikor. A PC-sek számára már elérhető a játék demója.



Under a Rock

Léghajótöröttnek lenni egy furcsa lényekkel teli szigeten nem éppen egy leányálom, hősnőnk számára azonban ezt hozta a sorsa. Szerencsére elég kemény fából faragták ahhoz, hogy felülkerekedjen a sziget veszélyein, amiben a trailer alapján a kraftolás és a különböző közlekedési mechanikák is segítségére lesznek. A Nordic Trolls procedurálisan generált játékában akár 10 játékos is játszhat egyszerre, a kérdés viszont az, hogy mikor, ugyanis még a korai hozzáférés indulásának dátuma sem ismert. A végleges játék Xbox Series X/S-re és PlayStation 5-re is megjelenik majd.

Unrailed 2: Back on Track

A jövőre érkező játékban vonatunkat kell átvezetnünk majd egy voxelekből álló, változatos terepen. Járművünk fejlesztése és megtöltése mellett természetesen a sínpár kiépítése is feladatain közé fog tartozni. A játék pontos megjelenési dátumáról egyelőre nem tudni semmit, a bétára itt lehet majd jelentkezni.

Harold Halibut

A stop-motion technikával készült, rajzfilmszerű kalandjátékban a címszereplő Harolddal kell majd felderítenünk nem csak az otthonunkként szolgáló Fedora nevű űrhajót, hanem egy furcsa, halszerű lények által lakott világot is. A kalandot 2024 elején élhetjük majd át PC-n, PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S-en is.

Freedom Games-játékok

A készítők három játékot is hoztak a műsorra, mindhárom olyannyira eltér egymástól, hogy mindenféle kapcsolatot letagadhatnának. A G.I Joe: Wrath of Cobra egy klasszikus beat'em up játék lesz a jól ismert franchise settingjében. Az Echoes of the Plum Grove kifejezetten cuki farmolós, ismerkedős, mondhatni közösségmenedzselős játéknak ígérkezik, amelyet Kickstarteren lehet majd támogatni. Végezetül pedig a Lost Isle egy procedurálisan generált pályán zajló multiplayer cím lesz, ahol akár 200 játékos szabadon szövetkezhet, vagy épp gyilkolhatja egymást egy mágikus posztapokaliptikus világban. A közös a háromban nem csak a kiadó, hanem a 2024 elejére tervezett megjelenés is.

Unfortold Witchstone

Ed Greenwood, a Forgotten Realms atyja egy vadonatúj világot álmodott meg, amely az Unfortold Witchstone premisszájaként fog majd szolgálni. A cRPG játék minden eddiginél nagyobb döntési szabadságot ígér egy olyan világban, ahol a páncélos dinoszauruszok és a varázsvonatok is elférnek egymás mellett. A legjobb, hogy a játék 2024. január 24-től már elérhető lesz korai hozzáférésben.

Wild Bastards

A sci-fi wester roguelike játékban egy tucatnyi menekülő renegátot fogunk majd átvezetni egy olyan galaxison, amelyik mindent elkövet majd, hogy elpusztítsa csapatunkat. A játék megjelenéséről egyelőre csak annyit tudunk, hogy valamikor 2024-ben érkezik majd PC-re.

Skate Story

Nem először hallat magáról a gördeszkázó üvegdémon, ezúttal is csak egy nyúlfarknyi trailert kaptunk. A célunk elérni a Holdat, hogy elnyeljük azt, a legnagyobb ellenfelünk pedig természetesen az esések lesznek. A játék megjelenéséről egyelőre semmi hír.

Republic of Pirates

Egy városépítős játék mindig jó szórakozás tud lenni a műfaj szerelmeseinek, ha pedig megbolondítjuk a 17. század kalózos tematikájával, egészen új perspektívák nyílnak meg előttünk, ezt tervezi nyújtani a Republic of Pirates is.

Iron Hive

A Frospunk és a Darkest Dungeon szerelemgyerekének tűnő játék a posztapokaliptikus túlélést kártyacsomag építéssel dobja majd fel. Egy biztos, hogy könnyű döntésekre nem számíthatunk majd a játékban. Megjelenési dátumról egyelőre itt sem beszélhetünk.

Indika

Egy igen érdekes trailert kapott az Odd Games apácás pszichológiai horror játéka, az Indika, amelyben egyrészt az unalmasnak ítélt főszereplőt is közelebbről ismerhetjük meg, másrészt egy kicsit bug-trailernek is tűnik a vége felé a videó. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott, jövőre esedékes a megjelenés.

Demonschool

A játék harcrendszerét ismerhettük meg a tegnap esti műsorban. Az egyes csaták két részre tagolódnak, a tervezési szakaszban minden lépést aprólékosan megtervezhetünk majd, az akció szakaszban pedig terveinket láthatjuk beteljesedni. A játék 2024-ben jelenik majd meg PC-re, PlayStation-re, Switch-re és Xbox-ra is.

Darkweb Streamer

Egy igazán hátborzongató tech-horrornak ígérkezik a Darkweb Streamer, ami nem vállal kevesebbet, mint a világ első procedurálisan generált internetét játék formájában bemutatni. A játékot még 2021-ben jelentették be, viszont megjelenési dátumról továbbra sem tudni.

Bellwright

A jövőre induló korai hozzáférésben egy középkori settingben játszódó farmolós, kraftolós, túlélős játékba csöppenhetünk bele, ahol a közösség fenntartása lesz az egyik fő célunk, de természetesen háborúzhatunk is majd a szemben álló frakciókkal.

Hollow Knight: Silk Song

Újra hallatott magáról a talán legjobban vár folytatás, és újabb részleteket tudhattunk meg a játékmenetről és a világról. A Silk Song minden területen, ahol erős volt az első játék, csak tovább fokozza a dolgot, megbolondítva egy még dinamikusabb harcrendszerrel. Az egyetlen bökkenő, hogy még mindig nem tudni, hogy mikor jelenik majd meg végre.

Drowned Lake

Egy eltűnési ügyben nyomozhatunk majd egy rendkívül sötét és nyomasztó játékban, a Drowned Lake-ben, a szellemtörténetre építő horrorjáték csak erős idegzetűeknek ajálott. Megjelenési dátumról egyelőre még nem beszélhetünk.n

Cryptical Path

Roguelike játékokkal Dunát lehet lassan rekeszteni. De mit szóltok ahhoz, ha beleszólásunk van abba, hogy milyen szobák várjanak ránk, sőt milyen útvonalon haladjunk célunk felé? A Cryptical Path alapötlete pontosan ez, főszereplőnk a mester építész lesz, így részben vagy egészen befolyásolhatjuk az egyes próbálkozások pályadizájnját. A játék valamikor 2024-ben érkezik majd.

Islands of Insights

Egy kifejezetten nyugodt, kikapcsolódást szolgáló multiplayer puzzle játékot kapunk majd jövő februárban, amit játszhatunk akár társakkal, akár egyedül is. A célunk a szigeten található rengeteg puzzle megoldása lesz, viszont minden a kikapcsolódásnak van alárendelve. A játék demója már elérhető a Steamen.

Ultros

A pszichedelikus metroidvania játékban egy újjászületett szentet fogunk irányítani, aki a rendkívül élénk, mégis ellenséges világ felfedezésével vagyunk megbízva. A lista egyik olyan szereplője ez a játék, amely konkrét megjelenési dátummal bír, az Ultros 2024. február 13-án jelenik meg PC-re, PlayStation 4-re és PlayStation 5-re.

Pacific Drive

Új trailert kapott az interdimenzionális rémségekkel való harcról és egy félsziget felfedezéséről szóló játék, ezúttal jobban beleláthatunk a történetbe és a játék világába is, természetesen a kocsink személyre szabása is nagy hangsúlyt fog kapni. A játék február 22-én érkezik PC-re és PlayStation 5-re.

Solium Infernum

A Pokol trónjáért vívott harcról szóló grandiózus stratégiai játék nem csak mélyebb betekintést engedett a játékmenetbe a tegnap esti műsor során, de most már hivatalos megjelenési dátumot is kapott. Az igazán romantikus játék február 14-én válik elérhetővé.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...