A Stormgate fejlesztői ismét pénzgyűjtési kampányt indítanak

  • Írta: osan
  • 2024. február 20.
  • Biznisz
Link másolása
Nem, ezúttal nem egy újabb Kickstarter-kampányról van szó, hanem részvényesei lehetünk a cégnek, hogy így segítsük a Frost Giant csapatát, ezzel magát a Stormgate-játékot.

Miután majdnem 37,3 millió dollárral zárult a 2 Kickstarter-kampánya a játéknak, felmerülhet a kérdés, hogy a fejlesztők most miért egy befektetésikampányt indítottak (angolul: crowd-equity campaign). Gerald Villoria, a Frost Giant kommunikációs igazgatója így nyilatkozott a pénzgyűjtésről:

A modern tripla-A játékok költségvetései sokszor több százmillió dollárból állnak, nem számolva a marketingre fordított büdzsét... Szóval míg a 35 millió dollár sok pénznek tűnhet, mégis elhalványul amellett, amit a legnagyobb kiadók költenek. Sok extrát nem fedeznek a befektetések, melyek csak a nagy kiadók költségvetéseivel lennének lehetségesek, mint például egy gyűjtői kiadás vagy a béta-tesztcsoport létszámának növelése...

Tim Morten a cég vezérigazgatója hozzátette, hogy az összegyűjtött tőke a részvénykampányból segíteni fog, hogy „támogassák stratégiailag a marketingkampányt, ezzel megalapozzák a Stormgate koraihozzáférésben való megjelenését nyárra.

Illetve a kampánnyal nemcsak a marketinget szeretnék segíteni, de egyidejűleg el is szeretnék kerülni a jelenleg az iparban megtalálható „trendet”, nevesül a leépítéseket. A VG274 riportjából kiderül, hogy: „A nagy kiadók több száz alkalmazottat bocsátanak el nap mint nap, és olyan döntéseket hoznak, mellyel a rövidtávú profitot helyezik előtérbe mintsem az alkalmazottak és a játékosok elégedettségét. Mi úgy döntöttünk, hogy kezünkbe vesszük a sorsunkat és mi fogjuk kiadni a játékot nyugaton a játékosközösség támogatásával.

2.
2.
Br1sk
ha jól emlékszem a gyűjtés 10 szeresét érték el. Most meg azt mondja hogy ez nem elég semmire. Akkor mi volt az elképzelés a gyüjtés kezdetekor? Kicsit gyanús ez a téma. Szerintem megcsapta őket a pénz szaga és nagyon nagyot akarnak markolni. Hát classic rts-el nem fognak. 1 hónapik toppon lesz aztán beáll a stabil 500 fős keménymag az idők végezetéig
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...