Az idén jön a Riven-remake

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 19.
  • Bejelentés
Link másolása
A Cyan Worlds valamikor az idén adja ki a Myst folytatásaként kezelt játék felújított változatát, ami hagyományos módon és VR-ban is játszható lesz, de csak egy platformon.

A Cyan Worlds Inc. játékának érkezéséről már egy ideje tudni, azonban konkrétumokkal nem szolgáltak a készítők. Most viszont kaptunk egy rövid trailert, amelyben megerősítik, hogy az 1997-es játék remake-je valamikor az idén érkezik PC-re, GOG-ra és Steamre. A Riven mindkettőn játszható lesz hagyományos irányítással, a Steam-verzió azonban támogatni fogja a VR-t is.

Az ikonikus Myst folytatásaként készült Riven igazi mérföldkő volt a maga idejében a point-and-click puzzle-játékok műfajában úgy a látvány, mint a narratíva értelemben, a remake pedig pont ezeket az erősségeket igyekszik majd úgy kihasználni, hogy egyszerre legyen hommage és előremutató alkotás.

A Cyan legutóbbi játéka, a Firmament igencsak rossz fogadtatásnak örvendett, lévén előzetes tájékoztatás nélkül kértek pénzt az évekig elhúzódó fejlesztésre, hogy aztán számos kreatív tartalmat generatív A.I.-val készíttessenek el, aminek minősége messze elmaradt a várttól.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...