Matt Booty: "Kisebb, presztízst teremtő játékokra van szükségünk"

  • Írta: pandaril
  • 2024. május 9.
  • Pletyka
Link másolása
Állítólag ezt nyilatkozta az Xbox Game Studios feje egy nappal azután, hogy bezárták a Tango Gameworkst. A stúdió által fejlesztett BAFTA-díjas Hi-Fi Rush rendezője is reagált erre.

Az elmúlt napok történései alaposan megviselték nemcsak az Xbox stúdióit, de a játékosokat és rajongókat is, és nem kizárt, hogy a vezetőségnek is be kellett kapnia pár savlekötőt. A négy bezárt Bethesda Softwworks-stúdió közül az egyik, a Tango Gameworks sokak szerint kakukktojás, hisz bár nem termelt csillagászati hasznot az Xbox-nak, a játék kritikai fogadtatása és számos díjra való jelölése is kifejezetten jól jött a cégnek.

Az, hogy ennek ellenére is bezárták a japán fejlesztőstúdiót, fenntartásokkal ugyan, de üzleti szempontból védhető lépés. Viszont ha Tom Warren forrásai pontosak, és Matt Booty a bezárást követően valóban azt találta mondani, hogy az Xbox-nak kisebb, nagy presztízsértékű játékokra van szüksége, akkor az kifejezetten vicces lenne, ha nem lenne szomorú.

A hírre a Hi-Fi Rush rendezője, John Johanas is reagált egyetlen képpel, de az többet mond ezer szónál. Az egy BAFTA-díjat bezsebelő játékuk gyakorlatilag pont az volt, amire ezek szerint igény is mutatkozik a menedzsment részéről, így még inkább furcsa, hogy miért is zárták be a teljes stúdiót.

1.
1.
Trottenbauer
Ez a kép sajnos tényleg húsba vág,kár,hogy akiknek szánták,azok magasról tesznek rá.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...