A FromSoftware máris lenerfelte az Elden Ring: Shadow of the Erdtree-t

  • Írta: szlav
  • 2024. június 26.
  • Hír
Link másolása
Fellélegezhetnek azok, akik könnyes szemekkel szálltak fel review bombing vonatára a Shadow of the Erdtree cudar nehézsége miatt. A mai frissítés után az egész DLC jelentősen könnyebbé válik.

Természetesen megvan a review bombing helye a világban, hiszen ez egy látványos eszköz arra, hogy a játékosok nemtetszésüket adják ki egy-egy játékkal vagy fejlesztői döntéssel kapcsolatban. Az azonban egészen más tészta, amikor a meredek nehézségi görbéjükről ismert FromSoftware játékát azért húzzák le tömegesen, mert valódi kihívást jelent annak a kiegészítője, a Shadow of the Erdtree, melyet specifikusan a legerősebb endgame karaktereknek szántak. Akárhogy is, a japán stúdió hallgatott a játékosok visszajelzéseire, ma életbe léptették az 1.12.2-es sorszámú "Calibration Update"-et, amely ezekre az aggályokra ad választ.

A patch note-okból kiderül, hogy a kiegészítő két új fejlesztési eszköze, a Shadow Realm Blessing és a Revered Spirit Ash Blessing kapott némi erősítést. Mostantól a begyűjtött Scadutree Fragmentek és Revered Spirit Ash-ek után nagyobb mértékben növekedik majd a karakterünk támadóereje és védelme, legalábbis a maximálisan begyűjthető darabszám első felében. Emellett a Blessingek utolsó szintjén is megnövelték a bónuszokat. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a kiegészítő elején jóval könnyebben boldogulhatunk majd, akik pedig alaposan feltérképezték a DLC-t, azok a végső főbossal is jóval könnyebben bánhatnak majd el.

A játék megszelídítése (vagy a fejlesztések erősítése, ahogy tetszik) mellett egy PC-s bugfix is bekerült a játékba. Csupán egy apróságról van szó: jelenleg a raytracing automatikusan bekapcsolt állapotban indul a játékkal, ezen változtat az update. Ha teljesítménybeli hibákat észleltek, akkor mindenképp csekkoljátok le ezt a beállítást!

A patch note-ok utolsó soraiból az is kiderült, hogy a FromSoftware tervez még további frissítéseket az Elden Ringhez, amelyek szintén az erőegyensúlyt és a játék teljesítményét célozzák majd. Különösképp górcső alá kerül majd a New Game+, melynek sokadik szintjén valóban igen problémássá válhat az ellenfelek balanszírozása, kiváltképp az expanzió területein.

4.
4.
Kyriaz
Ps5-re is van! A game infóba azt írja, hogy 1.013.00, de amikor belépek a játékba, kiírja, hogy App ver. 1.12, Calibrations Ver. 1.12.2
Úgyhogy nem szóltam. :) Ez a patch, hotfix formába jött.
3.
3.
Kyriaz
Ez most csak pc? Ps5-re nem jött semmi patch.
2.
2.
DragonBleacPiece
https://eldenring.wiki.fextralife.com/Scadutree+Fragment

látható milyen volt, milyen lett
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...