Elindult a Steam játékfelvétel-funkciója

  • Írta: zoenn
  • 3 napja
  • Hír
Link másolása
A Valve halad a korral, bejelentette a Steam játékfelvétel-funkcióját, amivel kézzel és a háttérben is rögzíthetünk játékmenet-videókat. A szolgáltatás egyelőre bétafázisban jár, de már most rögzíthetünk és megoszthatunk vele klipeket.

A felhasználók már régóta ácsingóznak már arra, hogy a Steam overlay-en belül is rögzíthessenek gameplay videókat kedvenc játékaikból. Hasonló megoldása már az Nvidia-nak is van, ám a Valve eddig várt a Game Recording funkció bevezetésével, amely egyelőre bétafázisban jár.

Két különböző rögzítési lehetőség áll a rendelkezésünkre. A háttérrögzítés folyamatosan veszi fel azt, amivel éppen játszunk, és a legutolsó perceket el is menthetjük bármikor. A másik az Igény szerinti felvétel mód, amely csak manuális bekapcsolást követően indul el.

A kapott nyersanyagot kedvünkre megvághatjuk, saját idővonallal és jelölőkkel láthatjuk el, majd a kész videókat megoszthatjuk bárhol, bármikor. A Valve egyben azt is megerősítette, hogy a játékrögzítés támogatja a Steam Decket is.

2.
2.
memoryman
Fantasztikus újdonság! Azért köszönjük Gabe! :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...