Leépítések történtek a Ubisoftnál

  • Írta: osan
  • 2 napja
  • Gyászhír
Link másolása
A Ubisoft torontói stúdiója 33 alkalmazottól vált meg egy újabb átszervezés következtében. Úgy látszik lassabban, de folytatódik a tavalyi elbocsájtásokkal teletűzdelt tendencia, ami miatt eddig nagyjából 20 000 alkalmazottnak kellett megválnia munkájától az iparban.

Már novemberben lehetett tudni, hogy leépítésekre készül a Ubisoft, azóta ez meg is valósult, most pedig további alkalmazottaktól váltak meg a torontói stúdiónál. Januárban az Insider Gaming munkatársai is közöltek egy leleplezőriportot, mely a fejlesztő- és kiadóstúdiónál uralkodó állapotokat, belső feszültségeket járta körbe, amik valószínűleg a mostani leépítésekhez is vezethettek.

Ugyan a hivatalos közlemény szerint azért volt szükség a leépítésekre, hogy a cég tudja magát tartani az ambíciózus terveihez, sőt az értintett alkalmazottakat segítik és karrier tanácsadást nyújtanak nekik, de szembetűnő, hogy alig egy hónappal azután történik meg az elbocsájtás, hogy a stúdió csatlakozott volna a Prince of Persia: Sands of Time remake fejlesztéséhez.

2.
2.
crytek
#1: "akik szivvel-lelekkel, tovabbra is tudnak otletes, szorakoztato jatekokat kesziteni nekunk, plusz meg csak nem is bocsajtanak el senkit sem"

1-5-10-20-30-40 fős studióknak ez jelenti a fentmaradást. Nekik ezt muszáj csinálni. Ezek a kis cégek nem is fognak neked soha az asztalra tenni egy évben 3-5 játékot hanem jó ha szököévente kifosnak egynek.
1-5-10-20-30-40 főnek nem kell kell csillió millió pénz így ha eladnak a játékukból 100-200K db-ot már utlimate a siker azaz nincsenek rászorulva hogy ha 3-5 milla alatt vannak akkor bukás a game meg elküldések várhatóak. Eleve kis pénzzel okosan oldják meg a dolgokat ha esetleg mégis bukta amit csinálnak ne legyen olyan nagy a veszteség.
1.
1.
hedzsooo
Nem kell rosszra itt gondolni, nyalvanvalo h ertunk csinaljak ezt is.

Olyan ez a videojatek-ipar tovabbra is mint a Vadnyugat...

De addig is ott vannak nekunk a kissebb studiok, + indie fejlesztok, akik szivvel-lelekkel, tovabbra is tudnak otletes, szorakoztato jatekokat kesziteni nekunk, plusz meg csak nem is bocsajtanak el senkit sem.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...