Legacy of Kain: Soul Reaver - képregényes előzményt kap a kultjáték

  • Írta: szlav
  • 2 napja
  • Cooltúra
Link másolása
Több mint húsz év után a Crystal Dynamics és a Bit Bot Media jóvoltából végre visszatér az ikonikus dark fantasy franchise, igaz, egy kicsit másabb formában, mint azt sokan remélték.

21 évvel a Defiance című epizód után végre új résszel bővül a Legacy of Kain sorozat, méghozzá képregény formában. A Dead Shall Rise címre keresztelt kötet egy előzménytörténet lesz, mely a Soul Reaver főhőse, Raziel előéletét fogja bemutatni. A füzet többek közt olyan kérdésekre fog választ adni, mint például hogyan vált Raziel vámpírrá. Illetve egy új, eddig ismeretlen, azonban a történet szempontjából nagyon fontos karakter is fel fog tűnni. 

A történetért Joshua Viola, Angie Hodapp és Brent Friedman lesznek a felelősek, az illusztrációkat pedig Juan Samu, Jeremiah Lambert, Dave Rapoza, Aaron Lovett, Jonny Bush és Ninja Jo készítik. A játékot fejlesztő stúdió, a Crystal Dynamics szintén részt vesz a munkálatokban, hogy bizonyos legyen, a Dead Shall Rise hű a Legacy of Kain kánonhoz és szorosan kapcsolódik a játékok történetéhez. 

„A főiskolán az egyik órai munkám egy Soul Reaver poszter volt, akkor még nem gondoltam, hogy egy nap majd hivatalosan is ezen fogok dolgozni.” nyilatkozott Viola. „A karomon ott virít Raziel tetoválásként, egyfajta jelképként a (Legacy of Kain) univerzumhoz való kötődésemre vonatkozólag. A rajongók egy hasonlóan szenvedélyes projektre számíthatnak. Az, hogy a Crystal Dynamics-szel dolgozom együtt, igazán különlegessé teszi a munkafolyamatot.” 

Azonban nem biztos, hogy két évtized után ez lesz az egyetlen Legacy of Kain kontent, amit a rajongók kapnak. A kötet sikerétől függően akár még egy új játék is készülhet, főleg manapság, amikor a klasszikus címek a reneszánszukat élik. A kiadóként szolgáló Embracer Group főnöke, Phil Rogers úgy nyilatkozott egy 2022-es kérdőív kapcsán, melyben a franchise jövőjéről kérdezték a rajongókat, hogy „ne aggódjatok, figyelünk rátok és értesítünk majd benneteket, ha van bármilyen fejlemény a sorozattal kapcsolatban”.  

Egy új játék már csak azért is jó lenne, mert Kain és Raziel kihagytak két teljes konzolgenerációt. Bár tervben volt egy Dead Sun című epizód még az Xbox 360/PS3 érában a Climax Studios fejlesztésében, később pedig egy ingyenes multiplayer játékkal próbálkozott a Psyonix csapata, mely a Nosgoth címet viselte. Sajnos mindkettő kaszát kapott. Előbbi 2012-ben, utóbbi 2016-ban a béta tesztet követően. Azt egyébként érdemes megjegyezni, hogy ekkor még a Square Enix volt kiadói pozícióban, lehet, hogy az Embracer alatt végre lesz valamiféle előrelépés. 

A képregény elkészültét a rajongók a Kickstarteren finanszírozhatják crowdfunding módon. Akit érdekel a projekt, az a BackerKit oldalon jelentkezhet további információkért.

3.
3.
JinjeR
Nahát.. ezzel azt sokra megyünk!
2.
2.
Stack
Már volt egy-egy eredet képregény a kétezres évek elején.
https://legacyofkain.fandom.com/wiki/Legacy_of_Kain:_Soul_Reaver_comic
https://legacyofkain.fandom.com/wiki/Legacy_of_Kain:_Defiance_comic
Reméljük ez is jó lesz.
1.
1.
crytek
Bazz amikor megláttam a kisképet na mondom végre ez is kap egy új kiadást...de sajnos még nem érett meg a földi népesség erre :(
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...