Az ok, amiért nem készültek el a GTA 5 DLC-k

Link másolása
A Rockstar egyik dolgozójának elmondása szerint a GTA Online annyira sikeres volt, hogy a vezetőség inkább arra fókuszálta minden erőforrását a sztoris kiegészítők elkészítése helyett.

A Grand Theft Auto 5 a harmadik generációt tapossa, brutális eladásokat produkált és nincs olyan, aki ne ismerné a széria valamely epizódját. A GTA 4-hez annak idején 3 kiegészítő is érkezett, amik lemezes formában is kaphatók voltak, (The Ballad of Gay Tony, The Lost and Damned, Episodes from Liberty City) viszont a GTA 5-höz végül nem készültek hasonló sztoris kiegészítők, aminek egyik fő okára végre fény derült.

Joseph Rubino virtuális operatőrként dolgozott a Rockstar Gamesnél, elmondása szerint éppen egy Trevor DLC-n dolgozott, amikor félkész állapotban elkaszálták a projektet. Az ok üzleti döntés volt, a fejesek úgy gondolták, nem tudna versenye szállni a játék masszív Online szekciójával, ami megjelenése után zsák számra hozta a lóvét. Rubino úgy látja, utólagosan nézve szerinte megfért volna a két dolog egymástól függetlenül is, de nem volt beleszólása a dologba.

Bár a döntés keserű szájízt hagyott, mivel a kiegészítőnek nagyjából a fele elkészült, annak sok eleme utólagosan felhasználásra került a GTA Online-ban. A kukázott mellékszálban Trevor beépített ügynökként ténykedett volna, ismerve a Steven Ogg által megszemélyesített karakter habitusát és mentális állapotát, biztosan okozott volna felhőtlen órákat a redneck-James Bond. Rubino a tavaly felbukkant másik két kiegészítőről (Zombie Apocalypse és Alien Invasion) nem ejtett szót.

7.
7.
memoryman
#6: Gondolom a rengeteg csaló miatt is van ennyi eladás a mai napig. Kitiltják őket, ők meg vesznek egy újat.
6.
6.
GAMEROD
Elhiszem hogy van akinek nagy szám online-ban élni olyan életet amit a való világban is lehetne, de nem túl egészséges. Én is elszórakoztam egykét hónapot az online résszel, de elég is volt. Rengeteg a csaló, meg nekem nem jött úgy át a hangulata az egésznek. A Stunt versenyek tetszettek, de az is unalmassá vált.
5.
5.
delphijos
#4: Ez azért más, az RDR2 jóval később jött, ennyivel később ( 5 év ) single DLC-t kiadni már nem szokás…. Az meg hogy sikeres lett volna, nem kérdés, de itt vagy-vagy kérdés volt.
4.
4.
csongor1996
#2: Én azért annyira nem értem a dolgot. Ilyen alapon az RDR2 is hogyan készülhetett el? Egy masszívan single játék, aminek volt online része is. Nyilván nem hozott volna annyit egy GTA dlc mint az online, de attól még nemhiszem hogy bukás lett volna.
3.
3.
Zisten
Én a PS3as részt kihagytam, PS4re vettem meg, de már akkor mondták ezt, hogy miért nem lesz sztori dlc.
2.
2.
memoryman
Sajnálatos, de a pénz mindent felülír.
1.
1.
Nothing
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...