A Shift Up Dél-Korea legértékesebb fejlesztőstúdiója

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 11.
  • Biznisz
Link másolása
A tőzsdei adatok alapján az ország második legtöbbet érő cége a Stellar Blade mögött álló stúdió, és az elmúlt három év legkomolyabb eredményét érte le a videójáték-iparon belül.

Nagyon jól fut a szekér a Shift Upnál. Nem elég, hogy a globális debütálásukat jelölő Stellar Blade-ből több mint egy millió példány kelt el eddig, de az otthoni tőzsdén is jól nyitott a cég. A Bloomberg adatai szerint az első nap során a kezdő cégérték 50%-kal emelkedett, így 435 milliárd wont, azaz 320 millió dollárt ér a fejlesztő stúdió.

Egy kis kontextus, hogy ez az eredmény többszörösen felülmúlja az eddigi videójáték-ipari csúcstartó, a Krafton 50 millió dolláros csúcsát a PUBG-ért. A Shift Up nemcsak a legértékesebb koreai játékfejlesztő stúdió, de egyben a második legértékesebb cég is a helyi tőzsdén, csak a HD Hyundai Marine Solution Co. előzi meg őket. A részvények többségi tulajdonosa továbbra is Hyung-Tae Kim, a második legnagyobb részvényes pedig a kínai Tencent.

Ilyen eredmények mellett valóban nem lehetetlen, hogy a belengetett DLC-k és folytatások mellett egy PC-s portot is kapjon a játék, bár hivatalos bejelentést egyelőre egyik sem kapott még.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...