540 Hz-en száguld a legújabb AGON Pro monitor

  • Írta: szlav
  • 2024. július 15.
  • Hardver
Link másolása
Világszinten rekorder képfrissítési sebességgel rendelkező monitort mutatott be az AGON by AOC. Az AG246FK rendszámú panel 540 Hz-es sebességgel és kiváló képminőséggel szolgálja ki az esportolók extrémebb igényeit, de érkezik egy nem kevésbé impozáns "kistesó" is.

Nemcsak feszegeti, magasan át is töri az eddig ismert határokat az AOC legújabb gamer monitorja, az AGON Pro márkanév alatt futó AG246FK. A kifejezetten profi esportolóknak szánt monitor a maga 24,1 hüvelykes méretével és Full HD-s felbontásával első kacsintásra talán nem tűnik világrengető dobásnak, amikor azonban elindul a játék, az 540 Hz-es extrém képfrissítési sebességtől tényleg letehetjük a hajunkat. Már persze, ha van hozzá olyan harcigépünk is, ami 540 fps-sel pörgeti a Counter-Stike-ot vagy a többi nagy kompetitív klasszikust.

Az AG246FK 540 Hz-es képfrissítési sebessége azt jelenti, hogy a megfelelő körülmények közt mindössze 1,85 ms-os képkockaidőt tapasztalhatnak a játékosok, akár 0,5 ms-os GtG pixelátmeneti idővel. Ehhez társul a 0,3 ms-os MPRT válaszidő, és az alacsony bemeneti késleltetés. A monitor természetesen Adaptive-Sync támogatással is rendelkezik, vagyis akkor is tükörsima marad az élmény, ha váratlanul bebukna az fps-szám. A színminőség terén az AG246FK 99,6%-os sRGB és 94,7%-os DCI-P3 lefedettséggel rendelkezik, és adott a DisplayHDR 400 tanúsítvány is.

A rekorder nagytesó mellett egy másik új modell, a "csak" 390 Hz-en pörgő AG256FS is bemutatkozott, amely 24,5 hüvelykes Full HD panellel és 1ms-os GtG válaszidővel lesz közeli második. A DisplayHDR 400-as tanúsítvány itt is adott, az sRGB színskálán pedig 99,1%-es lefedettséget ért el a monitor.

Az augusztus közepén megjelenő AGON Pro AG246FK és AGON Pro AG256FS 699 eurós, illetve 449 eurós ajánlott fogyasztói árral kerülnek majd piacra.

2.
2.
sasncore
#1: mennyivel jobb a panel proli egy fal egy tv:) némi led dísz világítással a mennyezeten.
1.
1.
Sakee
De jó is lesz majd az ezeréves utolsószarmozgásosfosgrafikáslegalja CS-t nyomni vele 540fps-el. az igen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...