Reagált a Microsoft az FTC vádjaira

  • Írta: pandaril
  • 2024. július 22.
  • Biznisz
Link másolása
A hatóság a múlt héten élesztette fel a vita lángját, viszont a cég sem hagyta annyiban az FTC bírósághoz intézett levelét, és a vádakat félrevezetőnek titulálta.

Úgy fest, hogy nem lesz egyhamar vége az FTC vs. Microsoft ügynek, legalábbis az állami hivatal nem hagyja annyiban, az amerikai cég pedig kitart saját igaza mellett. A Game Pass árának emelése, illetve a szolgáltatás átalakítása kapcsán a versenyhatóság nem tétlenkedett, és egyből be is támadta a Microsoftot, mondván ezek a lépések pontosan azok, amelyek miatt ellenezték az Activision Blizzard felvásárlását.

Végre a Microsoft jogi képviselői is reagáltak a dologra, és félrevezetőnek nevezték az FTC kijelentéseit. Véleményük szerint a hivatal az eredeti eljárás alkalmával egyszer sem fejezte ki abbéli aggályát, hogy a szolgáltatás ára vagy felépítése változna, csak a hozzáférhetőség volt a téma.

A Microsoft azt is sérelmezi az FTC levele kapcsán, hogy értékcsökkentett szolgáltatásként hivatkozott az új Game Pass szintekre, ami (szerintük) objektívan sem igaz. Például a konzolos Game Pass helyébe lépő Game Pass Standard ugyanis magába foglalja a multiplayer lehetőséget, ami korábban plusz felárért volt csak elérhető. Meglátásuk szerint teljesen normális és megszokott, hogy egy cég idő közben változtat egy szolgáltatása árán és kínálatán, sőt kiemelték, hogy a konkurencia sem szenvedte meg a felvásárlást, hisz a vita tárgyát képző Call of Duty mindenki számára elérhető, aki kíváncsi rá. 

7.
7.
crytek
#4: Igen sajnos az meg a másik ,de állítom ezt a sony se tudná megmagyarázni mire jó ez hogy nem terjeszti ki pcre sok régióban
5.
5.
MikeHock
#1: És ezt ő képes leírni fapofával, mikor egy összetett mondatot nem tud értelmezni. :DDD

Édes Istenem.
4.
4.
Csoki80
#3: És közben még mindig nem lehet PC, stb.. játszani felhőben.
3.
3.
crytek
#2: Bántani csak azt lehet aminek alapja van. Ennek meg semmi olyan nincs..

Halkan mondom a sony durvábban drágított miközben ők továbbra is rakás szart adnak a ps plus premiumba nem hogy 70-80$-os day one játékokat.. de ott milyen érdekes hogy senkinek se fröcsköl a valaga :) Sony emelés előbb káros és rossz ilyen szempontból..

Szóval ez nem más mint ultimate fingreszelés a kicsike ftc től..
2.
2.
Obi Wan Kenobi
#1: Jaj ne. Bántani akarják a game passed.
1.
1.
crytek
Vicces amikor valakinek magyarázni kell az 1x1-et...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...