Perelni fogják a FromSoftware-t

  • Írta: osan
  • 2024. július 31.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy játékos túlságosan is nehéznek találta az Elden Ringet és emiatt perbe szeretne állni a játékot fejlesztő FromSoftware stúdióval, illetve a kiadóval, a Bandai Namcoval.

Az MP1st cikkéből kiderül, hogy 4chanen található egy Elden Ring-játékos, aki be szeretné perelni a FromSoftware-t arra hivatkozva, hogy a játék túlságosan is nehéz, és emiatt szerinte az átlagos játékos nem kapja meg a teljes élményt, sőt elérhetetlen az számára.

Szeptember 25-én szeretné a bíróságra vinné a Bandai Namco játékait azzal a címszóval, hogy a FromSoftware alkotásainak csak a felét játszhatja ki egy átlagos játékos, sőt a legelkötelezettebb rajongóknak is nehéz feltárni az eldugott pályarészeket, ellenségeket.

A nullával való osztás elméletét pedzegeti 4chan-posztjában a felhasználó, miszerint minél közelebb kerül egy egyenlet a nullához, annál nagyobb az esélye, hogy változás következik be, megközelítve a végtelent – nem, mi sem tudjuk, hogy mire szeretne itt utalni -, és ezt hasonlítja össze olyan játékokkal, mint a Sekiro vagy épp a Bloodborne. Szerinte a játékok művészeti terveiben látható tartalmak, amiket később kukáztak a fejlesztők, nem is kerültek ki az alkotásokból, egyszerűen csak el vannak dugva egy eddig még felfedezetlen világban.

Egy kommentben valaki rávilágított, hogy ha erről lenne szó, akkor már adatbányászok rég megtalálták volna azokat a bizonyos tartalmakat, mire a pereskedésbe vágyakozó felhasználó párhuzamos univerzumokkal és a NES-sel vágott vissza, hiszen szerinte a fejlesztők már a NES-éra óta képesek ezeket elrejteni az adatbányászok elől, vagyis a párhuzamos univerzum-teória már 38 éves.

Kiemeli, hogy az őrület határán egyensúlyoz a játékok miatt, és tudja, hogy Hidetaka Miyazaki (a FromSoftware vezérigazgatója) ezt szerette volna elérni, hogy a játékosok levessék magukról az emberiség láncait.

A FromSoftware még nem reagált a szóban forgó perre, de minden bizonnyal – már, ha tényleg bíróságra kerül az ügy – érdekes történet lesz ez a játékiparban. Sajnos vagy nem sajnos, de nem úgy tűnik, hogy valaki unalmában csak részletekbe menően kitalált volna egy poént, valószínűleg komolyan gondolja a felhasználó a pereskedést.

31.
31.
Lorthirash
#30: Pedig hidd el hogy az Elden Ring nem egy nehéz souls játék, ideális kezdőknek mint amilyen én is voltam.
Engem amúgy leginkább a zseniális art design volt ami miatt nem tudtam letenni először aztán már vitt magával egy időután a sztori is meg minden.
30.
30.
crytek
#27: Ezt a fellengzös dumát őcsém.. Tiszteletet érezzek hogy le ereszkedtél közénk?

"elég neki a gyári szalagmeló" Mindenféle szándék nélkül mondom olyan 8 millió magyar lazán cserélne velem a munkahely és az azzal járó béremért...Szóval megelégszem vele mert szerintem bőven túl is vagyok fizetve :)
Mivel gamerscore mániás vagyok így mindent tolok amiből könnyen kiesnek.

Most akartak a melóban drasztikusan változtatni a műszakainkon 56 embert érintett volna (hárman indítottuk el a dolgot)...és mivel nem felelt meg fellázadtunk és jé elértük a célunkat úgy lett ahogy mi akartuk. Nos hidd el biztos be tudnám tanulni az ellenfelek harci stílusát, ahogy többen írták ha így mozdul mindig így üt majd stb ,de mivel több ezer game van ami érdekel én ezekre nem hogy órákat perceket se vagyok hajlandó áldozni.
Az hogy én hogyan mivel játszok ne foglalkozz vele nem éri meg lejönnöd emiatt a fellegekből.

29.
29.
Spazz Maticus
A címet olvastam el, meg utána addig hogy : ...."4chanen található egy Elden Ring-játékos"...

XD...

Ennyi infó épp elég is volt.
Aki ismeri ezt a bizonyos 4chan-t, annak ezt nem is kell nagyarázni tovább.
Sok hulladék "közösségi" hely van a nagy világhálón, sőt egyre inkább abból van több, node ha az "internetnek" létezik segglyuka akkor az egészen biztosan a 4chan nevezetű "képződmény".

Obi Wan mestert idézve : „itt gyűlik össze a galaxis leghitványabb söpredéke." Csak az a hely legalább csak egy mesében létezett, a 4chan meg az a durva hogy a valóságban, és az idézet szövege pontosan szó szerint értendő...XD
28.
28.
Obi Wan Kenobi
#27: Ez egy kicsit nem elitista amúgy? Minél nehezebb játékokkal játszol, annál gamerebb vagy, annál jobb gamer vagy. Teljesen érthető, hogy crytek nem szereti ezeket a játékokat, én se szeretem. Túl sokminden van az életemben ami kihívás, hogy még otthon is egy gameben szopjak.

Teljesen vállalható. Nem lesz kevesebb se több valaki, aki így fogyasztja a szórakozást. Remélem nem így gondoltad te se ezt a kommentet.
27.
27.
MikeHock
#26: Az már lejött azért, hogy te egy olyan ember vagy, aki semmibe nem tesz bele a feltétlen szükségesnél többet. (nem tanul angolul, elég neki a gyári szalagmeló, pepe malac easy acsik xD etc)

Ez a mentalitásod köszön vissza a játékos teljesítményedben is, engedd el a FromSoft gameket szerintem.

Egyébként sokan ezt hívjuk JÁTÉK-nak. Ahol csinálni is kell valamit, tudod. Az, hogy egy térkép végig mutatja, hogy A-ból juss el B-be, közben nyomd meg 3x a kör gombot.. az nem játék, hanem interaktív mozi. Ezzel sincs baj amúgy.
26.
26.
crytek
#25: Mint írtam tanulás kell ezekhez nem "játszás"
Kb minden létező tps kaland cucc amiben kardozni kell és nem souls cucc soha semmit nem kellett tanulmányozni nyomtad a csapkodást azt leverted az ellent...

Nos itt meg ezer óra után csak a 500000000000 strigula van ahányszor meghaltam semmi más.. Én mindent elhiszek hogy ez valakinek öröm hogy megtanul vele játszani és milyen élmény.. Nekem meg az az élmény egy játékban hogy nem *****a tönkre az idegrendszerem
De ezt hiába magyarázza az ember a proknak fel se fogják..Hidd el örülnék ha souls gameekre alkalmas adottságaim lennének mert az összes tetszik pár db meg is van a bundlek miatt... de sajnos nincs ilyen adottságom
25.
25.
DragonBleacPiece
#20: Figyi épp a fromsoft játékok azok a játékok ahol belépsz, megcsinálod a karaktered és utána játszol , nem kell végigülni kinyomhatatlan videókat és sétasim szegmenseket, pl meló után elindítod belépsz és ott a karaktered és játszol önfeledten, felfedezel, upgradeled a cuccaid stb.. énis a gothicon nőttem fel és a Gamer újságban olvastam a végigjátszást meg hogy melyik céhbe érdemes menni stb, de úgyérzem a dark souls gamek ezeknek a régi rpgknek a szellemi örökösei és nem értem miben nehezebb felvenni egy pajzsot dark soulsban (minden borítón kb pajzsos karakter van ami adja magát) és hárítani a sebzés 100%-át mint mikor gothicban két mezei farkas széttépett.
24.
24.
crytek
#23: #20-at tetszik érteni?
23.
23.
NathanDrake
#22 Nem a játék a nehéz, hanem a játékos a b@lfasz. Tetszik érteni??
22.
22.
crytek
#21: Mivel szeretek játszani amihez hozzájutok belenézek... közöd amúgy?
21.
21.
Ooorky
#20: Amúgy...

Pisztolyt tartanak a fejedhez, hogy márpedig neked ezzel játszanod kell?
20.
20.
crytek
#18: Ja csak az a baj az összesre ezt mondják... mi pedig akik a witcher, gothic n+1 hack and slash sima rpg-n tps-eken stb nőttünk fel bármerre megyünk nehéz. Azért nehéz mert mi játszani szeretnénk vele, nem pedig mozgásokat elemezni ,bemagolni, felírni hogy esetleg tudjunk haladni..
19.
19.
Ooorky
#14: Hol írtam bármiféle utalást bőrszínre, szexualitásra, vallásra stb?


Kinek is jár ezeken az agya?
18.
18.
Lorthirash
#8: Semmi értelme a casual módnak mint ahogy említettem olyan op buildek vannak amivel a legtöbb boss pár ütés is lehet, jól van ez így ahogy van.

Egyébként nekem is az Elden Ring az első souls játék amivel játszottam, eleinte elég frusztráló volt a dolog, de ezen túl kell esni, pont az a zseniális a játékban hogy ha valami nem megy akkor fordulj meg és majd visszamész később a felfedezés öröme meg ahogy visz a játék össze vissza mindenféle helyekre az zseniális, egy idő után meg már elég erős lesz a karaktered aahhoz hog szembenézz azzal amivel korábban elakadtál.
Arról nem beszélve hogy ott van a summon lehetőség is amivel más playereket behívhatsz egy bossfightba, egy csomó lehetőséged van arra hogy könnyíts a játékon ha akarsz.
17.
17.
Lorthirash
Hát nem tudom én nem éreztem annyira nehéznek, de az is igaz hogy már 482-es karakterem, mindenféle buildel hatékony így gyakorlatilag azt csináltam végig amit akartam. De ha valaki nem is over lvl-ed mint én akkor is annyi jó build van amivel simán lehet boldogulni mint égen a csillag. Az utolsó boss az azért nem könnyű, de pár óra alatt az is megoldható.
16.
16.
MikeHock
"A bíróság súlyos skill issue bűntett elkövetéséért a következő ítéletet hozta: GIT GUD."
15.
15.
Shifty Fox
Egy pár éve volt egy véleménycikk az amcsi IGN-en, ahol azon panaszkodott valaki, hogy aki valamilyen okból (egészségügyi vagy szimplán bal..ság okán) nem elég ügyes a From játékaiban, az kimarad a közösségi élmény részéből, ezért nyomást kellene helyezni a kiadóra.

Természetesen minden negatív kommentet kimoderáltak csak a helyeslő támogató hozzászólások maradtak meg, mert ilyen témában nem mondhatod ki, hogy így játrál.

Nem találtam most a cikket, de ami most 4chan-en egy troll, azt főmúsoridőben telolták főoldalon úgyhogy nem kell ezen annyira meglepődni.
14.
14.
silkgoat
#13: ekozben lehet hogy a kis csira egy feher hetero kereszteny latens-buzi. :D
Tudod aki mindenhol melegeket/hopiheket lat az elegge gyanus :D
Nem jar kicsit tul sokat ezen az agyad...talan folyton...talan hogy milyen is az...talan hogy jujj, ahogy csinaljak...el is kepzeled... :D
13.
13.
Ooorky
#12: Az a baj nem érted a gondolkodásmódját a hópihének aki egész életében mindent megkapott és most az ismerősei heccelik egy játék végigvitelével.
12.
12.
Parano1d
Gondolom EULA-t nem olvasta el szegény User, hogy és milyen alapon kérheti vissza a pénzét. Ez a hajó már elment..
Meg gondolom új Info volt neki az is, hogy a souls-like játékok nehezek szoktak lenni. Pláne ez az Elden Ring, ami már két és fél éve a piacon van.
Nem mintha amúgy nehéz volna a játék, kb a legkönnyebb Fromsoft játék. Bár ez csak álltalánosságban igaz, van néhány nehéz Boss azért.
10.
10.
DragonBleacPiece
#8: nem kell bele casual nehézségi mód se semmilyen nehézségi mód, mivel te ,a játékos állítod be magadnak a nehézséget azzal amilyen módon játszod, felveszel egy pajzsot és kb végig is vitted a gamet.. lvl 1-en nyomják végig emberek törött karddal meg táncpadon
9.
9.
crytek
#8: Eladási szám totál lényegtelen. Én végigjátszási számokkal dobáloznék.Az meg minden játéknál ultimate szánalmas.
Döngeti mindenki a mellétt hogy megveszi day one stb azt jó ha van egy MAX 10-15 %os réteg aki végig is játssza a játékokat
8.
8.
cyberstaker
Érdekes. Én is pont a nehzésége miatt kerülöm el messziről, az összes souls like-al együtt. Pedig a világa, hangulata, grafikája, stb... minden baromi szimpatikus. Mi a megoldás? Nem játszom vele.

Amúgy meg egy casual nehézségi mód tényleg nem fájna a fejlesztőknek, és sokkal nagyobb közönséget tudnának bevonzani... Mondjuk az Elden Ring pont egy érdekes példa, mert 30 milliót adtak el belőle úgy is, hogy kb kijátszhatatlan.
7.
7.
crytek
Petició nincs? Aláírnám. Remek kezdeményezés ,kár hogy nem várt vele hogy egy nagyobb tömeg is támogassa
6.
6.
TrishtanAG
#5: Egy olyan világban élünk, ahol valaki a keresztényi szeretet nevében nem hajlandó tortát készíteni egy meleg pár esküvőjére. És még annyi esze sinvs, hogy nem azt kamuzza, hogy nincs a cukrászdájának rá kapacítása, hanem közlo, hogy "pfújh bhuzhik". Heteróként se bírom a kirekesztő és gyülölködő embereket.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...