A Monster Hunter miatt nem kapunk új Dino Crisist

  • Írta: pandaril
  • 2024. augusztus 29.
  • Hír
Link másolása
Legalábbis Shinji Mikami szerint, akit ugyan meglepett a dinoszauruszos túlélőhorror játékok népszerűsége, meglátása szerint a Capcom szörnyvadász sorozata miatt nem igazán van már relevanciája.

Ha a Capcom részéről érkezik be remaster vagy remake bejelentése, akár nagyobb összegben is fogadhatunk, hogy a hír hallatán a rajongók elkezdik emlegetni, sőt követelni a Dino Crisis-sorozat feltámasztását is. A Resident Evil-játékok túlélőhorror atmoszféráját a félelmetes dinókkal megbolondító franchise több mint 20 éve hever parlagon, és nemcsak folytatást, de spinoffot vagy felújítást sem kapott.

A Capcom felmérése alapján pedig a Dino Crisis az a sorozat, amiből a legtöbb rajongó szeretne egy új játékot, ráadásul nem is kevéssel előzi meg a második helyen álló Mega Mant. Shinji Mikami, aki a Resident Evil mellett a Dino Crisis megszületésében is oroszlánrészt vállalt, őszintén meglepődött az eredmények láttán. Az Eurogamernek adott interjújában elárulta, hogy az őshüllők nyújtotta egzotikum és félelemfaktor nagyon közel áll hozzá a mai napig, viszont a dinókban rejlő potenciált a Capcom egy másik sorozata, a Monster Hunter aknázta ki igazán.

Bár a két sorozatnak nincs igazán köze egymáshoz, sőt műfajukat tekintve sem egy ligában játszanak, a legendás játékkészítő szerint egyszerűen nem tudna releváns lenni egy új Dino Crisis-játék. Nem tartja kizártnak, hogy az Exoprimal körüli kezdeti lelkesedés is abból fakadt, hogy sokan a Dino Crisis szellemi folytatásának gondolták. Mikami szakmai meglátásától függetlenül nagy valószínűséggel lenne piaca egy esetleges Dino Crisis remasternek.

1.
1.
Extol
Gyerekkorom egyik kiemelkedő alkotása volt. Épp a napokban beszéltem valakivel róla, és hogy jó lenne folytatás. Azért még bizakodom.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...