A PlayStation Plusba tarthat a Final Fantasy XVI

  • Írta: pandaril
  • 2024. szeptember 2.
  • Pletyka
Link másolása
A hétvégén egy kis ideig úgy hozta a PlayStation Store, hogy a Square Enix játéka elérhető a PlayStation Plus Premium részeként. Ezt azóta már visszavonták, várhatóan hamarosan bekerül a katalógusba.

Ha a két nagy előfizetéses szolgáltatást vizsgáljuk, akkor nem a Sony, hanem a Microsoft az, aki szereti shadow droppolni az új játékokat a szolgáltatásukba. Szintén rájuk jellemző, hogy hó közben, kvázi rendszertelenül teszik elérhetővé az érintett címeket, esetleg utólag adjanak ki egy közleményt, hogy most már játszhatunk ezzel és ezzel a játékkal. A Sony nem szokott ilyet csinálni, bár nem elképzelhetetlen egy ilyen lépés a japánoktól sem.

Pár hét van már csak hátra a Final Fantasy XVI PC-s megjelenéséig, és többen is azt vették észre, hogy a tavaly megjelent játék bekerült a PlayStation Plus Premium kínálatába, ráadásul nem valami korlátozott próbaverzió formájában, hanem a teljes játék. A közösségi médiában keringő képek alapján nem mindenkinél hozta fel ezt az opciót a konzol, ráadásul csak PlayStation 5-ön volt elérhető, telefonos alkalmazásból és asztali gépről nem. Viszont ahogy jött, úgy ment is a játék, és most már nem elérhető a katalógusban.

A legvalószínűbb magyarázat, hogy a játék a szeptemberben bekerülő játékok egyike, és a PC-s porttal nagyjából egy időben az előfizetőknek elérhetővé teszik. A PlayStation Plus Extra és Premium új játékainak listáját várhatóan szeptember 13-án jelentik majd be hivatalosan, így addig várnunk a hivatalos megerősítésre, viszont várhatóan  Square Enix tavalyi játéka lenne az egyik legnagyobb cím a listában.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...