A DualSense kontrollereken is árat emel a Sony

  • Írta: szlav
  • 2024. szeptember 9.
  • Hardver
Link másolása
Szokatlan látvány, hogy a generáció derekán drágább egy konzol és annak kiegészítői, mint a megjelenés idején, de a PlayStation 5 esetében sajnos ez a helyzet. A konzolárak után a kontrollerek ára is feljebb csúszik.

Alig két hete közöltük a hírt, miszerint a Sony jelentősen megnövelte a PlayStation 5 konzolok árát Japánban - átszámítva nagyjából 30 000 Ft-tal lettek drágábbak a gépek az eredeti árukhoz képest a szigetországban. Az efféle drágulást gyakran a nemzetközi piac is leköveti, és nincs másképp a konzolokhoz tartozó kiegészítő perifériák esetében sem, melyek közül egyik sem fontosabb a DualSense kontrollereknél.

Ezúttal az Egyesült Államokból érkezett a hír (via VGC), amely szerint az addig 70 dolláros áron kínált irányítók már 75 dolláros címkével szerepelnek nemcsak a PlayStation saját üzletében, de az olyan nagy viszonteladóknál is, mint a Best Buy vagy a Target. Hazánkban nem ritka, hogy számos eladónál még akár 24 000 Ft alatt (66-67 dollár környékén) is találni DualSense kontrollereket, ám nem elképzelhetetlen, hogy ez az árazás a közeljövőben szintén megemelkedhet, követve a külföldi példát.

Az 5 dolláros áremelés egyébként nem csupán a fehér vagy fekete színű alapmodelleket, de a jellemzően valamivel drágább színes kontrollereket is érinti, így például az addig 75 dolláros Cobalt Blue és Volcanic Red variánsok már 80 dolláros áron kaphatók az amerikai üzletekben.

2.
2.
Shadowclaw891
A Concord bukást valahogy vissza kell termelni :) :)
1.
1.
Daniel21
Nem normálisak. (Egyéni véleményem)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...