Beperli a Nintendo és a The Pokémon Company a Palworld készítőit

Link másolása
A várakozásokkal ellentétben a most benyújtott kereset nem a szerzői jogokról szól, hanem egy szabadalmi per, mivel a két cég szerint a Palworld fejlesztői több szabadalmukat is megsértették.

Amikor az év elején felrobbant a Palworld népszerűsége, sokaknál nem az volt az első kérdés, hogy kicsoda a Pocketpair, hogy egy ilyen játékot össze tudtak hozni, hanem az, hogy mit fog ehhez szólni a Nintendo. A japán cég hírhedt arról, hogy tűzzel-vassal védi a szellemi tulajdonát, néha olyan lépésekkel, ami érthető nemtetszést válthat ki az emberekből. A várakozásokkal és ígéretekkel ellentétben azonban nem fogták perbe a Palworld készítőit.

Ez most megváltozott, ugyanis 2024. szeptember 18-án a The Pokémon Company-val közösen keresetet nyújtottak be a Pocketpair ellen a tokiói bíróságon. A csavar a dologban, hogy a beadvány nem a szerzői jogokról szól (a legtöbben a pokémonok és a Palworldben megtalálható "pajtik" hasonlóságaiban látják a jogi problémát), hanem szabadalmi per lesz belőle. A Nintendo és a The Pokémon Company ugyanis úgy véli, hogy a Pocketpair játéka számos szabadalmukat sérti.

A Nintendo perelőzményeinek ismeretében a cég ügyvédjei ott igyekeznek érvényt szerezni a japán kiadónak és platformtulajdonosnak, ahol racionális esélyük van a győzelemre. A Pocketpair egyelőre nem reagált a dologra.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...