Amerikában az Xbox-appban lehet majd játékokat vásárolni andriodos telefonokon

Link másolása
Eddig az Xbox telefonos alkalmazásán keresztül nem lehetett játékokat vásárolni, azt egyéb úton lehetett megoldani. Az Epic harcolta ki, hogy az eddig hiányzó funkciót bevezethesse a Microsoft.

Mint ismeretes. bírósági döntés mondta ki, hogy a Google-nek engedélyeznie kell, hogy androidos telefonokon ne csak a saját Play Store-ján keresztül lehessen vásárlásokat végrehajtani, hanem más cégek is elérhetővé tehetik a saját felületüket is, kihagyhatják a Play Billing rendszert és nem kell a Google számára fizetni. A pereskedés eredetileg az Epic és Google között folyt, végül az előbbi győzelmével zárult.

Többek között a The Verge számolt be róla, hogy a változást meglovagolja a Microsoft is és saját Xbox store alkalmazását fogja a telefonokra eljuttatni, azaz közvetlenül a redmondi cégtől vehetjük meg a játékokat. A témát árnyalja az a tény, hogy Steam és PlayStation Store-on eddig is lehetett vásárolni játékokat. Nem ismert okok miatt Xbox esetén ez az opció nem állt rendelkezésre.

Az Xbox vezetője X-en osztotta meg az örömét a témával kapcsolatban, mint írta, nagyon örülnek, hogy megnyílik a lehetőség számukra, hogy új platformon árulhassák a játékaikat és a saját felületükön keresztül fussanak a programok. Ennél többet nem árult el, sem a megvehető játékokkal, sem egyéb applikáció frissítéssel kapcsolatban. November 1-étől indul el az új funkció androidos telefonokon, az információk alapján a változás az Egyesült Államokra vonatkozik.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...