George R. R. Martin következő sztorija Braavosról szólna

Link másolása
A veterán fantasy író fő műve befejezése után megírná az HBO által félrerakott spin offot, ami Braavos városába kalauzolná el az olvasót, friss blog posztjából az is kiderült, a Vasbank otthonát Amszterdamról mintázta,

Gerorge R. R. Martin híres fantasy könyvsorozatának utolsó kötete az első elképzelések szerint 2014-ben jelent volna meg, de az alkotói folyamatok jócskán elhúzódtak. A rajongók az évek során többször hangot adtak aggodalmuknak, hogy talán el sem készül már a várva várt lezárás még a művész életében, az író pedig többször reagált dühösen a türelmetlenkedők sértőbb megjegyzéseire.

Martin az utóbbi években nem tétlenkedett, bár a The Winds of Winter könyve még mindig "csak" 1100 megírt oldal körül jár, de közreműködött az Elden Ring kreatív részlegében, és több spin off sorozaton is aktívan részt vesz az HBO-nál. Egy tegnapi blog posztjában írt arról, hogy Braavos városát Amszterdamról mintázta — néhány részletet persze más létező és képzeletbeli helyek ihlettek —, és a TV/streaming stúdiónak pár éve készített jegelt projektjét mindenképpen megírná, persze csak a Winds of Winter elkészülte után.

A Vasbank és az Arcnélküli Emberek székhelyének története érdekes kiegészítője lenne a jól felépített könyves univerzumnak, ha pedig elkészülne sorozat formájában is, biztosan lenne egy erősebb nézőbázisa. Az utóbbira viszont nem érdemes mérget venni, az HBO ugyanis nem egy mellékszálat elkaszált már, az egyik ilyen süllyesztőbe került projekt például a Jon Snow főszereplésével kigondolt folytatás volt.

3.
3.
delphijos
#1: Azért 76 évesen még ne temesd el. Harrison Ford 81 évesen még nyomott egy Indy filmet, és még mindíg forgat...
2.
2.
Br1sk
#1: bárki megírhatja azokat neki csak el kell fogadnia a pénzt. mint az a george lucas os deepfake. ups még egy milla apucinak lol
1.
1.
csoki0619
Engem rohadtul felb.szott eleinte(hány éve várunk)?, h ez az élete végén járó író nem képes lezárni a saját Magnum Opus-át és semmibe veszi rajongók millióit.

Eleinte! Aztán belegondoltam, és egyrejobban értem a fickót. Rengeteg munkát tett az eddig megjelent könyveibe, úgy a Tűz és jég dala univerzumába, mint temérdek más alkotásába, és senki le se szarta. Hirtelen meg milyen fontos lett, h ő ne foglalkozzon mással mint az írással, mikor meg csak annak szentelte az életét, nem sok vizet zavart. Ez egy érdekes dilemma, ilyenkor az alkotó kinek tartozik kötelességel? Az öreg ölébe olyan vagyon, olyan lehetőségek hullottak, amire világ életében nem is mert gondolni. Lehetőségek tárháza nyílt ki előtte.

Most akk pazarolja az időt egy olyan műre, ami valljuk be, annyira túl lett bonyolítva az utolsó két kötettel, h kevés esélyt látok arra, h rövid időn belül értelmes konklúziót lehessen kihozni belőle, és akk tegyen félre mindent, vagy az a kis idő ami az életében még hátra van, élvezze és lubickoljon az opciókban?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...