Hírarchívum - 2023. december

A 2024-es Call of Duty visszahozhatja a Warzone eredeti térképét

A legújabb szóbeszédek szerint a Warzone első és legnépszerűbb térképe, Verdansk visszatérhet a jövő évi Call of Dutyban. Ezek szerint az Activision nem fordít hátat sokáig a rajongók kívánságainak.

Nincs meglepetés: sokan panaszkodnak a The Day Before-ra

Megannyi késés után a héten végre megjelent PC-n a The Day Before Early Access-változata, ám azóta több ezer negatív visszajelzés árasztotta el a játékot. Hemzseg a hibáktól és még a műfaji besorolása sem pontos.

A jövő év elején végre Switchre is megjelenik a Kingdom Come: Deliverance

Még a 2021-es E3-on jelentették be a Warhorse Studios nagyszabású középkori szerepjátékát Nintendo Switchre, azóta csend honolt a port felől. A konzoltulajoknak négy évet kellett várni a Kingdom Come: Deliverance-re.

Bezárta kapuit a Tripple Topping Games

Szomorú év ez a játékfejlesztőknek, szörnyen sok leépítés történt, többeknek bizonytalan lett a jövője és mindennek tetejébe úgy látszik, hogy a véghajrában sem csillapodik a helyzet, hiszen egy újabb stúdiónak mondhatunk búcsút.

A GTA VI tényleg úgy fog kinézni, ahogy azt a trailerben láthattuk

Lenyűgözően nézett ki a GTA 6 trailere, igaz? Mi is keressük azóta az állunkat, pedig az most még lejjebb esett, hála egy ex-Rockstar alkalmazott nyilatkozatának, miszerint amit láttunk az nemcsak kedvcsináló volt, de úgy fog kinézni a játék is.

Geoff Keighley reagált arra, hogy nem kaptak elég színpadidőt a nyertesek

Játékbejelentések mellett akadtak bőven kellemetlen pillanatok, aspektusok is a tegnapi gálaműsor során. Az egyik ilyen az volt, hogy többen is sérelmezték azt a kis időt, ami a nyerteseknek járt.

A CDPR csapata viccesen gratulált a Light No Fire bejelentéséhez

A The Game Awards során bejelentették a Hello Games új játékát, ami megint ambiciózusra sikeredett, mint elődje a No Man’s Sky. A lengyel csapat nem hagyta ki a lehetőséget és humorosan reflektált az ígéretekre.

Szakszervezetbe léptek a Starfield tesztelői

Sok érdekességet találhat az ember, ha mélyebben beleássa magát a videójátékipar mindennapjaiba. Az egyik ilyen a játéktesztelés folyamata, ami iparszerte nincs eléggé megbecsülve, de most egy nagy lépés történt előre.

Erősen indított a The Finals Steamen

Játékosszámot illetően ugyan nem jutott be a „finalisták” közé a The Finals, de így is hozza magabiztosan a hatodik helyet, maga mögött tudva olyan nagyágyúkat, mint a War Thunder vagy a DayZ.

Az Xbox nem árulja el, hogy exkluzív lesz-e a Marvel's Blade videójáték

Az Xbox nem erősíti meg, hogy a Bethesda Softworks és az Arkane Lyon várva várt Marvel's Blade videójátéka exkluzív lesz-e a platformon, vagy más eszközökön is elérhetővé teszik majd.