A Nintendo idén a világ legjobb cége

  • Írta: fojesz
  • 2009. október 6.
  • Érdekesség
Link másolása
Tudjuk, hogy a Nintedót manapság nem kell félteni, s ezúttal a Business Week is úgy látta, hogy a Nintendo megérdemli idei toplistájának első helyét.
Tudjuk, hogy a Nintedót manapság nem kell félteni, s ezúttal a Business Week is úgy látta, hogy a Nintendo megérdemli idei toplistájának első helyét.

A magazin minden évben összeállítja a 40 legjobb cég listáját, melynek élére idén a Nintendo került olyan neveket megelőzve ily módon, mint a Google, az Apple vagy az Amazon. A japán cég az "innováció iránti elkötelezettségéért, változatos portfóliójáért, agresszív terjeszkedéséért, erős vezetőségéért és a jövő tisztán látásáért" érdemelte ki a díjat. Érdekesség, hogy a Sony és a Microsoft nem került fel a toplistára.
11.
11.
Naliak
LOL!

Éljen a szájkarate, bár én más utat választottam, mint a sokan.

Én leszartam a verbális pengecsattogtatást, és 2006 telén vettem egy pár Nintendo részvényt azóta többször jól rápakoltam, néha eladtam, de eddig csak profitot realizáltam, és vettem belőle sok mindent, pl egy PS3-t is. :P Most meló után míg a csajom Wii Fittezik, én a Demon's Souls nyomom. Mióta kijött a PS3 slim, azóta újra nézem a chartokat, és hamarosan Sony entertainmentből is ideje lesz elkezdeni bespájzolni.
10.
10.
zola2000
Hát nem tudom, a wii az nem tud jobb lenni mint a másik két gép, ehhez képest tényleg pont annyiba kerül, ami emiatt tényleg drága (bár most a ps3 árcsökkentés miatt 250dollárról 200dollárra csökken a wii, ami már elmegy), de a ds az jobb játékfelhozatalt tud hozni mint a psp, és még olcsóbb is, ami miatt simán megéri a ds, bár akkor inkább DSi.
9.
9.
Scoo
Amennyire lehúzós a Nintendo el is hiszem, hogy top1 lett.
8.
8.
Petike x
És ez nem "véleményes" toplista, hanem pénzügyi adatok, tények.



Olyan cégek amik nem termeltek SEMMI növekedést az elmúlt időszakban, a Top 1000 listára sem kerültek volna fel, mert jelenleg nem számítanak jó biznisznek, hiába van nagy nevük.
7.
7.
Petike x
Itt nem csak a cégek nagyságát, hanem a fejlődésük mértékét is figyelembe vették.



A Microsoft egésze kevesebb profitot hozott mint egy évvel korábban, 10%-os leépítés is volt.

A Sony 1 mrd dollár veszteséggel zárt a múlt évben.



Ezekkel párhuzamosan a Nintendo annyiszor 1 millió dollár profitot keres, amennyi alkalmazottja van.

Statisztikailag a bolygó legjövedelmezőbb cége. Ennyi.
6.
6.
zola2000
Ha belegondolunk, akkor a nintendo 110 millió dst és 55millió wiit adott el, ez 150millió, ha ehhez mittudomén 500millió eladott szoftvert számolunk, akkor asszem a microsoft nem adott el 200-300millió szoftvert 2005 óta (vistával, officeal, x360játékokkal együtt), a sony meg főleg.
5.
5.
Oliver S96
loool, a sonyt és a microsoftot kihagyni...
4.
4.
HomoLudens
Az lenne egyébként nagyon kemény ha igaznak bizonyúlna a pletyka (ami szvsz nem valószínű) hogy az apple is szeretne kidobni egy konzolt 2012-2013 környékén mint szórakoztató centert. Mintha összekevernénk a Nintedo krativitásá és a Sony erejér és minőségét.
3.
3.
HomoLudens
2: A nintendó ócssót ad drágáért és jól viszik . (Nem fikázás de a többi konzol hoz képest olcsó a hardvere...)

A micro mostanában sokmindent bukott nem csak a Vistaával és az office-t.

A Sony meg már évek óta gyengélkedik és mindenre piszok lassan reagál.
2.
2.
Dcrysis02
Nintendo powah!

Ha kijön még egy Zelda a Wii-re, akkor veszek egyet.
1.
1.
iPot
Érdekes egy végeredmény ^^
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...