Activision: a jövő a PC-k és a TV-k összefonódása

  • Írta: zoenn
  • 2010. július 5.
  • Biznisz
Link másolása
Az Actvision vezérigazgatója, Bobby Kotick már számos olyan kijelentést tett, ami a játékosoknál és a fejlesztőknél is kiverte a biztosítékot. Ma sincs ez másképp.
Az Actvision Blizzard vezérigazgatója, Bobby Kotick már számos olyan kijelentést tett, ami a játékosoknál és a fejlesztőknél is kiverte a biztosítékot. Ma sincs ez másképp. A maga botrányszagú módján a jövő generációjának a televízió-kompatibilis PC-ket nevezi meg, mint életképes alternatívát a konzolok mellett, nyilatkozta ezt a Financial Timesnak.

Észrevételeit a Microsoft Xbox Live rendszerére hivatkozva tárta fel, s ez csak megerősítette abban, hogy az Activisionnek is szüksége van egy saját, előfizetéses alapú szolgáltatásra, mint teszi azt hamarosan a Call of Duty frencsájz esetében is. Kotik hisz abban, hogy a PC-k funkcióit kiszélesítve egy sokkal hatékonyabb gaming platform vállhat belőle.


"Azt hallottam, hogy a Microsoft Xbox Live előfizetőinek hatvan százaléka elsősorban csak a Call of Duty miatt van a szolgáltatásban, de mi nem igazán érezzük a pénzügyi bevételeik hatását. Szeretnénk egy igazán szerethető közeget teremteni a milliós nagyságrendű játékosok számára, akik a Live-on töltik idejüket, de a Live nem a mi hálózatunk."

Jelenleg a Blizzard által fejlesztett World of Warcraft a legfőbb előfizetés-alapú forrása a  cégnek, így könnyű megérteni Kotick urat, hogy nyíltan támogatja az előfizetéses modell bevezetését több népszerű frencsájza esetében is. A cél eléréséhez, mint mondja "nagyon agresszív" erőfeszítések szükségesek, s ahogy a Dell és a HP példája is igazolja, a PC és a televízió összeköttetésével igazi gamer platform állhat a rendelkezésünkre.

"Nem voltunk soha platform-függőek" - folytatta az elnök. "A konzolok nagyon jó munkát végeztek a játékosok támogatására. De ha szélesíteni akarjuk a közönséget, akkor szükségünk lesz más eszközöket is megragadni."
23.
23.
hedzsooo
#13: Ja, azt en sem vagom, h azzal mi a problema, h vki TV-t hasznal hozza, ami 1ben monitorkent is jol muxik. :)

Viszont, ez az elofizetesesdis dolog mar nekem sem jon be annyira. :)

Mondjuk a WoW es 1eb MMO-os jatekok sem hatnak meg nagyon momentan, de felolem probalkozhat. :)
22.
22.
hopeeee
Persze, hogy nem érzi a pénzügyi bevételek hatását. Most az a pár milla ide vagy oda :D
21.
21.
pjoco
Kotick a kurv@ anyád inkább az IW-nettel kezdenétek valamit mert elcseszett szar!
20.
20.
Adamknight
Lőjje már le valaki Kotick-ot és a híres spártai mondás helyett ezt írjuk fel a sírjára: "Vándor vidd hírül az Activision-nak itt fekszik Kotick, ki elb*szott mindent mit megkövetelt a haza"
19.
19.
Speper
Sz*rházi... nincs rá jobb szó. Majd magának otthon összeköthető a tv-t és a pc-t, azt verheti rá a nyálát... Nemértem h a cég emberi mért nem lincselték még meg ezt az ürgét...
18.
18.
Motig
#15: szerintem az a műanyag nem bírná el addig a terhelést... de ha gondolod kölcsön adhatok egy 20kb os pörölyt! az biztos bírni fogja a tesztelést!
17.
17.
dareal
pc + tv = konzol a tv-be építve nem? legalábbis nem látom így azt az univerzalitást, amit a pc maga nyújt.
15.
15.
doomSbloom
azzal a gitárral kellene szétverni az az önelégül, hájas fejét. ütném, amíg mozog...
15.
15.
mandalore68
60% codért live-zik?Honnen szette ezt a statisztikát a kukából?xd
14.
14.
Shadowsomi
Én nagyon szívesen egy villamos mögé kötném, és addig mennék 30-40-el, míg meg nem halna. bár lehet lassabban kéne, hogy jobban szenvedjen, és közben át tudja gondolni miket is csinált az életében, és megérte e. Vagy azzal a kis gitárocskával kéne püfölni a hájas fejét míg el nem pusztul. Vagy valami hasonló, a lényeg hogy fájjon neki, és megértse, ez a fizetős rendszer nem jó ötlet. Egyébként meg ez az összekötősdi röhej egyszerűen XD. Nem gondoltam hogy van ilyen hülye ember a világon xD
13.
13.
gamerplayer
amugy meg nekem is monitor TV m van annyi az egész h van hozzá távkapcsoló és átnyomhatom TVre, mert van benne TVtuner(nem a gépben, a monitorba), akkor most mivan ha össze van kötve a tv vel a pc..mit számít az? nem egészen értem
12.
12.
gamerplayer
naaaa azért nemugy van az, ahogy kotick megálmodta 1 üveg narancslé után! HA a sony meg a microsoft is engedi akkor elsz konzolon előfizetéses, mert PC-n meg lehet oldani, az más tészta de remélem nem engedi a 2 cég h ez a féreg itt tönkretegye őket is, miután az aktiviló is bebukik, csődbe megy
11.
11.
a japánok eleve úgy csinálták a ps-t annak idején, hogy kiváltsa a pc-t.

tv volt a központban, egy szórakoztató központ.

erre jönnek ezek, hogy akkor kössük össze mán a gépeket a tévével.

usa megint felfedezte a spanyol viaszt, és persze megint el akarja adni ugyanazt dupla áron.

szánalmasak.
10.
10.
Krekk
Nem mondom ez a csávó nem gyenge. Ő fogja tönkretenni a céget még a végén. Vagyis nem. Mert az átlagjátékos nem valószínű, hogy összefut ezekkel a hírekkel, ő csak azt hallja, hogy milyen jó az új cod stb. És megveszi. Kívánom már keményen, hogy bukjon be az egész szar Activison és minden tehetséges fejlesztő húzzon el onnan amíg lehet. Viszont azt remélem, hogy az eddig megjelent codok és egyéb acti játékok nem lesznek havidíjasak. Talán az még szabálytalan is lenne, hisz mikor megvettük, nem volt róla, szó,h ogy egyéb additional costok merülhetnek fel. (bár biztos van erre egy szép kis apró betűs rész) Az viszont már biztos, hogy új acti játékot nem veszek, max használtan és csak akkor ha nincs havidíjja. Az ilyen nemiszervnek én nem adok be egy fillért sem. Persze lehetünk pénzéhesek, de akkor inkább csendben, a háttérben mint a többiek, nem pedig világgá kürtölve.
9.
9.
Blint19
PC+TV? Ennek elment az esze? A PC ASZTALI számítógép! Direkt a TV-s szórakozásra jöttek létre a konzolok, aki TV-n akar játszani, az konzolt vesz! De véleményem szerint akinek PC-je van, és azon szeret játszani, nem azért vete a gépét, hogy TV-re kösse! ennek elment az esze! Mindenhol profit...



"Azt hallottam, hogy a Microsoft Xbox Live előfizetőinek hatvan százaléka elsősorban csak a Call of Duty miatt van a szolgáltatásban, de mi nem igazán érezzük a pénzügyi bevételeik hatását."



Hát ez mindennek a teteje! Nem érzik a pénzbeli hatást? Szóval már nem elég, ha megveszik a játékot, mert b.ssza a csőrüket, hogy a Live-ra befizetett pénz nem az ő kasszájukba kerül! Szóval most létre akarnak hozni egy saját rendszert, aminek a bevételei már őket illeti! Elemezzem röviden? SZÁNALMAS!
8.
8.
Szajolihoher
"de mi nem igazán érezzük a pénzügyi bevételeik hatását" hát ez már túl lép minden határt... nem fejtem ki még1x már kifejtettem az előző codos megnyilvánulásánál,de azt kívánom dögöljön meg mert ez már megérdemli:@
7.
7.
elite_hun
Én már meg se lepődöm azon hogy kotick menyire kapzsi tud lenni
6.
6.
Theox
Aha, hát persze...

No mit is mondott ez az emberi életformát utánzó lény?

"Azt hallottam, hogy a Microsoft Xbox Live előfizetőinek hatvan százaléka elsősorban csak a Call of Duty miatt van a szolgáltatásban, de mi nem igazán érezzük a pénzügyi bevételeik hatását...de a Live nem a mi hálózatunk." = No bammeg az M$ a Live-on keresztül keres a COD multijával, nekünk meg egy kanyi peták sem jut belőle.



"A cél eléréséhez, mint mondja "nagyon agresszív" erőfeszítések szükségesek..." = Ha jól sejtem itt ez az illető legszívesebben a tarkó lövést javasolná azoknak akik nem értenek egyet, én kinézem belőle :)



"a PC és a televízió összeköttetésével igazi gamer platform állhat a rendelkezésünkre." = khm... konzol??? az mi volt eddig? mikrosütő a tv-re kötve?
5.
5.
Skullman
Az IW.nettel is lebőgtek annyira, hogy az alterIW.net már több felhasználót számlál mint az eredeti. Egy CoD-os soha nem fog fizetni duplán, hogy játszhasson. Mivel a többségük nem egy kocka akinek még élete sincs.
4.
4.
Iwashi
#3: Hát, jó lenne :D Nekem most egyelőre van GFWL-em (egyben ugye a live account-al) + Google (youtube+Gmail+többi google cuccos) + Steam + EA acc(amit nagyon ritkán használok) lol Tényleg jó lenne egy THE PC ACCOUNT (vagy valami ilyesmi) nevű cuccos, amivel bármit el lehetne érni...



De most ezt nem értem... Annyi lenne az egész, hogy tudnám fogni a kábeltv-t/digitv-t pc-n, csak nem kéne összekötnöm a tv-t a pc-vel? És még fizzessek ezért az activisionnek a kábeltv-n kívül is? Nah azt már nem!
3.
3.
Dcrysis02
Ne neeee.... -_-



Nem azzal van a bajom hogy így látja a jövőt, hanem hogy mennyi kib*szott reggelést kell majd csinálni hogy játszhassunk.



GFWL

Steam

Battle.net

Cerberus Network

EA profile

RGSC

Activision Money Grabbin' Service



És még van több is....csak ez 7 profil egy felhasználónak. Miért nem lehet EGY (1!!) normális rendszert használni?
2.
2.
sittes79
fejbe kéne lőni és a zsírjával jól lakatni egy afrikai falut :)
1.
1.
p.balou
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...