L.A. Noire - újabb három perc gameplay

  • Írta: fojesz
  • 2011. április 22.
  • Videó
Link másolása
Ahogy azt a Rockstar korábban megígérte, a minap harmadik részéhez az L.A. Noire gameplay trailersorozata. Az új anyag három perc hosszú, és szokás szerint a nyomozás és az akció menetéből mutat egy kis ízelítőt - mindenképpen érdemes megnézni, ez a játék ütni fog!

Ütni fog még annak ellenére is, hogy sokan azt mondják a konkurens fejlesztők közül: a játék motorja - bár első blikkre lenyűgöző - már most elavult, és ők sokkal jobb megoldással rendelkeznek. A nagy különbség az, hogy míg az Alan Wake 2-ről vagy a Heavy Rain szellemi utódjáról semmit nem tudunk, addig az L.A. Noire már május 20-án megjelenik PS3-ra és Xbox 360-ra.

Köszi ptogamer és Cuppak!

46.
46.
Gorre
#45: A multi ötletek nem rosszak, de mint már mondtam a rengeteg fan pont ezen szitkozódna, hogy a singlehöz nem illik a multi.
Na akkor hogy mondjak is egy jó példát ahhoz is hogy mihez illik: Call of Duty, mert singlebe is csak eszetlenül lövöldözni kell, ezért a multi adott.

A Hitman-es ötlet azért nem a legjobb, mert ugye hiába van ilyen feladat, hogy ölj meg valakit, szerinted az emberek nem csak lövöldöznének mindenre ami mozog?
Jó mondjuk haverokkal megbeszélve így össze lehetne játszani, de egy pubon valami ismeretlen vérpistivel, hát...

A multi meg tényleg lehet hogy dob az eladásokon, DE csak akkor, ha normálisan oldották meg a warez verzió használhatatlanságát multiban.
Mert pl a CoD-ban X-Fire-ön keresztül akárki játszhat, nem kell hozzá eredeti verzió, főleg hogy majdnem az összes szerver tört. Hiába a PB.

A Mafia 2-től meg szerintem csak mindenki túl sokat várt, bár ez érthető is az első rész szinte tökéletessége mellett.

Osztott képernyős játék PC-n meg már olyan régen nem volt, hogy legutoljára nem is emlékszem csak a Jazz Jackrabbit 2-re hogy abban volt ilyen.
45.
45.
Quent1n
#44: "És szerintem hogy jön e PC-re az attól függ, hogy konzolon milyenek lesznek az eladások." Pontosan így gondolom én is. :)

A Mafia-ból pedig a 2. részt hasonlítottam a GTA IV-hez inkább, de gyengébb annál szerintem. Az 1. rész az más világ persze nem technikailag. A GTA-k meg mindig is bugosak voltak de így szeretjük őket :) Nekem egyedül a SA nem jött be a világa meg a hülye sims-es dolgai miatt. Egyedül az óriási bejárható terület tetszett no meg a zenék :)

...Többi játéknál ötleteim multira:

LA Noire: Sima rabló pandúr játék random küldetésekkel. Rabló belecsöppen egy bűnesetbe, zsaruk meg mennek rájuk keresik őket. Nyomozni persze nem kéne nagyon inkább csak lövölde üldözés túszmentés. Akár Coop is megoldható lenne egy gépnél két kontrollerrel, két szem többet lát, két agy többet tud alapon. Persze ez felveti a kérdést ugye, hogy PCn hogy működne a dolog. :)

Max Payne: Össznépi lövölde sima DM vagy Coop meccsek időre/pontokért. Itt a kérdés, hogy Maxen kívül kik lennének játszható karik.

Hitman: Testőr/bérgyilkos játék. Testőr (akár több) feladata a VIP személy/személyek védelme. Bérgyilkosoké meg egyértelmű. :)

Mafia 2: Mafia családok + össznépi lövölde a'la GTA IV. Azzal a hangulattal ami ott van simán fogyasztható lenne. :) Akár lehetne egy-egy feladat is pl. vedd be x család villáját, csapj le az üzletükre akármi.

Egy jól védett, nehezen kijátszható multi azért sokat tud tenni a warez ellen. Persze ez megint ilyen "utókezelés" de sajnos egyelőre nincs más megoldás. A játékok árai az elmúlt 10évben csak csökkentek de legalábbis nem nagyon változtak tehát, abba nem kell belenyúlni. A warezt technikailag meg nehéz hatékonyan megfogni.

A Mafia 2 számomra bődületesen nagy csalódás volt tipikus "pénzbeszedő" játék a kiadó részéről. Nem is értem, hogy lehetett így sárba tiporni a nevet. :S
44.
44.
Gorre
#42: Mekkora mázli hogy pont mindig miután írtál nézek fel :) Na mind1

A GTA 4 már tényleg egész jó játék lett, sok hülye hibát orvosoltak ami a régebbi részekben volt, de éppen ezért elég durva példa volt, mert az elődei hót bugosak, és mégis szép számmal keltek.
És a játék mögött áll egy ugyanolyan réteg mint a CoD mögött...

Igen, van hogy úgy teszi tönkre a multi, ha a single emiatt elhanyagolt marad, meg van hogyha egyszerűen nem illik a single részéhez. Tehát mondjuk egy nyomozós játékhoz egy akármilyen multit elég merész dolog lenne tenni, mert az embereknek coop mellett (ami meg megoldhatatlan lenne ebben a játékban) általában eszetlenül lövöldözni akarnak. És hogy nézne ki, ha miközben singleben nyomozol meg minden, és erre multiban meg osztod az áldást. És szerintem ezt értik az "elrontás" alatt, mert rengeteg ember panaszkodik ilyenekért.

De csak hogy mondjak még pár példát: Fable: ahhoz már MMORPG-t kellett volna csinálni, hogy lehessen multi, mert ha csak simán kaszabolásra beletesznek egy multit, akkor a nép őrjöngött volna.
Max Payne: a bullet time-ot valószínűleg lehetetlen lett volna megoldani, és ha anélkül csináltak volna multit bele, akkor nem lett volna élvezetes, és a fanok úgyszint őrjöngtek volna.
Hitman: No Comment :DDD
És igen, Mafia: elég nagy gond, hogy sokan a GTA-hoz hasonlítják, mert attól fényévekkel jobb, minden téren, és a multi szerintem fölösleges lett volna bele, mert a single a lehető legjobb, a multi sem mentette volna meg az alacsony bevételektől, ez a warez bűne. Ez nem a játék hibája!
Legalábbis akkoriban biztos nem is lehetett, a második rész bukását már lehet megmentette volna egy GTA 4 szerű multi, de elég szégyenletes, ha a sok kazuár figyelmét ilyesmivel kell felhívni, hogy van multi, miközben a single ugyan jó...

És szerintem hogy jön e PC-re az attól függ, hogy konzolon milyenek lesznek az eladások.
43.
43.
Quent1n
#41: Egyébként pedig a lényeg, hogy (főleg PCn) az igények mára megváltoztak. Mikor a mérleg egyik nyelvében az ingyen szó szerepel akkor a másik nyelvébe nagyon sokat várnak el a játékosok(és ezen elvárások között a multi már szinte alap), hogy pénzt adjanak érte. Régen a DC meg a vinyocsere vagy a pénzért CD írás korszakában még azért más volt.

Az alapkérdés ugye azért volt, hogy jön e a LA Noire PC-re. Szerintem egyhamar nem, mégpedig az általam felsorolt dolgok miatt. Úgy, hogy aki ezt szeretné reménykedjen, hogy nagyot fog kaszálni és ha végül jön akkor nem GTA IV szintű port jön. :)
42.
42.
Quent1n
#41: Lehet, hogy büszkébb lennél de abból nem laksz jól, nem veszel nagyobb házat meg jobb kocsit. :) És hát azért ez a cél valahol ha valaki dolgozni megy. :) A GTA IV pedig simán minőségi játék lett és nem azért mert fan vagyok, hanem adott szempontok alapján egy jó játék. Nem olyan mint a CoD, hogy azért mondják jónak mert sokan veszik hanem, mert egyszerűen jó. A SA után szépet ugrottak, simán büszkék lehetnek rá. Mind a játékosok mind a szakértők elégedettek voltak vele. Egyedül a PC port sikerült gyengére.

Ezt a multi tönkreteszi a játékot mondást sose értettem.. Csak akkor cseszi el ha emiatt a SP csorbát szenved. De pl. később is ki lehet adni. Az eladások azt mutatják, hogy a multi ma már nagyon sokat dob az eladásokon PCn főleg. Én nem vagyok egy multi őrült de a számokkal nehéz vitatkozni és a kiadónak + fejlesztőknek + nekünk is ez a legfontosabb, mert ha van bevétel akkor lesz következő rész is és talán pont akkor kapnak a fejlesztők kicsit szabadabb kezet az új rész készítésében.

A Mafia esetében elég lassan jött össze a zsé, mert hiába nagyszerű játék nagyon sokan warezolták le, konkrétan én pl. egy ismerősömről se tudok, hogy megvette volna pedig mindenki imádja. Aztán jött a 2 ami meg tudjuk milyen lett a kivágott részekkel egyetemben. Pedig tartom, hogy egy közepesnél valamivel jobb multival sokkal többen csapatnák, mert a hangulat+grafika megvan.
41.
41.
Gorre
#39: Ja és igen, én sokkal büszkébb lennék egy tényleg minőségi játékkal, amiből elkelt mondjuk 5 milla (és multi sincs benne), minthogy legyen egy játékom ami egy mainstream hányadék, és a világ összes kazuára megvette már.
40.
40.
Gorre
#39: Hát igen... DE azt is vedd vele a számításba, hogy a GTA talán a leg-"mainstream"-ebb játék a FIFA meg Sims mellett, így azt minden egyes kazuár ember akik játszani se tudnak, meg a szomszéd 10 éves gengszter Pistike is megvette már, ráadásul pont jókor is adták ki, mert eléggé nagy volt a konzol láz akkoriban, tehát hülyeség összehasonlítani őket, na meg a felsorolt példák legalább minőségiek nem úgy mint a GTA.
És egy multi csak elcseszte volna ezeket a játékokat.
39.
39.
Quent1n
#38: Így van, a warez. És igazából három dolog van amivel ösztönözni lehet a PC-s játékosokat egy játék megvételére. A: tartalmas hangulatos multiplayer. B: Hosszú (10+ óra) lebilincselő változatos akár többször végigtolható egyjátékos rész. C: Modok, extrák stb. Na most ennek a játéknak tuti lebilincselő SP része lesz de nem úgy tűnik, hogy elővesszük még egyszer, bár reméljük nem így lesz. :)

A Mafiaból kb. 5 millió ment el, a két MP-ből meg 7. A Hitman: Blod Money ból 2007-ig 1.5 millió ment el kb. A GTA IV ből meg több mint 20. Ennyit számítanak a kemény konzolos eladások. Pl ha a Mafia-hoz csináltak volna multit kb. GTA IV szintűt, szerintem még ma is azt tolnák rengetegen. Hogy a Mafia II ről ne is beszéljek amit akár meg is menthetett volna valamelyest.
38.
38.
Gorre
#36: Ez jó volt :DDD

#37: Miért lenne fölösleges úgy kiadni PC-re? Na pár példa: Max Payne, Mafia... Ja hogy ezek régiek, hát igen régen sokkal jobb volt minden, na de mai játékok közül: Hitman 4, Fable, na jó nem mondom hogy olyan újak lennének, de akkor is hülyeség ezt mondani, az indok ami miatt nem adják ki az szerintem a kalózkodás túl nagy mértéke PC-n.
37.
37.
Quent1n
#35: Nem a detektíves részérre gondoltam gondoltam ez evidens... És hagy feltételezzem a fejlesztőkről, hogy a lövöldözős részt is korrektül meg tudják oldani. :) De bele köthetsz még 1000 dologba ha gondolod, ez azonban a tényen nem változtat, hogy lehetne multit csinálni neki csak gondolom se idő, se pénz nincs rá. Multi nélkül meg felesleges PC-re kihozni, erről van szó.
36.
36.
Moldren
áááá de várom már! Mindig is nyomozó akartam lenni :)
35.
35.
Gorre
#33: Aha, szóval a GTA egy detektíves játék? Am meg minden játékban magad oldod meg a feladatokat, tehát ez sem változtat semmit -.-"
És honnan tudod hogy lövöldeként is megállja a helyét? Játszottál már vele? Lehet pont a lövöldözés lesz benne a legrosszabb. Itt nyomozni kell.
34.
34.
Irasalgor
Egyébként biztos hogy lesznek benne hibák, egy-két grafikai és játékmenetiről is beszélhetünk, és szerintem a nyomozós részek sem lesznek túlságosan hardcore-ak, de azért egy marha jó játék lesz...100% nem lesz, de 90 közelében ott lesz :)
33.
33.
Quent1n
#31: A GTA is arról szól, mégis lehetett bele multit rakni. Ebbe is lehetne simán, lévén hogy lövöldeként is megállja a helyét a játék. Nem mintha én nagyon kardoskodnék a multi mellett de még egy ilyen címbe is lehetne rakni. :) Az alaptéma az volt, hogy PC-re miért nem. PC-n meg főleg a multis játékok fogynak érthető okokból.
32.
32.
KenyeresB
#29: Engem leginkább a balul elsült Godfather 2-re emlékeztet. Leszámítva, hogy itt a másik oldalon állunk, egy remekül összerakott nyomozós résszel. De akárhányszor nézem már meg a trailert, a vezetési élmény igen "dobozosnak" tűnik. Bárcsak tévednék, mert mindenképpen ki szeretném próbálni.
31.
31.
aruha
#26: Hova akarsz multit egy detektíves játékba? Ez pont arról szól,hogy te magad vagy a főszereplő és egyedül oldd meg a feladatokat... mellesleg a maffia 2be próbáltak odafigyelni a korabeli vezetési élményre,de sztem az irányíthatóság POCSÉK lett..
30.
30.
Gorre
#29: Hát nincs valami jó szemed a játékokhoz.
29.
29.
foxtorch
Csak nekem tűnik ez a játék teljesen olyannak mint a mafia 2? Oké hogy a kor ugyanaz, de mintha ugyanazt a játékot látnám csak "rockstarosítva".
28.
28.
Cuppak
Ez akkora játék lesz hogy hűha ! Legalább is nekem nagyon bejön :) !
27.
27.
attila 999
en nagyon kivancsi leszek.remelem nem leszz belolle pofara eses.
26.
26.
Quent1n
tejeskv,Turulszem,Depresszió: Mivel multi nem lesz benne PC-n halott ügy. Alapból el kéne bonyolítaniuk a GfWL rendszerrel, de akkor is csak úgy izzana a net a sok letöltéstől. Egyedül akkor tudom elképzelni, hogy nekiülnek portolni, ha hozza a várt bevételt, esetleg túl is szárnyalja az elképzeléseket.


KenyeresB: RDR-t imádom zseniális game lett. Már emiatt megérte PS3at vennem. :) Amúgy az autóvezetés szerintem nem lesz vészes, csak meg tudják oldani jóra. Kérdés, hogy mennyire veszik figyelembe, hogy azokba az időkbe azért nem úgy mozogtak az autók mint ma.
24.
24.
aruha
Ti miről beszéltek? Sztem igenis szép grafikája van,változatos helyszínekkel,és gyönyörű mimikával....sztem a vezetésélményt meg majd akkor bíráljuk,ha kiispróbáltuk..csak jóleszaz
23.
23.
sayainbarni
nah ez tuti jó játék lessz
21.
21.
sherex
#16: szerintem nem oldják meg kell a dualshock 3
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...