Xbox One - masszív frissítés az első napon

  • Írta: zoenn
  • 2013. október 1.
  • Hír
Link másolása
Az Xbox One megjelenésének első napján élesedik az első kötelező frissítés, amit akár húsz perces letöltés előzhet meg. A konzolnak még a gyártás után is naprakésznek kell lennie, egy percre sem állnak le a munkálatok.

Az Xbox-főnök, Marc Whitten az IGN-nek hangsúlyozta, hogy az Xbox One-t folyamatosan optimalizálják, így már a megjelenés napján érhetővé válik az első frissítés. Bár a részletek kidolgozása még folyamatban van, Whitten szerint a patch letöltése nagyjából 15-20 percet vesz el az életünkből. Legalábbis a legtöbb felhasználó esetében. Az idő attól függ, hogy milyen gyors az internetünk sebessége.

Már az Xbox 360 esetében is az volt a trend, hogy a konzol dashboardja évente egyszer-kétszer nagyobb ráncfelvarráson esett át. Whitten szerint az Xbox One esetben is hasonló módszerre számíthatunk. A dashboard funkciói és a felhasználói élmény így lehet folyamatosan naprakész.

Ti mivel ütitek el az időt a kritikus 15-20 percben?

49.
49.
Elyas
Szóval Dontripnek és Supairnek fogok válaszolni a normàlis hangnemért. Lássuk elösször supairt (akivel ugyan màr volt egy kisebb eszmecserém de az közel se volt ennyire higgadt :D )

1. Egyetértek veled abban hogy a Kinect egy ?. Vagy felejtős lesz (valószínűtlen) vagy nagyon jó. De (!!!). Pl nekem túl nagy luxus + egy 100$t kiadni amire nincs is szükségem + ami eleve ? es.

2. A 15 perccel szerintem màr lehet egy komolyabb gameplayt rögzíteni de szerintem is kevés (bàr én nem használnám szal felöllem 5 perc is jó). A lényeg azon volt hogy több.

Nos térjünk àt Dontripre:

1. Igen a Kinect jobb mint a ps eye... Nem sokkal de lényeg hogy jobb.

2. Az ár lehet hogy ez miatt dràgàbb mint a ps DE a psnél màr lehet olyan packot kapni hogy PS4 + Eye + 2 kontroller + Killzone ami 500$ míg az XO nàl ez: XO + Kinect + 1 kontroller... Ràadásul mi van akkor ha vki nem akar Kinectet de XOt akar?? + 100 $

3. Lehet hogy frissít de nem egy -alaphangon- 20 perces patchet kell letöletni hanem max 5 perc ès tolhatod... Amugy érdekelne az a játék ami így tesz kérlek linkeld ha tudod mert tényleg érdekel.

4. Nos az a PS3 nàl volt szó itt meg az új generàcióról. De meg kell említeni hogy a Sony tapasztalatot nyert mert most nem basztak el semmi fontosat (tudtom szerint). Ha mégis akkor egy szavahihető forràsból szàrmazó hírt fogadok el.

(Volt egy komment ami minősíthetetlen volt szàmomra és bàr nem akartam vàlaszolni rà, kénytelen vagyok hogy helyretegyek egy tévhitet:
A Sony nem lapít hanem szépen mond dolgokat de ezek nagy része itt a GKn nem jelenik meg àltalam nem ismert okokból... Mindenesetre ahelyett hogy hülyeségeket írogatsz kereshetnél híreket... Google a baràtod.

5. Nekem a jelenlegi genes konzolom nincs viszont 2 baràtomnàl akiknél rengeteget voltam/vagyok volt alkalmam kiprobàlni és nyüstölni sokat mind2t. Annyi tünt fel hogy Psen 6 óra Codozàs utàn màr fàj a hüvelykujjam míg boxon nem...
48.
48.
Elyas
Nos a 35 ös hozzàszólàsomra jött meleg is hideg is, értelmes is meg bunkó vàlasz is. Azoknak akik megérdemlik és kérdéseket tettek fel illetve normálisan szóltak vàlaszolok de elöbb egy kiegészítés:

Az xbox hibàjànak tartom azt is hogy ráderőszakoljàk a Kinectet és ezért dràgàbb... Nos nem tudom ki hogy van vele de nekem ez teljesen felesleges szal + 100$ egy olyan dologért amire nincs szükségem szerintem nagy luxus.

A vàlaszok a kövi kommentbe mert így telón ez nagyon szívàs (szerk. Gomb kéne még mindig GK sràcok)
47.
47.
hurkagyurka2
Ami még eszembe jutott. A PC-t folyton idekeverni kár szerintem. Ezek konzolok, fix hardverrel. A PC szinte végtelen számú variációban összeépíthető (ez egyben az előnye és a hátránya is). Ennél fogva LEHETETLEN minden verzióra letesztelni akár az op. rendszert, akár a megjelenő szoftvereket. Aki PC-t vesz, azért tudjon erről, hogy ott a folyamatos update evidens....
45.
45.
hurkagyurka2
#43 Igen, szerintem simán félkész a Win, amíg olyan komoly hibákat tartalmaz, hogy távolról hozzáférhetőek az adataid a tudtod nélkül. Nyilván a szoftver bonyolultsága magyarázza, hogy miért nem éri el a 100%-os, "kész" szintet soha. De így mondhatjuk rá, hogy nagyon maximum csak 99%-os, nem? Ott érthető, itt nem, szerintem nem jó példa volt. Ez egy konzol. A jelenlegi gen-nél remek volt, hogy időnként új funkciókat adtak a géphez, és kb. fél-egy évente kapott az ember valami pluszt felár nélkül. Na de nem a megjelenés napján, nagy hirtelen kellett mindjárt megapakkot letölteni hozzá! Mi ez, ha nem félkész állapot? Ezt nem lehet azzal magyarázni, hogy emberek, haladjunk a korral... Bugos, félkész, sebaj, dobjuk piacra, mert jön a vásárlási láz, meg a konkurencia is nagy erőkkel készül, toljuk ki így a piacra ahogy van. Aztán majd ráérünk befejezni utólag... Olvashattuk, hogy a kinect számtalan országban nem érti majd a hangutasításokat még jó ideig, mert 2-3 nyelvet ért egyelőre. Ennyivel készültünk el, bocs. Ráértek volna a kinectet akkor megvetetni a vásárlóval, amikor kész. De ez csak egy példa, ki tudja mi lesz még, mindezt teljes áron.
Engem a nagy kapkodás aggaszt. Itt egy "masszív" patchról van szó... Akinek nincs net, majd csöngessen át a szomszédhoz legyen szíves, hátha... Reméljük a forrasztás jól sikerül ezúttal, és a nagy ünnepi hajtásban nem felejtik el jól odaerősíteni a VGA meg egyéb chippeket az alaplapra... Gáz lenne, ha a karácsonyi ajándékok sorban füstölnének el, megkeserítve ezzel számtalan tulaj szájízét.
44.
44.
crashpipi
#35: Én is PS4-et veszek, pedig 360 tulaj vagyok és százszor jobb gépnek tartom, mint a PS3-at. Csak bízom a később érkező stream lehetőségekben és hogy annak köszönhetően be tudom pótolni majd a Ps3-as exklúzívokat.
A hardver gyengeségén lovagolni blődség és hozzánemértés. Az, hogy DDR3-asok a ramok, a PS-nél meg 5-ös, az egy dolog. A PS3 is erősebb volt jóval az Xboxnál anno és mégsem profitált belőle szinte semmit. Nem lettek az exklúzív címeik hanyatvágósan szépek...
Plusz nem elhanyagolandó az Xbox 32 megás extra ramja, ami a 360-nak is sokat jelentett.
A végeredmény a lényeg és a felhasználói élmény.
Jó példa erre egy Iphone 5. Hiába gyengébb papíron a hardvere, mint a konkurenciának, a rajta futó oprendszer miatt legyalázza mindet. Játékok alatt nem lehet egy napon említeni a párom S4-ével. (és ez csak a programozásnak köszönhető, nem a hardvernek)
43.
43.
p3ti
Hihetetlen hogy egyesek képtelen felfogni hogy már más világot élünk mint pl. a ps1 meg ps2 korszakba. A PC mai napig frissíti magát, heti szinten, attól félkész a Windows? Sok mindenre aktív használat mellett jönnek rá a fejlesztők, ezért bugokat, hibákat, patch formájába javítanak ki. Ugyan így van ez egy játéknál is, ugyan ez lesz a ps4nél is, akár az N gépnél vagy most az Xnél. Ezek már nem azok a gépek amiket csak játszásra fogsz használni, hanem kicsit komolyabb háttérrel működnek. Egy egész "világot" kell kiszolgálnia, és mindenkinek a kedvébe kell járniuk. Attól hogy jönnek javító frissítések még nem jelenti azt, hogy félkész a gép... komolyan ekkora baromságot. Egyesek annyira színvonaltalan idióták hogy már fáj
42.
42.
#20: Mondja ezt Windu Laci mester :D lol
41.
41.
hurkagyurka2
#20, 21 Oké, Bólogató Jánosok. Elvégre birkákra is szükség van... A nickname meg mint olyan, nem tükrözi az ember valóját. Gyengébbek kedvéért: csak egy választott álnév a nagy virtuális térben. Semmi több. Aki erre is beszól, gondolkodjon el rajta maga...
40.
40.
Jézus!!!!Mi ez hogy fél készen?????????? Olyan hardver hogy beszarsz behu !!Nem polcról épült ps!Jönnek hogy telepíteni kell de szar,elavult :) a pc sek :) Nekem is van!Pinában töltöttem volna annyit mint pc telepítéssel :) Meg a szánalom a Tf buzik kik nem tudják mi az :) Lehet neked elméleti hatezer Tflop ha annak a legjobb esetben is a 30% át hasznosíthatod ill látod pöcsös!
38.
38.
Dontrip
#35: Egyébként a Kinectet megemlítettem volna, másodszorra már elég jó lesz, a PS Eye meg eléggé le van maradva hozzá képest. Nem az számít mennyivel, de le van maradva.

Az ár is a Kinect miatt magasabb. A PS Eye csomag ugyanúgy 500$ mint az Kinectes XO.

A PS4-nek sem lesz minden funkciója elérhető megjelenéskor. És ha a játékoknál nem gond, hogy első bekapcsolásnál frissít, akkor egy konzolnál miért lenne baj?

A rossz kommunikáció dolgot már eljátszotta a Sony is a PS3-mal, ne felejtsd el emlegetni.

A hardver tényleg gyengébb, mint ebben a generációban. Itt észrevetted?
37.
37.
xSHx
#35: Nekem is ez a kontroller parám van a PS4-el szembe. Jelenleg 360 tulaj vok, és míg van benne élet az is maradok, így tudom, hogy a box kontroller szinte tökéletes, és abban biztos vagyok, hogy a ONE-é is hasonló lesz. De a 360 mellé, nem ONE-t hanem PS4-et tervezek venni. És ne feledjük el, a kontrollere teljesen más lesz! És ami a lényeg, hogy nem fogtuk még kézbe így fikázni se szabad!!!

A cikkhez hozzászólva: Nemtudom mit vagytok kiakadva. Hónapok óta várjuk a nextgen gépeket és ti most 15-50perces frissítésen vagytok kiakadva? Örüljetek inkább annak, hogy nemsokára a polcon csücsül majd! :-)
36.
36.
supair
#35: A hardvert ne hozzuk fel mert itt minden csak a tisztelt programozókon múlik.
Tapasztaltuk már mindannyian.
Valóban drágább.De meglátjuk mit tud a kinect 1 éven belül.
Benn a pakliban, hogy fos lesz de az is,hogy nézünk majd egy nagyot.
Videofelvétel.Kinek ez, kinek az.Nem mozgat az 5 perc,de a 15 sem.
Egypár gémerben így is maradandó nyomot hagyok majd:-)

35.
35.
Elyas
Nem értem minek kell idejönni az xboxos hírhez és ócsàrólni... Tény hogy félkészen kiadni valamit nagyon gàz de csak azért mert figyelemre vàgysz ne szekàld a gémer tàrsaidat... Mondom ezt úgy hogy én PS es leszek mert felhàborító amit az xboxal művelnek:

1. Mondanak valamit aztán az egészet visszavonjàk -> rossz lekommunikálás, ígéretszegés

2. Jóval dràgàbb mint a ps (400 helyett 500€)

3. Gyengébb a hardvere (itt a hangsúly a gyengébben van és nem azon h mennyivel)

4. Félkész àllapotba való kiadàs (1. napos patchelés, nem müködik minden funkció stb.)

5. Jópàr funkciója rosszabb mint a ps4é (pl videófelvétel 15 perc helyett 5 és hasonlók. Nem lényeg mennyivel vagy épp milyen idióta cucc attól még rosszabb.)

Az egyetlen ok ami nekem sokkal jobban tetszik a boxban (és lényeges is) az a kontroller ami sokkal jobb kàr tagadni.

Nah a hozzàszólàst nyugodtan lehet tàmadni VÈLEMÈNYEKET elfogadok de beszólàsokat figyelmen kívül hagyom.
Jusson eszetekbe hogy tényeket mondtam és nem fikciókat. A hibàkról itt a GK oldalàn olvastam nyugodtan vissza lehet keresni.
34.
34.
Ragnarox007
#29: Szerintem félreértetted, ugyanis nem a boxot rendelte elő, hanem a PS-t :D
Legalábbis a hozzászólásából, és a Kratos profilképből erre tudok következtetni :)
32.
32.
Edgar26
#28: Egyébként mit vársz tőle? Milyen játékokat rendeltél be, fogsz beszerezni?
29.
29.
Edgar26
#28: Azért annyit hozzátennék: a legjobb dolog az életben ha valamiért az ember rajongani, lelkesedni tud. Bármi is legyen az:) Szóval jó boxozást novembertől.
28.
28.
ikaralyos01
#27: Igazad van! Ez a logikus hozzáállás. Én ettől függetlenül májusban előrendeltem és ha kell ott töltöm az éjszakát a bolt előtt :D Ez már fanatizmus. Tudom de ez van ;)
27.
27.
Edgar26
Ti vesztek ilyen nextgent? Mert én attól tartok, hogy az első szériából jobb kimaradni.
Majd ha minden szépen letisztul és lemegy kicsit az ára akkor veszek. De ez szerintem 1-1,5 év
26.
26.
Nebuloid
Öhm... Szerintem is aggasztó, hogy első nap máris frissíteni kell. És sok felhasználónak nem 20 perc lesz a dolog az első pár napban, mert kötve hiszem, hogy az MS szerverek bírni fogják. Ha veszek valamit manapság azt szeretném, hogy "out of the box" működjön, pláne ha konzolól van szó. Lehet úgy nézni a dolgot, hogy helyes, hogy közben is dolgoznak a szoftveren, meg úgy is, hogy jaj, de nincs ez készen még. Én személy szerint - úgy általánosságban - unom már, hogy az elmúlt években egyre több kütyü jelenik meg félkészen, csakhogy a konkurenst megelőzzük. Szeretném, akkor csak a felét kifizetni a terméknek, amikor hazaviszem, a többit meg utalom, ha elnyeri "végleges" formáját.
25.
25.
ikaralyos01
Szép kis Xbox club ez.. Valakikek ezt a szart is meg kell majd venni ;) Na most jön a lavina :D
24.
24.
Stiw
#23: Ne lepődj meg, ha itt negatív visszajelzést kapsz ezzel kapcsolatban :D
23.
23.
daenath
21.
21.
greenmelon
#19: 8-as számú hsz-t ajánlom a figyelmedbe ha már magadtól nem találtál rá.
20.
20.
laslowindu
#19 A hozzászólásod tartalma és színvonala pontosan tükrözi a felhasználói nevedet. Ügyes vagy köszönjük szépen.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...