Már törölhetjük a játékainkat a Steam-fiókunkból

  • Írta: zoenn
  • 2015. december 4.
  • Hír
Link másolása
Ha végleg el akarod távolítani megunt játékaidat a Steam-könyvtáradból, immáron pár kattintás után megteheted. Hasznos funkció ez, ha a különféle bundle-ök értéktelen darabjaitól szeretnél megválni.

Sokan talán hitetlenkedve tekintenek azokra a játékosokra, akik egyszerűen kukáznák megunt steames játékaikat, pedig sokan vannak olyanok, akik megszabadulnának a barátaik kéretlen ajándékaitól vagy a megunt alkotásoktól. Erre eddig csak úgy volt lehetőségünk, ha írtunk egy kérelmet a Steam ügyfélszolgálatának. 

Most már csak annyi a teendőnk, hogy elnavigálunk a Steam Help, majd Steam Support menüpontjába, ahol azonnal törölhetjük az adott játékot. A Valve nem verte nagydobra a funkció élesedését, egy Reddit-felhasználó fedezte fel a minap. Fontos tudni, hogy az adott játék árát nem téríti vissza a szolgáltató - olyan ez, mintha egyszerűen kidobnánk a kukába.

Megjegyeznénk, hogyha olyan bundle-re tettünk szert korábban, amit egyetlen kulccsal aktiváltunk, nem lehet egyenként törölni a címeket, az egész gyűjteménytől búcsút kell vennünk.

40.
40.
Cooper911
Végre! Én már nagyon vártam erre.

Az meg vicc, hogy ezen is képesek vagytok összeveszni. Aki hasznosnak találja ezt a funkciót, azt kidobja ami nem kell, aki nem, az meg nem. Ennyi.
35.
35.
A steam ugyanugy fizet a jatekert mondjuk az eanak, vagy az activisionnek pl.
Es biztos vagyok benne, hogy az alapjan, hogy egy jatek mennyire nepszeru valtozik az osszeg.
De ha egy kiado jatekait tomegevel torlik siman kaphat mas besorolast.
Vagy hatrabb basszak a cuccait a listakon.
Nem lesznek ra jo akciok amik alatt siman megkeresik a duplajat is mintha eredeti aron adnak.
34.
34.
En az ac2-ot, a betrayert, a team fortress 2-ot, a ronint kibaszom a picsaba.
33.
33.
Az hogy mennyien vesznek meg egy jatekot nem muat semmit mert abbol kb annyi szurheto le hogy hatekony volt a marketing esetleg hatasos volt az ujasgirok lefizetese.
De abbol mar sok minden latszik, ha egy jatekot amit megvettek 100000 peldanyban toroltek 30000-en.
A birtoklasi vagy es a gyujtes mania kevesebb emberre jellemzo mint az, hogy a szemetet ki szokas dobni.
29.
29.
Bisur1996
Nem értem. Ott van a kedvencek funkció, bejelölöm amivel játszok, azokat felülre teszi, az meg kit érdekel, hogy hány száz játék van alatta, amit nem használok? Ráadásul nem gondoltak bele, hogy mi lesz a feltört fiókokkal? Mostantól nem csak a különféle CS:GO-s, DOTA-s dolgokat fogják lelopni a fiókról, hanem majd törlik is a fél könyvtárat. Élmény lesz egyeseknek. Engem még nem ért törés, félreértés ne essék, de azért nem kellemes a gondolat.
28.
28.
Csoki80
#23: Én is erre gondoltam hirtelen.
26.
26.
MoRT2195
#23: Hát erjedjen. Ha egyszer megvettem, akkor nem fogom kidobni. Felőlem ott rohadhat használatlanul, de annak nincs több értelme, hogy megvettem és kidobom.
25.
25.
Caleon
Szuper funkció, végre megszabadulok a free to play meg indie humblebundle szaroktól.
24.
24.
delphijos
#17: A lemezes játékot se birtoklod "jobban". Max. fizikai adathordozón van a kód. Ha letöltök egy installert, és kiírom lemezre, attól még semmi sem változik.... Egy szoftvernél mindíg csak használati jogot vesz az ember.
23.
23.
Nem ertitek a lenyeget.
Ennek statisztikai erteke van.
Pl. ha tomegevel elkezdik kihajigalni az emberek bizonyos kiado termeket, mondjuk a nagy "kedvencemet" az ubi softet annak valoszinuleg a ubi szamara lesz kovetkezmenye.
Legtobszor a nagativ kommentek nagy resze nem is a jatekrol szol, hanem, hogy kell live meg uplay meg nincs szerver, stb.
Egyebkent is, nem is olyan reg volt egy statisztika, hogy a megvett jatekok baromi nagy %-aval a tulajdonosa rohadtul nem jatszik.
Csak erjed a fiokban ..
22.
22.
MoRT2195
#20: Illetve kereső is van... Nem értem miért dobna ki valaki csak úgy egy játékot, ha már egyszer megvette, de hát legyen, ha valakinek ez örömet okoz. :)
21.
21.
markoci555
Nekem is rengeteg játékom van, nem véletlenül találták ki a kis címkézést... Ha el lehetne ajándékozni oké, de kidobni?
20.
20.
MoRT2195
1000+ játékom van steam-en és abszolút feleslegesnek tartom ezt a funkciót. ABC sorrendbe vannak a játékok, így könnyen megtalálom amit telepíteni akarok.

Esetleg akkor van ennek értelme, ha a játék CD kulcsa aktiválható másik fiókon, miután töröltem az én fiókomról. De gondolom erre nincs lehetőség.
19.
19.
Ooorky
#11: Nekem 500+ van és soha nem törölnék egyet sem közülük.
17.
17.
mestermagyar
#16: Ez más. Kezdjük ott hogy nem te birtoklod...
16.
16.
patka21991
Páran soha országban élnek :D Miért adnák vissza a pénzt, ha kukázol? Illetve akkor, ha lelőtt szerverrel rendelkező játékot kukázol?
Ha kidobod a régi dobozos játékod, akkor sem kapsz semmit a kiadótól, vagy a bolttól, hiába várod a postást a csekkel. :D
Ennek a kukázásnak akkor lenne értelme, ha gyűjtenének vele valamire. Pl. 1 játék = 1 $, amit Valve eljuttatna valamelyik szervezethez.
15.
15.
GAMEROD
Hülyeség a végleges törlés, egyszerűen két menüpont kell, a meglévő játékok, és a nem letöltött játékok, amik megvannak ugyan, de nincsenek letöltve. A kereső is ott van.
13.
13.
Amugy inkabb a touchos kezelhetosegen heggesztenek (a kliensen) mert borzadaj azzal a 3 pixeles genyoval scrollozni.
Illetve atallitani a karakter meretet, mert 2 meterrol egy 40-42 colos kepernyon mar ugy kell sasolni a kis otvar karaktereket...
12.
12.
Vegre ki tudom baszni az ac 2-ot a picsaba.
11.
11.
Mortician
#9: Azzal nekem sincs gondom, nekem is 100+ játék van. De így legalább megszabadulhatok attól, amivel már akkor se tudnék játszani, ha amúgy akarnék.
10.
10.
anarchoid
en a frontlines fuel of war -al vagyok igy anno megvettem es nagyonsokat toltam, mostanra mar jatszhatatlan es szerok sincsenek
9.
9.
hedzsooo
#7: Hát nem'tom... Nekem pl. van 300+ PC játékom csak a steames gyűjteményemben, mégsem éreztem sohasem, hogy hű de nehéz lenne megtalálnom benne, amivel éppen játszani szeretnék.
8.
8.
hedzsooo
1 pl. "Kuka", v. "Szemét/Kacat" mappába ezeket mind bele lehet tenni, ez szerintem is tényleg felesleges funkció...
7.
7.
Mortician
Nekem ez annyiban hasznos lesz, hogy végre megszabadulhatok a Dead Island Epidemictől, aminek a szervereit már rég leállították, de még mindig ott van a könyvtáramban.
6.
6.
Heldengeist
"ha olyan bundle-re tettünk szert korábban, amit egyetlen kulccsal aktiváltunk, nem lehet egyenként törölni a címeket"

Részemről innentől kezdve nincs értelme az egésznek.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...