Megjelent a Crytek sziklamászós VR-játéka

  • Írta: zoenn
  • 2016. április 29.
  • Videó
Link másolása
Abban egyetérthetünk, hogy a The Climb gyönyörűen néz ki, elvégre a CryEngine legfrissebb verziója dübörög alatta. Viszont ha tériszonyod van, mindenképp kerüld el, mert a magasságoktól szédülni fogsz.

A The Climbbal a Crytek célja az volt, hogy hitelesen visszaadja a sziklamászás élményét, eddig még nem sok játékban csimpaszkodtunk egy kis kiszögelésen több száz méterrel a föld felett. A VR-headsetek korában az élmény nagyon is zsigeri, de itt legalább nem lesz baj, ha hirtelen lepottyansz a hegyről.

A játékban olyan masszív sziklaormokat mászhatunk meg, amiket a valóság ihletett. Többek közt megfordulunk a Grand Canyonban és az Alpokban is.

A The Climb már elérhető Oculus Riftre, itt a launch trailer:

11.
11.
Csoki80
#9: Ja hülye látásmód, mi kinézetre vagyunk majmok ti belbecsre...
10.
10.
Tokodboy
#2: Sokkal jobban örülnénk ha minden reggel 3 tuti meztelen csaj varna a joystickunkra.
9.
9.
crytek
#8: Elég hülye ez a gondolkodásmód.

Régen milyen volt egy játék? Ált vagy 2 pixelból vagy abból sem csak szövegből. Azóta kimásztunk a barlangból és van fasza 3D-s grafika. Most ez már kevés jöna következő szint a VR. Senki nem tart kést a nyakadhoz, hogy most márpedig részt veszel ebben. Nem kötelező.

A játékélmény kitolása itt a lényeg. Horror játékokban nagyon para tud lenni, hogy már nem csak elképzeled hogy ott vagy hanem "valóban" ott leszel a sötét folyósokon és parázol. Rettentő nagy élmény tud lenni ha jól meg van csinálva a dolog. Az is igaz hogy ennek ára van (de hát a "luxus" már csak egy ilyen dolog)
8.
8.
Juha
Értem én, hogy nem mindenki képes/tud/bármimás kijutni a valós természetbe, és azoknak ez jó (persze én is kipróbálnám), de félek hamarosan ez lesz a testmozgás, hogy "teniszeztem 2 meccset wii-n, meg hegyet másztam a Tajgetosznál!"

Lehet kezdek befásulni, de azért picit azt érzem sz*r világ jön unokáinkra, mikor (vmi online cikk írta) vki azért nem mer nyaraláskor bemenni egy utcába, mert előtte nem járta be streetview-al...
7.
7.
logic5
Még egy agyatlan sz@r crytek-éktől!
6.
6.
crytek
Akkor farolhatnak végre új Crysist vagy Ryse-ot csinálni
5.
5.
sajttaller
Remélem valahol majd ki lehet próbálni nálunk, mert mind a VR, mind a the climb érdekelne, de semmilyen kritika és vélemény alapján nem ruháznék be rá, csak ha kipróbáltam és működik a dolog...
4.
4.
elgeri
Jelenleg ez az egyetlen VR játék ami érdekelne, de ez nagyon! Mindennél jobban :)
(Viszont nem lesz VR-em, szóval így jártam.)
3.
3.
Winter
#1: +1. Szerintem még minden vr próbálkozás gyerekcipőben jár. Az igazi a Ready player one című könyvben leírt szintű használat lesz majd. Amikor reggel nyolckor felrakod a maszkot, felveszed a hepatikus kesztyűt és egy komplex virtuális valóság fogad. De legalább ott vagyunk a kezdeteknél :)
2.
2.
Winter
#1: +1. Szerintem még minden vr próbálkozás gyerekcipőben jár. Az igazi a Ready player one című könyvben leírt szintű használat lesz majd. Amikor reggel nyolckor felrakod a maszkot, felveszed a hepatikus kesztyűt és egy komplex virtuális valóság fogad. De legalább ott vagyunk a kezdeteknél :)
1.
1.
Blueberry
Majd ha kiforott abb lesz,de el tudnám képzlni 1 "farcry"...valamit-inkább a dying light,majd 5-6-7 év kb. majd a kövi generációba
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...