Vihar előtti csend a Capcomnál

  • Írta: zoenn
  • 2016. október 28.
  • Biznisz
Link másolása
Megérkezett az aktuális üzleti év első felére vonatkozó pénzügyi jelentés a Capcom háza tájáról. Igazán ütős címmel nem álltak elő a japánok, ami a bevételeken is meglátszott. Sebaj, a Resident Evil 7 majd segít a kiadón.

Az üzleti év első fele szeptember 30-án ért véget, a hat hónapos időszak alatt a Capcom bevételei csökkentek. A cég forgalma 273 millió dollárnak megfelelő japán jen volt, ami 9 százalékkal kevesebb, mint a 2015 hasonló időszakában produkált 302 millió dollár. Üzemi nyeresége a tavalyi 27 millió dollárról 16 millió dollárra csökkent.

Ezen semmi meglepő nincs, elvégre a nyarat gyakorlatilag átaludta a kiadó, igazán ütős címmel nem rukkolt elő, főleg kisebb játékokat és remastereket jelentetett meg.

Ami a digitális eladásokat illeti, a Phoenix Wright: Ace Attorney - Spirit of Justice hozta a várt számokat, a Resident Evil 5 és a Resident Evil 4 új kiadásai is szépen teljesítettek, hála a stabil rajongóbázisnak. A Monster Hunter Generations is szilárd eladásokat villantott.

A Capcom külön felhívta a figyelmet a Resident Evil 7-re, amely a második félév nagyágyújának számíthat majd. 2017 márciusáig 4 millió példányt szeretne elpasszolni a vállalat belőle, míg a Dead Rising 4-ből csupán 2 milliót, tekintve, hogy ebben az időintervallumban csak PC-re és Xbox One-ra lesz elérhető a zombis cím. A 3DS-re érkező Monster Hunter XX-ből csak Japánban 2 millió eladott kópiával számol a Capcom.

A Resident Evil 7 iránt már most nagy az érdeklődés: az ingyenes demót eddig 4 millió játékos töltötte le.

2.
2.
devilcsaj
A Devil May Cry HD Collection is kiadhatnák PC-re.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...