Hétfőig kipróbálhatjuk a SpellForce 3-at

  • Írta: zoenn
  • 2017. november 18.
  • Korai verzió
Link másolása
Ezen a hétvégén tartják a SpellForce 3 nyílt bétatesztjét a Steamen, így most végre játszható formába került a régóta várt RTS/RPG hibrid folytatása. Négy térkép és három frakció áll rendelkezésünkre a PvP-módban.

Hosszú évek után tér vissza a SpellForce 3 a THQ Nordic jóvoltából, a készítők ígérete szerint a szerepjáték-elemekkel megspékelt valós idejű stratégia visszatér a gyökerekhez, azaz pont olyan lesz, mint ahogy a 2000-es évek közepén megszerettük. Egészen hétfőig bétázhatunk a korai verzióval, azon belül is multiplayert próbálgathatjuk.

A bétában 1v1-es, 2v2-es és 3v3-as küzdelmeket vívhatunk, akár a gép ellen is, így nem kell felkészületlenül beugranunk az online csatákba. Mindhárom frakció a rendelkezésünkre áll a négy térkép mindegyikén.

A végleges változat december 7-én landol PC-n. Ha kapásból a gyűjtői kiadást szeretnél, fusd át ezt a hírünket a részletekért!

Lássuk a gépigényt!

Minimális rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer:  Windows 7, 8, Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i5 3570, AMD FX-6350
  • Memória: 6 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GTX 660 (2 GB), AMD Radeon 7850 (2 GB)
  • DirectX 11
  • Merevlemez: 15 GB szabad hely
  • Hangkártya: DirectX 11-kompatibilis


Ajánlott rendszerkövetelmények

  • Operációs rendszer:  Windows 7, 8, Windows 10 (64-bites)
  • Processzor: Intel Core i7-4790, AMD FX-8350
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videokártya: NVIDIA GTX 970 (4 GB), AMD Radeon R9 290 (4 GB)
12.
12.
jukeey
Egyébként végignyomtam, a szöveg többszöröse az előző részeknek és kiváló a szinkron; ez dícséretes, de sajnos sok köze nincs az eredetihez. Kinézetre kiváló, bár hiányoltam belőle a spellforce stílust. A játékmenet viszont kissé gyenge. Ahhoz képest, hogy állítólag gyökerekhez való visszatérést ígértek, az időrendiségen, pár néven és utaláson kívül köszönőviszonyban alig van az eredetivel, de önálló játéknak megteszi.

A horribilis videokártyaigény persze csak marketing a hiszékenyebb luxuskockáknak (nyilván az nvidia szelíd nyomására), nem hülye a kiadó hogy egy túl szűk közönséggel kockáztasson. Tehát gördülékenyen megy a tizedannyiba kerülő "gt" kártyákkal is, még ha nem is fullos beállításon: az utófeldolgozós funkciókat már nem bírják döcögés nélkül, de a textúrákat és a környezetet szépre állítva még simán futtatják a játékot.
11.
11.
jukeey
#10: Ez soha nem Piranha Bytes volt, hanem Phenomic, de azt véletlenül eltaláltad hogy van bennük egy fontos közös pont. A korábbi részek jelentős mértékben egy Sascha nevű ürge tervei alapján készültek, ő találta ki a spellforce rúnaharcosait, és az ő fantazmagóriája volt a gothic-világ. A testvére sokat segített neki grafikusként is, ő azóta a Risen-sorozat góréja (nem véletlen, hogy az a játék hasonlít legjobban a Gothic-hoz). Sascha sajnos meghalt a gothic 3 és a Spellforce 2 készítése alatt, így a folytatásoktól hiába várjuk az eredeti stílust, fejlesztőtől (pláne kiadótól) függetlenül aligha lesz hasonló.
10.
10.
hedzsooo
#9: Aki pörgős akció RPG-re vágyik, azoknak gyorsan a hócipője teleszalad vele de ha ismered a PB korábbi játékait + pl. a GOTHIC játékokat, akkor tényleg valószínű nem ér majd meglepetésként, hogy több a futás, mint a hősies csata az elején ebben az 1ébként elképesztően hangulatos, nagyon jól összerekott világban. Nekem talán az eddigi kedvenc PB játékom, pedig a GOTHIC 1-2-t nehéz überelni szerintem! :) De mivel sci-fi témát is imádom, így az ELEX nálam most a toppon van ezzel a jó kis science-fantasy, post-apocalyptic világgal.
9.
9.
kastorhun
#8: Még nem játszottam vele, de állítólag egész jó lett, (ahogy én hallottam) a csapat szinte mindig ugyanazokba a hibákba esik bele, pont mint a TT games,
8.
8.
Chrysh
#7: Személyes preferencia, hogy én az ELEX-et kivenném a jó játékok listájából, de messze nem egy rossz kiadóról van szó
7.
7.
kastorhun
#6: Darksiders széria, Metro széria, Titan Quest, Spellforce 3, Elex, Battle Chasers, The Hunter Call of the Wilds.
6.
6.
experto11
#5: Írj egy jó thq Nordic játékot.
5.
5.
hedzsooo
#4: Szerintem te kevered őket az EA-val, Uborkával, v. pl. az Activision-nel. ;)
4.
4.
experto11
#3: Szerintem tipikus Thq Nordic játék lesz vagyis legjobb esetben is egy középszerű vmi lesz.
3.
3.
hedzsooo
ELEX, Titan Quest Add-On, + SpellForce 3: THQ Nordic nálam az év kiadója, nem is vitás! ;D :-)

Korábban próbáltam már egyébként a bétát, akkor még eléggé kezdeti fázisban volt de szerintem nagyon jó lesz ez a téma kedvelőinek! ;-)
2.
2.
crytek
Kipróbáltam. Nekem nagyon tetszik
1.
1.
kastorhun
Ennek örülök és 100% hogy ki fogom próbálni, bár papír szerint a gépem nem viszi, de papír (és videók szerint) a Witcher 3-at se vinné high-medium beállítások alatt Nagyon remélem hogy jól sikerült és hogy nem fog meg bukni, sajnos az ilyen klasszikus féle rts-re ma már nincs akkora igény.
UI: Remélem hogy a tps belekerül majd a végleges játékba.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...