Nagy számokat villantott a Microsoft

  • Írta: zoenn
  • 2018. április 27.
  • Biznisz
Link másolása
A redmondi cégóriás is közzétette a március 31-én véget ért negyedév pénzügyi jelentését. Az Xbox-részleg szépen teljesített: a szoftverek és szolgáltatások bevételei növekedtek, és egyre több Xbox LIve-felhasználó van.

A legutóbbi negyedévben a Microsoft összbevétele 26,8 milliárd dollár volt, ami 16 százalékos növekedést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest. A profitja 7,4 milliárd dollár lett, ami 35 százalékos növekedést jelent.

Ami a játékos bevételeket illeti, a cég forgalma 18 százalékkal, 2,25 milliárd dollárra nőtt. Az Xbox-üzletághoz kapcsolódó játékok és szolgáltatások 24 százalékos bevételnövekedést hoztak, amit a third-party fejlesztőknek köszönhet a vállalat.

A Sea of Thieves csak március 20-án jelent meg, így a Rare alkotása csak néhány napig szólhatott bele a negyedév teljesítményébe.

Az aktív Xbox Live-felhasználók száma növekedett, már 13 százalékkal több, 59 millió ember használja az online szolgáltatást, mint egy éve.

A június E3-ra nagy tervekkel készül a Microsoft, meglátjuk, hogy a first-party címeket tekintve tud-e erősödni a cég.

169.
169.
frankdelgado
#168: áááá nem jó sehogy se...
155.
155.
LexerTheFirst
#153: "Jó ez a majális, csak sok a köcsög"

Dzsínó majális, örök klasszikus :D
154.
154.
Duken
#153: A füvet már lenyírtam, majálisra délelőtt mentem, pálesz be is figyelt meg a jó kis birkaperkelt! Nyami! :D
153.
153.
frankdelgado
Jól bírjàtok vaze...egész nap, egész éjjel..panelba laktok fogadjunk , nem kell füvet nyírni...majàlis se lesz e miatt? :)
146.
146.
Duken
#143: Mindjárt téged is lehord ez a vigyó gyerek mert nem isteníted az xbox X-edet és még Te leszel a fanatikus! Pedig az egyik leghardcore-abb xbox párti voltál csak kinyilt a szemed. Ezért jó ha több konzolon játszunk sokkal objektívebben látjuk a dolgokat.
143.
143.
zozo76hun
#139: jol megfogalmaztad a problemat, sokkal jobban mint en tudtam volna. teljesen egyetertek vele.

egy biztos: en soha a budos eletbe nem vettem volna PS-t, plane nem egy xbox one x (!) utan, ha legalabb lenne valami huzocim a multiplayer mellett. valami ami engem is erdekel. mondjuk a forza pont nem, mert nalam az autos game nem megy, de meg az a rohadt halo is leult.

jon egy STATE OF DECAY 2 ami jatekmenetben talan jo lesz, de ronda mint a bun. az elso resznek kellett volna igy kineznie. jott ez a hajos game (nemtommostanevetvalamisea), ez szep lenne, de szinte alig van benne jatek). es kesz! nem latom hogy jonne valami ertelmes x-re ami engem is erdekelne.

de amugyis, legyunk mar megertoek a tobbiekkel, azert van a forum hogy mindenki elmondja a velemenyet. UNRAVEL is, neki is annyi joga van mint akarki masnak.
140.
140.
supair
#139: Miből gondolod hogy a Forza és a Halo épp lejtmenetben van? Ez vicces.Amúgy Vityo82 minden egyes szava betalalt.
Es tökéletesen egyet értek vele. A gamekapocs a gémermónikashow.Van mikor jot nevetek rajta van mikor rádobbenek mit is keresek en itt????
134.
134.
madSci
#125: Én értek, te viszont csak kiabálsz itt, rettentően ciki, primitív stílusban, mert láthatóan érveid azok nincsenek.
A legszánalmasabb viszont az, hogy még azt a látszatot próbálod kelteni, hogy itt mindenki, aki nem te vagy, tizenéves hülyegyerek. Pedig te vagy láthatóan itt az egyetlen kisfiú. Ha meg nem vagy az, akkor szíveskedj ne úgy viselkedni.
128.
128.
Duken
#127: Az a gáz hogy az ms leépítette a first party studióit és ezért nem kapunk olyan kaliberű játékot Xbox -re mint pl a GoW stb. Az exkluzív címek meg mindig is rengeteget nyomtak latban a játékosoknál, ez nem csak az én ízlésvilágom. Illetve még az is gáz hogy ha megfogalmazom X tulajként hogy több exkluzívot várok el az ms-től, akkor már féreg vagyok és fogyatékos. Ez nem engem minősít. ;)
127.
127.
supair
#122: A legjobb játekoseklmenyed masnak fikarcnyit sem jelent!Mert kulonbozunk.Viszont Te mindenki torkan lenyomnad ami neked a tuti.Ez itt a gaz.
126.
126.
tsulok
#117: Szerintem sosem fogják a nagyobb kiadók a Gamepasst használni. Eleve csak akkor merülne fel, ha már sikeres a platform, de akkor meg miért nem indítanák egy saját platformot. Ott van pl az EA Access az már most nagyon hasonló, Activison, Ubisoft is csinál majd hasonlót. Talán a THQ Nordict, de már az is egyre nagyobb.

De nincs ezzel semmi baj. Szerintem a MS-is pont arra készül, hogy indie-k meg 1st party játékok lesznek. Ez pedig pont annak a jele, hogy erősödni fog a 1st party, különben el se kezdték volna az egészet (csak akkor éri meg, ha sokan használják). Azt látni, hogy nőttek az ilyen irányú kiadások, a MS Studios-nak új vezetője van, csatlakozott Darrell Gallagher (valszeg egy új stúdiót fog vezetni). Elég sok pletyka is van új játékokról: Fable, Perfect Dark, GEoW spinoff. Jönni fognak a MS játékok is, csak kell hozzá pár év.
125.
125.
#124: Hmm?Érteni magyar"Vagy csak belógattam a mondandóm végén egy görög fa.zt te meg ráugrottál mint kamercam aki 28 fanboy duma után pár kissebb blogban mélytorkozta a fél Gamekapcsot.Gratulálok ma is lesz min rugoznod apu kinőtt műbőr fotelében :)
124.
124.
madSci
#117: Aki a játékélményt a játékkal eltöltött időben méri, az menjen aknakeresőzni, végtelen órát el lehet kattintani benne. Ennyire meg ne legyél elkeseredett, mert valójában ez így szánalmas kívülről nézve.
123.
123.
#119: Nem tudom miért nincs még ps en.
Talán ők a pénzéhesebbek s nem a Miki :)
119.
119.
zozo76hun
#117: ez pl a sony platformjan is lehetne
118.
118.
Plusz ha minimum olyan mértékben használható lenne a windows mint lumia950xl en akkor pláne!Uff szóltam!
117.
117.
Ha esetleg a kiadók elkezdik használni a Gamepasst akkor ganyéztak a sonynak hiszen miért vennék a gyereknek vagy magamnak 20-25 ezerért egy játékot mikor töredékéért használhatom az összesét!Részemről itt borul pl az összes les.opott ex cím amit egyszer max háromszor (bár olyannal nem találkoztam)kipörgetsz azt kuka-leves Kratos sem több
116.
116.
zozo76hun
Sajnos vagy nem sajnos, azt kell mondjam hogy az MS nagyon toketlen az XBOX ONE ota. Nem lehet normalis hardware eladasokat produkalni UGY hogy nincsenek normalis exkluziv jatekok a gepre. Ezt hosszu kinlodas utan meg en is belattam. Pedig aztan ha valaki, en HATALMAS XBOX fan voltam. Az elejetol fogva (az elso konzolom) van XBOX-on, pontosan 2002 ota, es az ELSO gep a mai napig meg is van, soha nem adom el (XBOX CLASSIC vagy ORIGINAL, ahogy tetszik). Soha nem gondoltam hogy ha valaki, akkor pont en leszek az aki vesz egy nyomorult PS4PRO-t. Most mindket vezeto konzol megvan, a problema csak az hogy mig PS-re legalabb varok valamit (pl Detroit), addig XBOX-ra semmit sem varok mar. Hetek ota be sincs kapcsolva a XBOX ONE X.

Persze az elejen az volt a terv hogy majd a PS4PRO-n nyomom az exeket, a multira meg marad a XBOX ONE X. A baj csak az hogy az a marha nagy teljesitmeny kulombseg ami a ket gep kozott van az XOX javara, az annyira eleg pl az AC:ORIGINS-ben, hogy kb 300 kepponttal tobb pixel van a kepernyon (egyik verzio sem megy nativ 4K-ban, dinamikus a felbontas mindket verzioban, az XBOX kozelebb van a 4K-hoz a felso hatarnal de az sem eri el). Na, nalam a multi jelenleg kimerul az Battlefield 1-ben. Mivel le lett nem olyan reg ertekelve a PS verzio is, nyeltem egy nagyot es megvettem oda is, fej-fej mellett osszeteszteltem a ket verziot. A PS4PRO verzo elesebb, ugyanis ott 1800-korul fut, mig az XBOX ONE X-en maradt a sima 1080p. Persze nem ez a lenyeg hanem a kovetkezo: miutan kijott az utolso DLC, gyakorlatikag ki is urultek a korabbi DLC palyai, amiatt hogy XBOX-on joval kevesebben jatszanak (van amikor 3 max 4 szervert ad ki a kereso ami fullon van, utana 1-2 szerver amin 2-3 ember kullog es kifujt. Ezzel szemben PS-en kiad vagy 2 oldalt tele full szerverekkel, ott erdekes modon meg a regebbi szerverekre is lehet talalni embert, egyszeruen azert mert tobb ember jut az adott jatekra, joval tobb mint XBOX-on. Na itt volt az a pont amikor ugy dontottem hogy a jovoben mar nem eroltetem ezt a platformot.

Mint gondolhatjatok, annyira de annyira ellenseges erzes volt bennem a PS-el kapcsolatban hogy folyamatosan kerestem valami komolyabb kapaszkodot hogy talaljak valami hibat amitol ugy erezzem, az XBOX azert maradjon a fo platform, hiszem azert ott lent a melyben en XBOX fan vagyok. De nincs, vagyis van de az annyira nem zavar, mit az ami az evek alatt az MS oldalan feltorlodott. Az MS toketlenkedese.

A kontrollert teljesen megszoktam, az egyetlen ami szar vele hogy akksi van benne. Hiaba irjak a PS fanok hogy milyen szar az XBOX-nal hogy cserelni kell az elemeket, ha lemerul (es tovabb birja, joval tovabb!), 5 masodperc, kicsereled es mar par napig el is felejtheted hogy lemerul (ceruza akksi, nem elem!).

PS hangos. Kb teljes terhelesen olyan hangos az XBOX ONE X mint a PS4PRO alapon, ha epp nem fut rajta semmi. Persze ha jatszol ezt valoszinuleg nem hallod, de gondolom nem en vagyok az egyetlen aki fejhallgatoval jatszik, es nem is akarmilyennel: AKG K550. Viszont a baratnomet azert szak zavarja hogy ugy zug a PS mint egy porszivo. :(

Az plussz pont hogy a vinyot a PSnel siman lehet cserelni (meg csak szarakodni sem kell vele, asszem ket csavar), ami sokkal elegansabb mint az hogy kulso meghajtot hasznalsz (xbox-nal csak ez mukodik).

Hatalmas dolog a kompatibilitas visszafele, sot, egy-ket game mar akar 4K-ban is futhat, azert ez nem semmi. De! Tenyleg 2018-ban 10-15 eves jatekokkal akarok jatszani abban a szuk jatekidoben amit a konzoloknal toltok? Hat nem. Akkor inkabb BF1/HZD/UD/ACO/DETROIT/NMS.

Szoval hardveresen tenyleg, jobb az XOX, a PS-nel, egeszen addig mig ezen tullepsz: amint bejon a menu mar mas vilag fogad.

Most valami bear vagy milyen dinamikus hatter van beallitva, az hatter folyamatosan scrollozik balrol jobbra, az eloterben neha egy medve biciklizik. A jatekok a egybol az eloterben vannak, az van legelol amelyik utoljara futott es igy is vannak rendezve, inditasi rendben, az idoben visszafele. Orom ranezni a menure. Na most ehhez kepest az a komor kep ami XBOX-on fogad, egyszeruen nem erti az ember az MS (aki raadasul ugye egy szofverceg) miert nem tudott egy normalis menut mar osszehozni. Oke, az utolso inditott jatek ott virit nagyban, de ha mast karsz mar be kell mennu egy almenube, ruhheltem mindig is. Meg az sem latszik alapallpotban hogy aktiv vagy passziv vagyok. Valahogy az egesz party/multi resz hulyen van megoldva. Mukodik meg le tudom kezelni de messze nem olyan intuitiv mint a PS-es megfeleloje. PS-en is lehetne meg mit valtoztatni rajta, pl eleg lenne ha csak a jatekok lennenek ott, de igy kapasbol a STORE van az elso helyen, ki sem lehet szedni onnan, meg az ujdonsagok vagy mi, meg a tobbi -nem jatek- ikonjat is fel lehetne tenni a felso menube.

Persze nyilvan a jatek a legfontosabb. De meg egy kis negativ dolog. Az XBOX ONE X a legerosebb, pont. Viszont eleg nagy pofot adott szamomra az hogy ez a kb 30%-os teljesitmeny-tobblet csak papiron letezik es nem a jatekokban. Az osszehasonlitasokban szinte alig van kulombseg. Meg az ar-tobbletet sem indokolja! Vagy semmi, vagy a felbontas kicsit nagyobb (lasd pl ACO, BF1 mas teszta, ugyanis ott nem emeltek patchel XOXen). Azoknoknak volt igaza akik azt allitottak mar az elejen hogy a CPU oli meg az egesz tobblet teljesitmenyt, ugyanis latszik hogy szinte csak a felbontast tudjak novelni (ami meg akkor elnezheto lenne ha elernek a nativ 4K-t, de ugye sajnos messze nem ez a helyzet). A Far Cry 5-ben mar van nemi textura kulombseg is a ket verzio kozott (PS4PRO vs XBOX ONE X), mulatsagos volt latni hogy kulon RA NAGYITOTTAK a tavolban egy kis magaslesre es ott tenyleg latszott hogy picit mintha magasabb felbontasu textura lenne rajta az XOX-en.

Agyon van dicserve a GOD of WAR, raadasul magyar felirattal jelent meg ami hatalmas plussz. Jon a DETROIT (mar itt a demoja a gepen), meg fogom venni, magyar felirattal jon az is. Most ingyenes lesz a BEYOND, az is magyar felirattal letezik. Mar az 2013-as Killzone is eszmeletlen szep pedig ott sem 1080p-nel nagyobb felbontas sem HDR nincsen. Es akkor meg nem is lattam a HORIZON ZERO DAWN-t vagy az UNTIL DAWN-t peldaul.

Szoval a lenyeg amit e kis szosszenetbol ki akartam hozni hogy esszeruen (ha nem vagy XBOX fan es nem vagy PS fan sem, csak logikusan gondolkozol) jobban jarsz a PS platformjaval mert kevesebb jatekbol maradsz ki. Meg a multinal is igaz mert sokkal tobben jatszanak vele (a BF-nel mar irtam ugye). Ugyhogy ennyi.

Ja es ez maganvelemeny! Aki nem ert vele egyet (nyilvan mindenkit nem en csinaltam :)), az kulturaltan, es objektiven szoljon hozza. Kulon erdekelne UNRAVEL velemenye, mert ha valaki o aztan egy HATALMAS XBOX FAN.
111.
111.
adamsfamily
#110: A microsoft valóban ott b*szta el,hogy az exkluzív címei a süllyesztőben vannak.A Halo 5 nem volt annyira nagy eresztés.A 2 legújabb Forza tényleg jó,de a többi cím elég gagyi.A Sea of thieves-ben konkrétan semmi nincs,a crackdown megint csak egy olyan játéknak tűnik ami inkább XBLA címnek lenne jó,a state of decay ugyanez.
Ott volt a microsoftnál anno a Fable széria,azt is elhanyagolták.
Nekem is boxom van,de az MS eléggé elhanyagolja a vevőit.
Irigylem a ps tulajokat a God of war,a Horizon,az Infamous és még néhány cím miatt.
110.
110.
madSci
#108: "Az XO X és az S is nagyon jó gép lett."

Továbbra sem ez a lényeg. A high-end pc-k is a pc-s tábor csúcsa, az átlag konzolos szintű gépeken tolja. A konzolosokat sem az érdekli, hogy milyen a vas, hanem, hogy milyen a játék, mivel lehet játszani. A játék a lényeg.
Nézd meg a Nintendót, egyedi játékokat ad, és nagyon gyorsan el fogja hagyni emiatt a Switch az XO sok éves fogyásait, hiába milliószor jobb a hardver.
106.
106.
tsulok
#99: 2011-ben (ugyanúgy q3), 1.94 milliárd bevételt hozott ez a részleg a mostani 2.25-höz képest. Többször mondták már, hogy az XO nyereségesebb mint az X360 (az is több milliárd veszteséget termelt az első pár évben).
105.
105.
frankdelgado
#100: És a 100. Hozzàszólàs is a tied ,:)
104.
104.
Duken
#96: A bibi az hogy a kommentelők többsége nem ps hanem xbox fan. A ps fanokat nem érdekli hogy magatok alatt vágjátok a fát, röhögnek rajtatok, minket az igazi hardcore xbox réteget akik a 360as xbox exkluzívokon nőttünk fel érdekel az xbox sorsa és szeretnénk exkluzív first party címeket! Remélem nem gond?
101.
101.
madSci
#96: Ha már számokkal dobálózunk. Hány játékból is áll a Halo? És hány jelent meg pc-re is? Elég sok, tíz cím feletti. Mert így egészen másképp néz ki, amit írtál. De abban igazad van, hogy az eladási nem tesz jóvá semmilyen játékot.
Plusz, én imádom a Halo-sorozatot, de amilyen lejtmenetbe került, az tökéletesen mutatja azt, amiről itt szó van, hogy az MS mindent lerombol, ami naggyá tette az előző generációban. Elég csak megnézni az 5-öt vagy a HW2-őt, vagy úgy egyáltalán az utóbbi X játék színvonalát, értékeléseit, visszajelzéseit. A Halo addig volt jó, amíg a Bungie csinálta.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...