Látványos áttekintő előzetest kapott a PlayStation VR2

  • Írta: szlav
  • 2022. szeptember 21.
  • Videó
Link másolása
Impozáns hardverrel és izgalmas technikai újdonságokkal kerül jövő tavasszal a piacra a PlayStation VR2. Az újgenerációs headset tulajdonságait most egy remek előzetessel vehetjük sorra.

Nem kell már vészesen sokat várnunk arra, hogy a Sonynál is beköszöntsön a virtuális valóságban történő játék új generációja. A PlayStation 5 mellé érkező PlayStation VR2 4K-s HDR-felbontás, 110 fokos látószög és akár 120 fps-es sebesség mellett pottyant majd bennünket a játékok kellős közepébe, ezzel azonban még nem értek véget a technikai bravúrok.

A DualSense kontroller és az újgenerációs konzol vívmányaitól ihletet nyerve a PS VR2 headsete és irányítói is haptikus visszajelzéssel, adaptív ravaszokkal és a 3D Tempest audio hangzásával segítik elő a teljes immerziót, ez azonban tényleg csak a jéghegy csúcsa. Az ujj- és szemkövetés, illetve a belső térérzékelés mellett érdemes szót ejteni az úgynevezett foveated renderingről, amely a belső szemkövetéssel karöltve biztosítja, hogy a játéknak mindig azt a pontját lássuk legtisztábban és legrészletesebben, ahol éppen a tekintetünk jár.

Az "új valóság" persze szép és jó, de hazudnánk, ha azt állítanánk, hogy a látottak maradéktalanul elmosták volna a Sony korábbi bejelentését, miszerint a PS VR2 egyáltalán nem lesz kompatibilis az előzőgenerációs PS VR-ra kiadott címekkel.

1.
1.
Darksiders84
Lehet mar tudni mikor lesz kapható és mennyiért?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...