Íme, az októberi Xbox Game Pass játékok második hulláma!

Link másolása
A Microsoft bejelentette a 2023. októberében Xbox Game Passra érkező játékok második hullámát: a keleti harcművészetek és egy hátborzongató sci-fi kaland is a terítékre kerül.

A Microsoft ezúttal sem habozott megosztani a játékosokkal a Game Pass katalógusába érkező videójátékok listáját. Korábban már jelentettek be októberben érkező címeket, mint például a Like a Dragon: Ishin!, ami nem mellesleg a mai naptól elérhető az előfizetők számára, de ezúttal tovább bővül a katalógus! Nézzük, hogy mire számíthatunk még az őszi hónapban! 

Az október második felében érkező videójátékok:

  • F1 Manager 2023 - Felhő, konzol és PC - október 19.
  • Cities: Skylines 2 - PC - október 24.
  • Dead Space - Felhő, konzol, PC, EA Play - október 26.
  • Frog Detective: The Entire Mystery - Cloud és konzol - október 26.
  • Mineko's Night Market - Cloud, konzol és PC - október 26.
  • Headbangers: Rhythm Royale - Cloud, konzol és PC - október 31.
  • Jusant - Cloud, konzol és PC - október 31.


Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is lesznek olyan címek, amiknek búcsút kell mondaniuk az előfizetőknek: nézzük, melyek azok! 

A játékok, amik október 31-én távoznak a Game Pass katalógusából: 

  • Gunfire Reborn - Cloud, Console, and PC
  • Kill It With Fire - Cloud, Console, and PC
  • Persona 5 Royal - Cloud, Console, and PC
  • Signalis - Cloud, Console, and PC
  • Solasta Crown of the Magister - Cloud, Console, and PC
1.
1.
Doomsayer
Dead Space-t rárakták az Alan Wake 2 tetejére, ami egy nappal később jön. Mondjuk semmiképp nem baj, így is biztos sokan örülnek majd neki. Tényleg úgy néz ki, hogy foglalkoznak a trendekkel. Másrészt meg érdekes, hogy idén január 27-én jelent meg a Dead Space Remake és 9 hónappal később már EA Play/Game Pass.

Megmondom őszintén, az ugyan így PC-re fos minőségű és az így keletkezett negatív visszhang miatt ilyen fele sem/harmada sem eladásokat produkált Jedi Survivor-t ugyan ilyen sorsra várom. De nem valami bosszú lelkület miatt, hanem ha valóban ilyen hamar landolnak ezek Game Pass-ben és kivesszük belőle azt az időt is, amíg patchelgetik, meg a Jedi esetében azt is, amíg a rajongók patchelgetik, hogy ne crash-eljen bekapcsolt ray tracing mellettt egy helyen, ami a bolti verzióban az óta is benne van... akkor igazából a jól játszható verzió és a Game Pass között már csak olyan kevés hónap van, hogy nem éri meg megvenni. De legalább tényleg nagy örömmel lehet tudomásul venni, amikor bekerül GP-be. Nagyon vártam a játékot szeretettel és teljes áron akartam is venni - csak sok év alatt megtanultam kivárni azt a pár napot, hogy kiderüljön, milyen lett a cucc. Nem lett volna nagy baj, ha eleve Xbox-ra akarom venni a címet, de pechjére pont PC-re vártam.

Nem vagyok egyébként az, aki direkt nem vesz meg egy játékot spórolásból, mert Game Pass-nek néz ki hamarosan, de ha belegondolunk, hogy a nap végén a GP is pénzbe került és abba, hogy pár játékhoz hogyan áll hozzá a készítője, akkor egyre jobban átgondolandóvá válik a kérdés. Másrészt, meg ha a nagyon sok jó játék közül egy-egy olyan darabot elengedünk rövid időre a figyelmünk mellett, akkor hamar visszaköszönhet GP-ben, ami meg azt eredményezi, hogy a GP-t érdemes megvenni. Minden esetre én az EA-nél csak az Ubisoftnak adom kevésbé a pénzem... szóval 100 szónak is egy a vége: én várom már a Jedi-t GP-be.

De amúgy sem lehet panaszkodnia most talán semmi gamernek. Nintendo mindig összetöri magát, hogy jó játékaik legyenek - és vannak is, PS-re ott van most a nagyszerű Pókember 2 is a BG3 mellé, Xbox-ra telemegy a GP Yakuza meg egyéb jó játékokkal minden mennyiségben, PC-re meg van minden, mint a búcsúban és a tetejére ennek a Nintendón kívül mindenre jön jövő héten az Alan Wake 2. Szóval tovább folytatódik a nagyszerű szezon.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...