Elhalasztották a Sam & Max: The Devil’s Playhouse Remasteredet

  • Írta: osan
  • 2023. november 30.
  • Csúszás
Link másolása
Egyre több, már letűnt point-and-click kalandjáték tér vissza szerencsére, hogy az aranykorukon nevelkedett rajongók nosztalgiázhassanak új köntösben, az új játékosok pedig megismerjék ezt a varázslatos műfajt. Sajnos most az egyik klasszikus újrakiadása késik...

Képregényekként kezdték antropomorf hőseink, hogy az amerikai popkultúra kiparodizálásával fényt és örömöt vigyenek az arra érzékenyek mindennapjaiba. Népszerűségük tagadhatatlan volt, még videójáték-adaptáció is készült belőlük, melynek hála interaktívabb lett a bődületesen vicces nyomozópáros kalandja.

A point-and-click kalandjátékok fénykorában olyan nagy nevekkel együtt tették felejthetetlenné a zsánert, mint a The Day of the Tentacle, ami szintén a Lucas Arts műhelyében készült. Mindkettő megkapta már a maga ráncfelvarrását, pár éve a Sam & Max: Beyond Time and Space Telltale-féle sorozat második évadja lett szebb, most pedig a The Devil’s House alcímet viselő évadon van a sor.

Sajnos az újrázásért felelős Skunkape Games bejelentette, hogy az eredetileg idénre tervezett játék 2024-re csúszik. Egyelőre csak PC-re érkezik hivatalosan, de reménykedünk benne, hogy mint az előző újrakiadások, úgy ez is majd beköszön konzolokra. Vétek lenne megfosztani a konzoltulajokat a nyomozópárostól!

4.
4.
memoryman
#3: Ez jó kis adatbázis. Köszi! Átnézem!
3.
3.
TrishtanAG
#2: Sajnos ma már szinte csak indie-k foglalkoznak vele (még a Deadalic is leállt velük, pedig ők kiváló dupla A point and clickeket csináltak), de a mai napig meglepően sok és jó játékok jönnek ki a stílusban:
https://www.adventuregames.hu/jatek-tar?filters[gameplay][0]=22
2.
2.
memoryman
Nagyon szeretem a point-and-click kalandjátékokat. Szeretettel várok bármit ebben a kategóriában!
1.
1.
TrishtanAG
"A point-and-click kalandjátékok fénykorában olyan nagy nevekkel versenyzett a sorozat, mint a Lucas Arts legendás alkotása, a The Day of the Tentacle "
Hát de a legelső Sam and Max szintén Lucasarts kalandjáték volt, sőt még ugyanazt az engine-t is használták hozzá, mint a DoTT-hoz :).
A most elhalasztott játék a Telltale-féle harmadik évad remastere. A Beyond Time and Space meg a második évadé volt.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...