Eléggé baráti lett a Prince of Persia: The Lost Crown gépigénye

  • Írta: zoenn
  • 2024. január 5.
  • Gépigény
Link másolása
Most komolyan, nem sok olyan játék van, amihez elég egy koros GTX 1060 a 4K/60 fps-hez, de az új Prince of Persia ilyen. Hasonlóan simán fut majd konzolokon is, ráadásul hozzáférhetőségi szempontból sem érheti szó a ház elejét.

Mostanság csak az nincs tisztában a Prince of Persia: The Lost Crown részleteivel, aki egy bunkerben töltötte az elmúlt heteket. A Ubisoft marketing-úthengere továbbra is robog előre, még az év vége előtt mélyrehatóbban is belenézhettünk a játékmenetbe, amire a Game Informer előzetese csak emelte a tétet, tegnap a játék világát taglaló előzetessel gazdagodtunk. Mára is jutott egy videó, amely a hozzáférhetőségi funkciókról rántja le a leplet.

Már a projekt kezdete óta arra törekedtek a fejlesztők, hogy az oldalnézetes akciójáték a lehető legjobban hozzáférhető legyen mindenki számára, azaz sutba dobták a QTE-jeleneteket, a feliratok méretét szabadon növelhetjük és így tovább. Lehetőségünk lesz a magas kontrasztmódot bekapcsolni (most elsőként minden Ubisoft-játék közül), a HUD méretét szabadon skálázhatjuk, engedélyezhetjük az alternatív betűtípusokat és még sok mást is. A nehézség is testreszabható, beleértve a környezeti sebzés mértékét, az ellenség életerejét, a kitérés és a hárítás nehézségét és sok mást is.

A memóriaszilánkokkal lényégben egy-egy screenshotot mellékelhetünk a térkép adott pontjára, így a fontosabb helyszínek memorizálása könnyebbé válik. A felhőalapú mentésekkel vissza is térhetünk ide.

A játék gépigénye nem valami falánk, a 1080p/60 fps eléréséhez már egy GeForce GTX 950 vagy egy Radeon RX 5500 is elég, de a hőn áhított 4K/60 fps-hez is csak egy nevetségesen koros GTX 1060 kell.

A konzoltulajok sem maradnak le túlzottan, Xbox One X-en és PS4 Pro-n simán előcsalható a 4K/60 fps, ugyanez a framerate érhető el az előző generációs konzolok alapmodelljein és a Switch dokkolt állapotában - csak éppen 1080p felbontásban. Xbox Series X-en és PS5-ön a 4K/120 fps sem lehetetlen, a Nintendo platformján handheld módban pedig 720p/60 fps lesz a jussunk.

A Prince of Persia: The Lost Crown 2024. január 18-án fut be PC-re, Xbox One-ra, Xbox Series X/S-re, PS4-re, PS5-re és Nintendo Switchre. Előtte azonban, január 11-től egy ingyenes demónak örülhetünk mindegyik platformon.

3.
3.
Br1sk
na itt van ez tökéletes a gyengébb hordozható eszközökre
2.
2.
KratoS
Mert kb úgy néz ki mint a Sands of Time reshade-el.
1.
1.
Dark_Temptation
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...