A leépítéshullám most a Thunderful Groupot érte el

  • Írta: osan
  • 2024. január 18.
  • Gyászhír
Link másolása
A svéd fejlesztőstúdiónak, akiknek a SteamWorld Buildet is köszönhetjük, sajnos meg kell válnia alkalmazottjai csaknem 20 százalékától a rideg és kihívásokkal telt piaci körülmények miatt.

A kiadó, illetve fejlesztőstúdió nevéhez olyan játékok kötődnek, mint a SteamWorld Build, a Laika: Aged Through Blood, a Super Meat Boy Forever, a Cursed to Golf vagy éppen a Lost in Random. Ahogy láthatjuk prominens szereplői az indie-piacnak, ezért is oly szomorú a hír, miszerint újraszerveződik a cég, ami annyit takar, hogy nagyjából az alkalmazottjainak 20 százalékától fog megválni.

A hivatalos közleményt tegnap osztották meg:

A Thunderful csoport bejelentette ma, hogy újraszervezik a céget annak érdekében, hogy megerősödjön a csoport hosszútávú versenypozíciója a piacon. A program célja, hogy csökkentsék a kiadásokat és növeljék a fókuszt olyan területeken, melyek a legjobb eséllyel rendelkeznek a jövőbeni növekedésre és profitábilitásra. Az intézkedések mind a széleskörű leépítéseket, mind a nem stratégiai eszközöktől való megszabadulást magukba foglalják.

A cégnek közel 500 alkalmazottja van, szóval nagyjából 100 ember válik munkanélkülivé a programnak köszönhetően. A közleményben továbbá szó esik arról is, hogy az intézkedések nagyrészt az elmúlt években megtett túlzott befektetések miatt kellenek, amik a mostani piaci helyzetben tarthatatlanná váltak. Martin Walfisz, a cég vezérigazgatója sajnálatát fejezte ki, hogy sok értékes kollégától és partnertől meg kell válniuk, de biztos benne, hogy ez a helyes döntés a cég jövőjét nézve.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...